eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › dostawa artykułów spożywczych różnych z grupy CPV 158 dla Zakładu Karnego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2006-07-24

POZYCJA 38114

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Racibórz: dostawa artykułów spożywczych różnych z grupy CPV 158 dla Zakładu Karnego Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Zakład Karny, do kontaktów: Zwierz Czesław 0324539670 Szlachetko Aleksandra 0324539673, ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600, e-mail: dkw_raciborz@sw.gov.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.sw.gov.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Inny: Zakład Karny; Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów spożywczych różnych z grupy CPV 158 dla Zakładu Karnego. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Magazyn żywnościowy Zakładu Karnego w Raciborzu. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Cukier kryształ, miód sztuczny, makaron(bezjajeczny), herbata czarna expresowa, cynamon, kwasek cytrynowy, papryka słodka, ziele angielskie, pierprz czarny mielony, czosnek granulowany, koperek suszony, liść laurowy, majeranek, nać pietruszki suszona, przyprawa uniwersalna(warzywna)w proszku, przyprawa w płynie do zup, ocet10%, musztarda, sól jodowana, bułka tarta, budyń z cukrem, granulat sojowy, kostka sojowa, kotlety sojowe a la schabowe(o gramaturze min.16g/szt.),barszcz biały instant, żurek instant, bulion drobiowy, zupy instant 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: 4. WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPOSÓB DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIENIA TYCH WARUNKÓW 4.1 Zgodnie z art. 22 Ustawy, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 4.1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 4.1.2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia; 4.1.3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia; 4.1.4 nie podlegają wykluczeniu z Postępowania, zgodnie z art. 24 Ustawy. 4.2 Zamawiający ustala następujące szczegółowe warunki udziału w Postępowaniu: 4.2.1 W zakresie warunku wskazanego w punkcie 4.1.2 wymagane jest posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia w zakresie dostaw i/lub produkcji artykułów spożywczych.Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń, o których mowa w punkcie 5.1.1. 4.2.2 W zakresie warunku wskazanego w punkcie 4.1.3 ocena spełnienia warunków szczegółowych nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń, o których mowa w punkcie 5.1.2. 4.2.3 W zakresie warunków wskazanych w punkcie 4.1.1 i 4.1.4 ocena spełnienia warunków szczegółowych nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów, o których mowa w punkcie 5.1.3. 5. OŚWIADCZENIA I DOKUMENTY JAKIE POWINNI DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIENIA WARUNKÓW OKREŚLONYCH W PUNKCIE 4 5.1 W celu wykazania spełnienia warunków udziału w Postępowaniu, każdy z Wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty: 5.1.1 Warunki szczegółowe określone w punkcie 4.2.1 SIWZ - wraz z ofertą każdy z Wykonawców powinien złożyć oświadczenia, że posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznymi i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia. Jednocześnie do oferty należy załączyć: - wykaz osób i podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu Zamówienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji niezbędnych do wykonania Zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności; - wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie; - zaświadczenia podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom; 5.1.2 Warunki szczegółowe określone w punkcie 4.2.2 SIWZ - wraz z ofertą każdy z Wykonawców powinien złożyć oświadczenie potwierdzające, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia. Jednocześnie do oferty należy załączyć: - sprawozdanie finansowe, a jeżeli podlega ono badaniu przez biegłego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowości również opinię o badanym sprawozdaniu albo w przypadku Wykonawców nie zobowiązanych do sporządzania sprawozdania finansowego, inne dokumenty określające obroty, zysk oraz zobowiązania i należności - za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - za ten okres; 5.1.3 Warunki szczegółowe określone w punkcie 4.2.3 SIWZ - do ofert każdy z Wykonawców powinien załączyć: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - koncesji, zezwolenia lub licencji, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem publicznym, zwanym dalej zamówieniem; - dokumentów stwierdzających, że osoby, które będą wykonywać zamówienie, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; -aktualne informacje z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 Ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualne informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; - zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; - w przypadku wykonawców występujących wspólnie zaświadczenia muszą być złożone przez każdego z wykonawców, dotyczy to również wspólników spółki cywilnej - w przypadku złożenia oferty przez konsorcjum, wykonawca dostarcza umowę o konsorcjum regulującą wzajemne zalezności i odpowiedzialność utrzestników konsorcjum 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.83.12.00 - Cukier biały Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.12.00 - Cukier biały 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: 2. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Grupa lp.Przedmiot zamówienia Kod CPV j.m. Ilość I 1Cukier kryształ w opak.1kg 15831200-4 kg 24 000 II 1Miód sztucz. w słoikach do500g 15831600-8 kg 2500 III 1Makaron z mąki makaronowej zwyczajnej(bezjajeczny) w opakowaniach do 10 kg 15851110-2 kg 8000 IV 1Herbata czarna ekspr.w toreb.jedn.1,5g 15864100-3 szt 707800 V 1Cynamon w opakowaniach do 100 g 15871000-4 kg 20 2Kwasek cytrynowy w opak. do100g15871000-4 kg 10 3Papryka słodka w opak. do100g 15871000-4 kg 25 4Ziele angielskie w opak.do100g 15871000-4 kg 15 5Pieprz czarny mielony w opak.do1kg 15872100-2 kg 75 6Czosnek granulowany w opak. do100g 15872200-3 kg 20 7Koperek suszony w opak. do100g 15872300-4 kg 35 8Liść laurowy w opak. do100g 15872300-4 kg 5 9Majeranek w opakowaniach do 100 g 15872300-4 kg 10 10Nać pietruszki suszona w opak.do100g15872300-4 kg 30 11Przyprawa uniwersalna (warzywna) w proszku w opakowaniach do 1 kg 15871270-7 kg 350 12Przyprawa w płynie do zup w opak.do1kg15871270-7 kg 3000 VI 1Ocet 10%w opakowaniach do 1l 15871120-1 l 400 2Musztarda w opakowaniach do 3 kg 15871250-1 kg 600 3Sól jodowanaw opakowaniach do 1 kg 15872400-5 kg 3 000 4Bułka tarta w opakowaniach do 1 kg 15890000-3 kg 1 200 5Budyń z cukrem w opak. do 25 kg 15890000-3 kg 300 VII 1Granulat sojowy w opak. do 2 kg 15890000-3 kg 800 2Kostka sojowa w opakowaniach do1kg 15890000-3 kg 800 3Kotlety sojowe ala schabowe (o gramaturze min.16g/szt)w opakowaniach do 1 kg 15890000-3 kg 80 VIII 1Barszcz biały instantw opak.do10kg 15891400-4 kg 400 2Żurek instantw opakowaniach do10kg 15891400-4 kg 400 3Bulion drobiowyw opakowaniach do5kg15891500-5 kg 1 600 4Zupy instant w torebkach jedno porcjowych pakowanych po16 g 15891400-4 szt 2 000 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; okres w miesiącach: 12

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: 8. WADIUM 8.1Warunkiem udziału w Postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 1975 PLN (słownie:jedentysiącdziewięćsetczterdzieściosiemzłotych). 8.2 W przypadku złożenia ofert częściowych wysokość wadium dla każdej Grupy wynosi odpowiednio: 8.2.1 Grupa nr 1 900 PLN 8.2.2 Grupa nr 2 200 PLN 8.2.3 Grupa nr 3 200 PLN 8.2.4 Grupa nr 4 140 PLN 8.2.5 Grupa nr 5 95 PLN 8.2.6. Grupa nr 6 100 PLN 8.2.7. Grupa nr 7 160 PLN 8.2.8. Grupa nr 8 180 PLN 8.3 Wadium musi być wniesione przed upływem terminu do składania ofert , wskazanego w punkcie 11.1 SIWZ. 8.4 Wadium może być wnoszone w następujących formach: i. w pieniądzu -przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego wskazany w punkcie 1.6 SIWZ, ii. poręczeniach bankowych lub poręćzeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, iii. gwarancjach bankowych, iv. gwarancjach ubezpieczeniowych, v. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 ust. 3 pkt 4 lit. b ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.). 8.5 Jeżeli wadium zostanie wniesione w pieniądzu, przelewem, Wykonawca dołącza do oferty kserokopię wpłaty wadium z potwierdzeniem dokonanego przelewu. Na poleceniu przelewu należy wpisać: \Wadium - przetarg na dostawę artykułów spożywczych różnych(CPV_158)/nazwa grupy\. W pozostałych przypadkach wymagane jest dołączenie oryginału dokumentu wystawionego na rzecz Zamawiającego. Dokumenty, o których mowa w punkcie 8.4. (ii) - (v) muszą zachowywać ważność przez cały okres, w którym Wykonawca jest związany ofertą. 8.6 W przypadku wnoszenia wadium przelewem na rachunek bankowy, o jego wniesieniu w terminie decydować będzie data wpływu środków na rachunek bankowy Zamawiającego wskazany w punkcie 1.6 SIWZ. 8.7 Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczenia na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określa Ustawa. 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: 4. WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPOSÓB DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIENIA TYCH WARUNKÓW 4.1 Zgodnie z art. 22 Ustawy, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 4.1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 4.1.2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia; 4.1.3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia; 4.1.4 nie podlegają wykluczeniu z Postępowania, zgodnie z art. 24 Ustawy. 4.2 Zamawiający ustala następujące szczegółowe warunki udziału w Postępowaniu: 4.2.1 W zakresie warunku wskazanego w punkcie 4.1.2 wymagane jest posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia w zakresie dostaw i/lub produkcji artykułów spożywczych.Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń, o których mowa w punkcie 5.1.1. 4.2.2 W zakresie warunku wskazanego w punkcie 4.1.3 ocena spełnienia warunków szczegółowych nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń, o których mowa w punkcie 5.1.2. 4.2.3 W zakresie warunków wskazanych w punkcie 4.1.1 i 4.1.4 ocena spełnienia warunków szczegółowych nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów, o których mowa w punkcie 5.1.3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania powyższych warunków zostanie dokonana poprzez sprawdzenie prawidłowości złożonych dokumentów oraz zgodności z załączonymi do SIWZ wzorami ww. dokumentów Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 5. OŚWIADCZENIA I DOKUMENTY JAKIE POWINNI DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIENIA WARUNKÓW OKREŚLONYCH W PUNKCIE 4 5.1 W celu wykazania spełnienia warunków udziału w Postępowaniu, każdy z Wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty: 5.1.1 Warunki szczegółowe określone w punkcie 4.2.1 SIWZ - wraz z ofertą każdy z Wykonawców powinien złożyć oświadczenia, że posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznymi i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia. Jednocześnie do oferty należy załączyć: - wykaz osób i podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu Zamówienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji niezbędnych do wykonania Zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności; - wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie; - zaświadczenia podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom; 5.1.2 Warunki szczegółowe określone w punkcie 4.2.2 SIWZ - wraz z ofertą każdy z Wykonawców powinien złożyć oświadczenie potwierdzające, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia. Jednocześnie do oferty należy załączyć: - sprawozdanie finansowe, a jeżeli podlega ono badaniu przez biegłego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowości również opinię o badanym sprawozdaniu albo w przypadku Wykonawców nie zobowiązanych do sporządzania sprawozdania finansowego, inne dokumenty określające obroty, zysk oraz zobowiązania i należności - za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - za ten okres; 5.1.3 Warunki szczegółowe określone w punkcie 4.2.3 SIWZ - do ofert każdy z Wykonawców powinien załączyć: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - koncesji, zezwolenia lub licencji, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem publicznym, zwanym dalej zamówieniem; - dokumentów stwierdzających, że osoby, które będą wykonywać zamówienie, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - aktualne informacje z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 Ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualne informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; - zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; - w przypadku wykonawców występujących wspólnie zaświadczenia muszą być złożone przez każdego z wykonawców , dotyczy to również wspólników spółki cywilnej -w przypadku złożenia oferty przez konsorcjum, wykonawca dostarcza umowę o konsorcjum regulującą wzajemne zalezności i odpowiedzialność utrzestników konsorcjum

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.09.2006 godzina 10:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 07.09.2006, godzina 11:00, Zakład Karny Racibórz.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 14.07.2006. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Cukier kryształ. 1) Krótki opis: Cukier kryształ (w opakowaniach 1kg). 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00. 3) Wielkość lub zakres: 24000kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: Miód sztuczny. 1) Krótki opis: Miód sztuczny (w słoikach do 500 gram). 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.16.00. 3) Wielkość lub zakres: 2500kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Makaron. 1) Krótki opis: makaron z mąki makaronowej zwyczajnej (bezjajeczny) w opakowaniach do 10kg. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.10. 3) Wielkość lub zakres: 8000kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: Herbata czarna expresowa. 1) Krótki opis: Herbata czarna expresowa (w opakowaniach jednorazowych 1,5 gram). 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.41.00. 3) Wielkość lub zakres: 707800szt. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 5 Nazwa: Cynamon, Kwaswek cytrynowy, Papryka słodka, Ziele angielskie, Pieprz czarny mielony, Czosnek granulowany, Koperek suszony, Liść laurowy, Majeranek, Nać pietruszki suszona, Przyprawa uniwersalna(warzywna)w proszku, Przyprawa w płynie do zup. 1) Krótki opis: Cynamon (w opakowaniach do 100 g), Kwasek cytrynowy (w opakowaniach do 100g), Papryka słodka (w opakowaniach do100g), Ziele angielskie (w opakowaniach do100g), Pieprz czarny mielony (w opakowaniach do1kg), Czosnek granulowany (w opakowaniach do100g), Koperek suszony (w opakowaniach do100g), Liść laurowy (w opakowaniach do100g), Majeranek (w opakowaniach do 100g), Nać pietruszki suszona (w opakowaniach do100g), Przyprawa uniwersalna (warzywna) w proszku (w opakowaniach do1kg), Przyprawa w płynie do zup (w opakowaniach do1kg). 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00, 15.87.10.00, 15.87.10.00, 15.87.10.00, 15.87.10.00. 3) Wielkość lub zakres: Cynamon 20kg, Kwasek cytrynowy 10kg, Papryka słodka 25kg, Ziele angielskie 15kg, Pieprz czarny mielony 75kg, Czosnek granulowany 20kg, Koperek suszony 35kg, Liść laurowy 5kg, Majeranek 10kg, Nać pietruszki suszona 30kg, Przyprawa uniwersalna (warzywna) w proszku 350k, Przyprawa w płynie do zup 3000kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 6 Nazwa: Ocet 10%, Musztarda, Sól jodowana, Bułka tarta, Budyń z cukrem. 1) Krótki opis: Ocet 10% (w opakowaniach do 1l), Musztarda (w opakowaniach do 3 kg), Sól jodowana (w opakowaniach do 1 kg), Bułka tarta (w opakowaniach do 1 kg), Budyń z cukrem w opakowaniach do25kg. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.11.20, 15.87.12.50, 15.87.24.00, 15.89.00.00, 15.89.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Ocet 10%w 400litrów, Musztarda 600kg, Sól 3000kg, Bułka tarta 1200kg, Budyń z cukrem 300kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 7 Nazwa: Granulat sojowy, Kostka sojowa, Kotlety sojowe a la schabowe. 1) Krótki opis: Granulat sojowy (w opakowaniach do 2kg), Kostka sojowa w (opakowaniach do 1kg), Kotlety sojowe ala schabowe (o gramaturze min.16g/szt w opakowaniach do1kg). 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00, 15.89.00.00, 15.89.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Granulat sojowy 800kg, Kostka sojowa 800kg, Kotlety sojowe ala schabowe 80kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 8 Nazwa: Barszcz biały instant, Żurek instant, Bulion drobiowy, Zupy instant w torebkach. 1) Krótki opis: Barszcz biały instant (w opakowaniach do 10kg), Żurek instant (w opakowaniach do 10kg), Bulion drobiowy (w opakowaniach do 5kg), Zupy instant (w torebkach jedno porcjowych pakowanych po 16g). 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.14.00, 15.89.14.00, 15.89.15.00, 15.89.14.00. 3) Wielkość lub zakres: Barszcz biały 400kg, Żurek instantw 400kg, Bulion drobiowy 1600kg, Zupy instant 2000szt. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.