eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KluczeDostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach na rok 2015

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-17

Klucze: Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach na rok 2015
Numer ogłoszenia: 376806 - 2014; data zamieszczenia: 17.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II , ul. Zawierciańska 30, 32-310 Klucze, woj. małopolskie, tel. 32 6428 519, faks 32 6428 519.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach na rok 2015.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach na rok 2015. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w VII częściach. Wykaz asortymentu wraz ze szczegółowym opisem dla każdej części zawarty jest i oznaczony w Załączniku A - Opis przedmiotu zamówienia część od I do VII. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje zamówienia uzupełniające do 20% wartości zamówienia

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który: wykonał lub wykonuje w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert co najmniej jedną dostawę produktów żywnościowych o wartości brutto co najmniej 5 000,00 zł . Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie oświadczenia, o którym mowa w pkt III.4.1

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 60
  • 2 - Termin dostawy - 40

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy z powodu nieprzewidzianych sytuacji, przyczyn organizacyjnych oraz terminów dostaw lub zmiany ilości produktów w tym wynagrodzenia Wykonawcy. 2. Zamawiający zastrzega, że z przyczyn niezależnych od niego, może zostać ograniczona ilość dostarczanych produktów lub Zamawiający może zrezygnować całkowicie z dostawy produktów żywnościowych. 3. W przypadku sytuacji, o których mowa w ust. 1 i 2 żadne roszczenia Wykonawcy nie przysługują. 4. Zmiana umowy dokonana z naruszeniem przepisu ust. 1 jest nieważna

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gmina-klucze.pl Zakładka BIP
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Kluczach, ul. Zawierciańska 30, 32-310 Klucze.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.11.2014 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Kluczach, ul. Zawierciańska 30, 32-310 Klucze (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO ŚWIEŻE, PRODUKTY MIĘSNE ŚWIEŻE, WĘDLINY ŚWIEŻE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa będzie realizowana codziennie tj. we wszystkie dni tygodnia za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego tj. do kuchni Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin dostawy - 40

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PRODUKTY OGÓLNOSPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa będzie realizowana codziennie tj. we wszystkie dni tygodnia za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego tj. do kuchni Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin dostawy - 40

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: NABIAŁ, ARTYKUŁY MLECZARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa będzie realizowana codziennie tj. we wszystkie dni tygodnia za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego tj. do kuchni Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin dostawy - 40

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: OWOCE I WARZYWA, PRZETWORY WARZYWNE ŚWIEŻE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa będzie realizowana codziennie tj. we wszystkie dni tygodnia za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego tj. do kuchni Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin dostawy - 40

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa będzie realizowana codziennie tj. we wszystkie dni tygodnia za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego tj. do kuchni Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin dostawy - 40

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa będzie realizowana codziennie tj. we wszystkie dni tygodnia za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego tj. do kuchni Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin dostawy - 40

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PRODUKTY GARMAŻERYJNE ŚWIEŻE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa będzie realizowana codziennie tj. we wszystkie dni tygodnia za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego tj. do kuchni Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Kluczach. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin dostawy - 40

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.