eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi NysaMięso wieprzowe i wołowe, mięso drobiowe i artykuły drobiarskie, wędliny

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-11-25

Nysa: Mięso wieprzowe i wołowe, mięso drobiowe i artykuły drobiarskie, wędliny
Numer ogłoszenia: 383294 - 2010; data zamieszczenia: 25.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Nysie , ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka sektora finansów publicznych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Mięso wieprzowe i wołowe, mięso drobiowe i artykuły drobiarskie, wędliny.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowego i wołowego, mięsa drobiowego i artykułów drobiarskich, wędlin na potrzeby Zakładu Karnego w Nysie. Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość Część 1 Mięso wieprzowe i wołowe 1. Łopatka surowa bez kości, golonki, skóry i tłuszczu, kg 1.700 2. Mięso wieprzowe gulaszowe, kg 2.700 3. Mięso wołowe gulaszowe, kg 1.900 4.Karczek wieprzowy bez kości, kg 230 Część 2 Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie 1.Ćwiartka surowa tylna z kurczaka, kg 760 2. Mięso gulaszowe z kurczaka, kg 2.000 3. Mięso gulaszowe z indyka, kg 800 4. Żołądki drobiowe z kurczaka, kg 800 5. Serca drobiowe z kurczaka, kg 800 Część 3 Wędliny drobiowo - wieprzowo - wołowe 1. Kiełbasa litewska, kg 2.540 2. Kiełbasa kanapkowa, kg 1.560 3. Kiełbasa mortadela ekstra, kg 3.750 4. Mortadela z pieczarkami, kg 1.560 5. Kiełbasa parówki śląskie, kg 1.560 6. Kiełbasa parówkowa, kg 1.560 7. Kiełbasa zwyczajna, kg 1.560 8. Kiełbasa opolska/regionalna,kg 1.560 9. Kiełbasa mielonka, kg 1.560 10.Kiełbasa podolska/podlaska, kg 3.500 11.Kiełbasa toruńska, kg 1.5601 12.Kiełbasa wiejska, kg 1.560 13.Kiełbasa szynkowa, kg 150 14.Kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska, kg 1.560 15.Kiełbasa biała parzona, kg 1.720 16.Boczek wędzony,kg 720 17.Szynka gotowana - chuda,kg 300 18.Łopatka prasowana/ogonówka, kg 200 Część 4 Wędliny drobiowe 1.Rolada schabowa,kg 220 2.Polędwica z kurczaka, kg 200 3.Polędwica z indyka,kg 200 4.Blok drobiowy,kg 200 5.Serdelki drobiowe, kg 200 6.Szynka z indyka, kg 200 7.Kiełbasa szynkowa z kurczaka, kg 200 8.Kiełbasa szynkowa z indyka, kg 200 9.Parówki drobiowe cienkie, kg 200 10.Filet z indyka prasowany, kg 200 11.Szynka z kurczaka prasowana, kg 200 12.Kiełbasa biała drobiowa, kg 200.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.11.11-9, 15.11.22.10-1, 15.13.11.35-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.20-3, 15.13.14.10-2, 15.13.11.20-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny 48 - 300 Nysa ul. Kościuszki 4a Dział Kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2010 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat lub Brama Główna Zakładu Karnego 48-300 Nysa ul. Kościuszki 4a.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe i wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp, przedmiot zamówienia, jm, ilość Część 1 Mięso wieprzowe i wołowe 1. Łopatka surowa bez kości, golonki, skóry i tłuszczu, kg 1.700 2. Mięso wieprzowe gulaszowe, kg 2.700 3. Mięso wołowe gulaszowe, kg 1.900 4.Karczek wieprzowy bez kości, kg 230.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość Część 2. Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie 1.Ćwiartka surowa tylna z kurczaka,kg 760 2. Mięso gulaszowe z kurczaka, kg 2.000 3. Mięso gulaszowe z indyka, kg 800 4. Żołądki drobiowe z kurczaka, kg 800 5. Serca drobiowe z kurczaka, kg 800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wędliny drobiowo -wieprzowo - wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp, przedmiot zamówienia, jm, ilość Część 3 Wędliny drobiowo - wieprzowo - wołowe 1. Kiełbasa litewska, kg 2.540 2. Kiełbasa kanapkowa, kg 1.560 3. Kiełbasa mortadela ekstra, kg 3.750 4. Mortadela z pieczarkami, kg 1.560 5. Kiełbasa parówki śląskie, kg 1.560 6. Kiełbasa parówkowa, kg 1.560 7. Kiełbasa zwyczajna, kg 1.560 8. Kiełbasa opolska/regionalna,kg 1.560 9. Kiełbasa mielonka, kg 1.560 10.Kiełbasa podolska/podlaska, kg 3.500 11.Kiełbasa toruńska, kg 1.5601 12.Kiełbasa wiejska,kg 1.560 13.Kiełbasa szynkowa, kg 150 14.Kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska,kg 1.560 15.Kiełbasa biała parzona, kg 1.720 16.Boczek wędzony, kg 720 17.Szynka gotowana - chuda, kg 300 18.Łopatka prasowana/ogonówka, kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.20-3, 15.13.14.10-2, 15.13.11.20-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp, przedmiot zamówienia, jm, ilość Część 4 Wędliny drobiowe 1.Rolada drobiowa, kg 220 2.Polędwica z kurczaka, kg 200 3.Polędwica z indyka, kg 200 4.Blok drobiowy,kg 200 5.Serdelki drobiowe,kg 200 6.Szynka z indyka,kg 200 7.Kiełbasa szynkowa z kurczaka, kg 200 8.Kiełbasa szynkowa z indyka, kg 200 9.Parówki drobiowe cienkie, kg 200 10.Filet z indyka prasowany, kg 200 11.Szynka z kurczaka prasowana, kg 200 12.Kiełbasa biała drobiowa, kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.