eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŚremDostawy mięsa i przetworów mięsnych z grupy 151 CPV.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-11-23

Śrem: Dostawy mięsa i przetworów mięsnych z grupy 151 CPV.
Numer ogłoszenia: 379774 - 2010; data zamieszczenia: 23.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Śremie , ul. Wawrzyniaka 6, 63-100 Śrem, woj. wielkopolskie, tel. 061 2830703, faks 061 2830719.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa Wymiaru Sprawiedliwości.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i przetworów mięsnych z grupy 151 CPV..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy - szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie. Część 1 L.p.Przedmiot zamówienia Część 1;Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg; 1.Boczek świeży;cała bez kości, skóry;360 kg. 2.Kurczak;całe tusze;450 kg. 3.Karkówka b / k;cała bez kości;20 kg. 4.Kości rosołowe;różne;1300 kg. 5.Łopatka b / k;cała bez kości, skóry i tłuszczu;20 kg. 6.Mięso mielone;wieprzowo-wołowe;450 kg. 7.Mięso WP >A>II;mięso wieprzowe bez żył;450 kg. 8.Nerki;wieprzowa;400 kg. 9.Ozory;wieprzowa;360 kg. 10.Schab b / k;cała bez kości, skóry i tłuszczu;20 kg. 11.Serca;wieprzowa;360 kg. 12.Słonina;bez skóry;180 kg. 13.Wątroba wieprzowa;bez plam;400 kg. 14.Wołowina gulaszowa;mięso bez łoju;65 kg. 15.Żeberka paski;paski;360 kg. 16.Żołądki wieprzowe;czyste;360 kg. Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 opis przedmiotu zamówienia szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie. Część 2 L.p.Przedmiot zamówienia Część 2;Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg. 1.Kaszanka;w bloku, w jelicie;1100 kg. 2.Kiełbasa biała parzona;dł. od 10 do 20 cm;100 kg. 3.Kiełbasa drobiowa;dł. od 15 do 40 cm;650 kg. 4.Kiełbasa grillowa;dł. od 25 do 40 cm;630 kg. 5.Kiełbasa jarmarczna;dł. od 25 do 40 cm;400 kg. 6.Kiełbasa mielonka;w bloku;1150 kg. 7.Kiełbasa mortadela;w bloku;1500 kg. 8.Kiełbasa śląska;dł. od 10 do 20 cm;300 kg. 9.Kiełbasa zwyczajna;dł. od 25 do 40 cm;950 kg. 10.Konserwa mięsna (mielonka, turystyczna, kanapkowa, Familijna itp..);drobiowy, wieprzowy, wołowy, o gramaturze od 100 do 500 g.;250 kg. 11.Kiełbasa parówka gruba;dł. od 10 do 20 cm;1160 kg. 12.Kiełbasa parówka cienka;dł. od 10 do 20 cm;1360 kg. 13.Salceson różny;biały, czarny;150 kg. 14.Wątrobianka;750 kg..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: 2.1 Nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w p pkt. 1.1 do 1.4, 2.2 Podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, 2.3 Wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, 2.4 Złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, 2.5 Nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych. 3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli: 3.1 Jest niezgodną z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 3.2 Jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, 3.3 Zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 3.4 Została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do składania ofert, 3.5 Wykonawca w terminie 3 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny, 3.6 Jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów. 4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia / nie spełnia. 6. Ocena ofert w zakresie poszczególnych zadań będzie niezależna od siebie. Odrzucenie oferty Wykonawcy w zakresie jednego zadania nie powoduje automatycznie odrzucenia jego oferty w zakresie innego zadania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Śremie ul. Wawrzyniaka 6 63-100 Śrem.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.12.2010 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Śremie ul. Wawrzyniaka 6 63-100 Śrem.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 02.01.2011.

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostaw mięsa z grupy 151 CPV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy - szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie. Część 1 L.p.Przedmiot zamówienia Część 1;Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg; 1.Boczek świeży;cała bez kości, skóry;360 kg. 2.Kurczak;całe tusze;450 kg. 3.Karkówka b / k;cała bez kości;20 kg. 4.Kości rosołowe;różne;1300 kg. 5.Łopatka b / k;cała bez kości, skóry i tłuszczu;20 kg. 6.Mięso mielone;wieprzowo-wołowe;450 kg. 7.Mięso WP >A>II;mięso wieprzowe bez żył;450 kg. 8.Nerki;wieprzowa;400 kg. 9.Ozory;wieprzowa;360 kg. 10.Schab b / k;cała bez kości, skóry i tłuszczu;20 kg. 11.Serca;wieprzowa;360 kg. 12.Słonina;bez skóry;180 kg. 13.Wątroba wieprzowa;bez plam;400 kg. 14.Wołowina gulaszowa;mięso bez łoju;65 kg. 15.Żeberka paski;paski;360 kg. 16.Żołądki wieprzowe;czyste;360 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostaw przetworów mięsnych z grupy 151 CPV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 opis przedmiotu zamówienia szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie. Część 2 L.p.Przedmiot zamówienia Część 2;Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg. 1.Kaszanka;w bloku, w jelicie;1100 kg. 2.Kiełbasa biała parzona;dł. od 10 do 20 cm;100 kg. 3.Kiełbasa drobiowa;dł. od 15 do 40 cm;650 kg. 4.Kiełbasa grillowa;dł. od 25 do 40 cm;630 kg. 5.Kiełbasa jarmarczna;dł. od 25 do 40 cm;400 kg. 6.Kiełbasa mielonka;w bloku;1150 kg. 7.Kiełbasa mortadela;w bloku;1500 kg. 8.Kiełbasa śląska;dł. od 10 do 20 cm;300 kg. 9.Kiełbasa zwyczajna;dł. od 25 do 40 cm;950 kg. 10.Konserwa mięsna (mielonka, turystyczna, kanapkowa, Familijna itp..);drobiowy, wieprzowy, wołowy, o gramaturze od 100 do 500 g.;250 kg. 11.Kiełbasa parówka gruba;dł. od 10 do 20 cm;1160 kg. 12.Kiełbasa parówka cienka;dł. od 10 do 20 cm;1360 kg. 13.Salceson różny;biały, czarny;150 kg. 14.Wątrobianka;750 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.