eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SzczecinPrzygotowywanie i dostarczanie obiadów dla uczniów Ogólnokształcącej Szkoły Muzycznej I st w Szczecinie



Ogłoszenie z dnia 2013-09-18

Szczecin: Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla uczniów Ogólnokształcącej Szkoły Muzycznej I st w Szczecinie
Numer ogłoszenia: 379100 - 2013; data zamieszczenia: 18.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ogólnokształcąca Szkoła Muzyczna I Stopnia, ul. Bolesława Śmiałego 42/43, 70-351 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 484 43 24, faks 1 484 79 17.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla uczniów Ogólnokształcącej Szkoły Muzycznej I st w Szczecinie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiot zamówienia: 1) Wykonawca dostarczy tygodniowo około 950 obiadów. Łącznie, w okresie realizacji zamówienia, wykonawca dostarczy około 38000 obiadów. Liczba posiłków w każdym dniu może być różna w zależności od liczby uczniów. 2) Zmiany w ilości dziennych dostaw posiłków, mogą być dokonywane przez Zamawiającego najpóźniej w dniu dostawy do godziny 9:00, poprzez powiadomienie telefoniczne. 3) Usługa obejmuje dostawę obiadów dwudaniowych i napoju. 4) W jadłospisie powinny znaleźć się posiłki zróżnicowane z uwzględnieniem zasad zdrowego żywienia (ok. 300 ml zupy, ok. 100 g mięsa lub ryby, ok. 200 g makaronu, ryżu, kaszy lub ziemniaków, ok. 100g surówki). 5) Wykonawca zobowiązany jest na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego, codziennie pobierać próby kontrolne z każdej wydanej partii żywności, w ilościach określonych w w/w rozporządzeniu i przechowywać je w miejscu przyrządzania. 6) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków zgodne z normą żywienia i racjami pokarmowymi określonymi dla dzieci i młodzieży szkolnej. 7) Wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, zapewni, aby wszystkie dostarczone posiłki wykonane były z produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. 8) Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi. 9) Wykonawca zobowiązany jest przygotować posiłki i dostarczyć je do szkoły własnym transportem . 10) Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 5 dni i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku 11) Dowiezione posiłki i podane dzieciom w szkole mają mieć zawsze zapewnioną temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn. minimalna temperatura zupy powinna wynosić 75°C, drugiego dania 60°C, płynów 80°C, a maksymalna temperatura produktów zimnych 15°.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.09.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Usługi Gastronomiczne Mirosława Tomaszewska, ul. 3 Maja 1, 72-214 Szczecin, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 214000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 5,65

  • Oferta z najniższą ceną: 5,65 / Oferta z najwyższą ceną: 7,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zastosowano tryb zapytania o cenę ponieważ usługi cateringowe spełniają wymogi zawarte w art. 70 PZP

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.