eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PoznańDostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-30

Poznań: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 380404 - 2009; data zamieszczenia: 30.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Kliniczny im. Heliodora Święcickiego Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu , ul. Przybyszewskiego 49, 60-355 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8691759, faks 061 8691847.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spsk2.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 1 - Pieczywo; Pakiet nr 2- Jaja; Pakiet nr 3- Przyprawy; Pakiet nr 4- Galanteria mleczna.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00 - Chleb 15.82.11.50 - Sucharki 15.81.14.00 - Bułeczki 15.81.22.00 - Ciasta 03.14.25.00 - Jaja 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne 15.87.24.00 - Sól 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw 03.14.23.00 - Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.89.14.00 - Zupy 15.87.11.00 - Ocet i substytuty octu 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15.54.22.00 - Ser miękki 15.54.40.00 - Ser twardy .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 19.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Sprawdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu przez Wykonawcę zostanie dokonane na podstawie złożonego oświadczenia oraz dołączonych do oferty dokumentów według zasady spełnia/nie spełnia na druku ZP-17..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają poniższe warunki udziału opisane w przedmiotowym postępowaniu i załączą do oferty wymagane przez Zamawiającego oświadczenia i dokumenty: 1) W celu potwierdzenia posiadania uprawnień do wykonywania działalności lub czynności w zakresie objętych niniejszym zamówieniem, Wykonawcy są zobowiązani złożyć następujące dokumenty: a) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). W przypadku, kiedy kilka podmiotów składa wspólnie ofertę należy załączyć dokumenty wystawione indywidualnie na każdy z tych podmiotów. 2) W celu potwierdzenia, że Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Pzp zobowiązani są złożyć następujące oświadczenie: a) Oświadczenie o tym, że Wykonawca spełnia warunki z art. 22 ust. 1 Pzp oraz nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Pzp (art. 22 ust. 1 pkt 1 i pkt.4 Pzp). W przypadku, kiedy kilka podmiotów składa wspólnie ofertę, wymienione oświadczenie powinno być złożone przez każdy z podmiotów oddzielnie lub przez pełnomocnika w imieniu wszystkich członków Konsorcjum b) Oświadczenie producenta o braku środków, które mogą spowodować powstanie w żywności lub na jej powierzchni substancji szkodliwych dla życia lub zdrowia pacjenta. c) Oświadczenie, że Wykonawca zagwarantuje minimum 75% termin przydatności do spożycia w dniu dostawy do siedziby Zamawiającego. d) Oświadczenie, że Wykonawca zapewni procedurę reklamacyjną przedmiotu zamówienia w przypadku jego wadliwości i możliwość jego automatycznej wymiany. e) Oświadczenie, że Wykonawca zagwarantuje dostawę przedmiotu zamówienia w dni robocze w godzinach od 07:00 - 14:00. f) Oświadczenie, że Wykonawca zagwarantuje wykonywanie dostawy przedmiotu zamówienia środkiem transportu Wykonawcy przystosowanym do rodzaju przedmiotu zamówienia. g) Oświadczenie, że Wykonawca dostarczy Handlowe Dokumenty Identyfikacyjne (HDI) przy dostawie zgodnie z obowiązującym prawem. Sprawdzenie spełnienia warunków przez Wykonawcę zostanie dokonane na podstawie złożonego oświadczenia oraz dołączonych do oferty dokumentów według zasady spełnia/nie spełnia na druku ZP-17..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spsk2.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego, wejście O, pokój 5 a.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.11.2009 godzina 09:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego, wejście C, Kancelaria ogólna szpitala.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 1- Pieczywo 1. chleb Baltona, 2. kawiorek, 3. chleb razowy, 4. sucharki, 5. bułka pszenna, 6. bułka mleczna, 7. bułka tarta, 8. drożdżówki, 9. pączki.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.82.11.50-5, 15.81.14.00-0, 15.81.22.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 19.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 2- Jaja.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 19.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 3- Przyprawy 1. sól, 2. majeranek, 3. papryka mielona ostra, 4. pieprz czarny mielony, 5. ziele angielskie, 6. żelatyna, 7. liść laurowy, 8. warzywko, 9. kwasek cytrynowy, 10. żurek baza, 11. ocet, 12. przyprawa do drobiu, 13. przyprawa do ryb, 14. czosnek granulowany, 15. gałka muszkatołowa, 16. goździki, 17. kminek, 18. oregano.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.12.70-7, 03.14.23.00-1, 15.89.00.00-3, 15.89.14.00-4, 15.87.11.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 19.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 4- Galanteria mleczna 1. ser półtłusty, 2. ser homo owocowy,3. jogurt owocowy, 4. jogurt naturalny, 5. kefir, 6. ser topiony 100g, 7. ser topiony 200g, 8. ser żółty, 9. masło extra, 10. olej, 11. maślanka.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0, 15.50.00.00-3, 15.55.13.20-4, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3, 15.53.00.00-2, 15.41.11.00-3, 15.55.15.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 19.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.