Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-11-15
Nowy Wiśnicz: Dostawy artykułów spożywczych z grupy 151 i 154 cvp - miesa i jego przetworów
Numer ogłoszenia: 379874 - 2011; data zamieszczenia: 15.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , 32-720 Nowy Wiśnicz, woj. małopolskie, tel. 014 612-85-66, faks 014 6128569.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych z grupy 151 i 154 cvp - miesa i jego przetworów.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkość zamówienia podana jest orientacyjnie w poniższym zestawieniu i może ulec zmianie w zależności od aktualnej liczby osób osadzonych w jednostce penitencjarnej. Dostarczane artykuły muszą być oznakowane zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych /Dz. U. nr 137, poz.966 z późniejszymi zmianami/. część I 1.Mięso wołowe gulaszowe-mięsokarku, podgardla, udźca, bez ścięgien z zawartością tłuszczu do 5 % 15111190-7 PN-88/A-82003 PN-65/A-82000 PN/A-82014 6500 kg Mięso wieprzowe gulaszowe - mięso z szynki, łopatki, karczku i schabu bez ścięgien z zawartością tłuszczu do 8 % 15113000-3 PN-86/A-82002 PN-65/A-82000 PN/A-82014 3500 kg Pieczeń wiedeńska 15131130-5 PN-A-82007 1100 kg Salceson zwykły 15131130-5 PN-A-82007 1000 kg Kiełbasa mortadela 15131130-5 PN-A-82007 3000 kg Kiełbasa zwyczajna 15131130-5 PN-A-82007 4000 kg Mielonka wieprzowa15131130-5 PN-A-82007 2400 kg Parówki cienkie wieprzowe15131130-5 PN-A-82007 2100 kg Szynka z indyka15131130-5 PN-A-82007 1200 kg Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007 700 kg Mielonka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526 1400 kg Parówki cienkie drobiowe 15131135-0 PN-A-86526 400 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526 1200 kg Pasztetowa domowa 15131310-1 PN-A-82007 700 kg Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007 600 kg Słonina bez skóry 15412100-0 PN-85/A-85800 950 kg Smalec 15412100-0 PN-90/A-85802 950 kg Część II Konserwa wieprzowa z otwieraczem 270-300g 15131000-5 PN-A-82022: 1998/AZ1: 2000 skład na bazie wyłącznie mięsa wieprzowego 1800 kg Pasztet wieprzowy - konserwa z otwieraczem 270-300g 15131300-8 PN-A-82022: 1998/Az1: 2000 1000 kg Pasztet drobiowy - konserwa z otwieraczem 270-300g 15131300-8 PN-A-86525: 1996/Az1: 2000 skład na bazie wyłącznie drobiu 1000 kg Część III Ćwiartka kurczaka tylnia mrożona 15112100-7 PN-A-86524 800 kg Wątroba drobiowa mrożona 15112300-9 PN-A-86524 1400 kg Mięso gulaszowe z indyka - mięso bez skóry i kości z zawartością tłuszczu do 4%15112120-3 PN-A-86524 2400 kg Wszystkie artykuły muszą być zgodne z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914, ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów Rono-spożywczych D. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późniejszymi zmianami..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.90-7, 15.11.30.00-3, 15.13.10.00-5, 15.11.21.20-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nowy Wiśnicz
Dział Kwatermistrzowski.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.11.2011 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wołowego gulaszowego, miesa wieprzowego gulaszowego, pieczeni wiedeńskiej, salcesonu, kiełbasy mortadeli, kiełbasy zwyczajnej, mielonki wieprzowej, parówek wieprzowych, szynki z indyka, kaszanki, mielonki drobiowej, boczku wędzonego, słoniny, smalcu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wołowe gulaszowe-mięso karku, podgardla, udźca, bez ścięgien z zawartością tłuszczu do 5 % 15111190-7PN-88/A-82003 PN-65/A-82000 PN/A-82014 6500 kg Mięso wieprzowe gulaszowe - mięso z szynki, łopatki, karczku i schabu bez ścięgien z zawartością tłuszczu do 8 % 15113000-3 PN-86/A-82002 PN-65/A-82000 PN/A-82014 3500 kg Pieczeń wiedeńska 15131130-5 PN-A-82007 1100 kg Salceson zwykły 15131130-5 PN-A-82007 1000 kg Kiełbasa mortadela 15131130-5 PN-A-82007 3000 kg Kiełbasa zwyczajna 15131130-5 PN-A-82007 4000 kg Mielonka wieprzowa 15131130-5 PN-A-82007 2400 kg Parówki cienkie wieprzowe 15131130-5 PN-A-82007 2100 kg Szynka z indyka 15131130-5 PN-A-82007 1200 kg Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007 700 kg Mielonka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526 1400 kg Parówki cienkie drobiowe 15131135-0 PN-A-86526 400 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526 1200 kg Pasztetowa domowa 15131310-1 PN-A-82007 700 kg Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007 600 kg Słonina bez skóry 15412100-0 PN-85/A-85800 950 kg Smalec 15412100-0 PN-90/A-85802 950 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.90-7, 15.11.30.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa konserw wieprzowych, pasztetu wieprzowego, pasztetu drobiowego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwa wieprzowa z otwieraczem 270-300g 15131000-5 PN-A-82022: 1998/AZ1: 2000 skład na bazie wyłącznie mięsa wieprzowego 1800 kg Pasztet wieprzowy - konserwa z otwieraczem 270-300g 15131300-8 PN-A-82022: 1998/Az1: 2000 1000 kg Pasztet drobiowy - konserwa z otwieraczem 270-300g 15131300-8 PN-A-86525: 1996/Az1: 2000 skład na bazie wyłącznie drobiu 1000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8, 15.13.13.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mrożonej ćwiartki z kurczaka, mrożonej wątroby drobiowej, mięsa gulaszowego z indyka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ćwiartka kurczaka tylnia mrożona 15112100-7 PN-A-86524 800 kg Wątroba drobiowa mrożona 15112300-9 PN-A-86524 1400 kg Mięso gulaszowe z indyka - mięso bez skóry i kości z zawartością tłuszczu do 4% 15112120-3 PN-A-86524 2400 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.11.23.00-9, 15.11.21.20-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI NOWY WIŚNICZ
- Rozbiórka istniejącego mostu o nr JNI 30004932 i budowa nowego mostu na potoku Polanka wraz z budową dojazdów w ciągu drogi powiatowej nr 1444K Uszew - Nowy Wiśnicz - Nieznanowice w m. Nieprześnia
- Wykonanie dokumentacji projektowo-budowlanej dla zadania pn.: Stabilizacja osuwiska nr 3807 wraz z odbudową drogi powiatowej nr 2084K w km 0+237 - 0+267 w m. Sobolów, gmina Łapanów, powiat bocheński
- Przebudowa sieci wodociągowej przy ul. Kazimierza Wielkiego i Rynku w Nowym Wiśniczu - etap II - Rynek
więcej: przetargi NOWY WIŚNICZ »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów spożywczych
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
- Sukcesywne dostawy świeżego mięsa i wędlin na potrzeby przygotowania konferencji i szkoleń oraz działalności komercyjnej Ośrodka Badawczo-Konferencyjnego IMPAN w Będlewie.
- Dostawy drobiu wykonywane sukcesywnie do 31.05.2026 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
- Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin na potrzeby stołówki Zespołu Szkół, CKU w Gronowie
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.