Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-11-25
Nysa: Mięso wieprzowe i wołowe, mięso drobiowe i artykuły drobiarskie, wędliny
Numer ogłoszenia: 383294 - 2010; data zamieszczenia: 25.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Nysie , ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka sektora finansów publicznych.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Mięso wieprzowe i wołowe, mięso drobiowe i artykuły drobiarskie, wędliny.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowego i wołowego, mięsa drobiowego i artykułów drobiarskich, wędlin na potrzeby Zakładu Karnego w Nysie. Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość Część 1 Mięso wieprzowe i wołowe 1. Łopatka surowa bez kości, golonki, skóry i tłuszczu, kg 1.700 2. Mięso wieprzowe gulaszowe, kg 2.700 3. Mięso wołowe gulaszowe, kg 1.900 4.Karczek wieprzowy bez kości, kg 230 Część 2 Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie 1.Ćwiartka surowa tylna z kurczaka, kg 760 2. Mięso gulaszowe z kurczaka, kg 2.000 3. Mięso gulaszowe z indyka, kg 800 4. Żołądki drobiowe z kurczaka, kg 800 5. Serca drobiowe z kurczaka, kg 800 Część 3 Wędliny drobiowo - wieprzowo - wołowe 1. Kiełbasa litewska, kg 2.540 2. Kiełbasa kanapkowa, kg 1.560 3. Kiełbasa mortadela ekstra, kg 3.750 4. Mortadela z pieczarkami, kg 1.560 5. Kiełbasa parówki śląskie, kg 1.560 6. Kiełbasa parówkowa, kg 1.560 7. Kiełbasa zwyczajna, kg 1.560 8. Kiełbasa opolska/regionalna,kg 1.560 9. Kiełbasa mielonka, kg 1.560 10.Kiełbasa podolska/podlaska, kg 3.500 11.Kiełbasa toruńska, kg 1.5601 12.Kiełbasa wiejska, kg 1.560 13.Kiełbasa szynkowa, kg 150 14.Kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska, kg 1.560 15.Kiełbasa biała parzona, kg 1.720 16.Boczek wędzony,kg 720 17.Szynka gotowana - chuda,kg 300 18.Łopatka prasowana/ogonówka, kg 200 Część 4 Wędliny drobiowe 1.Rolada schabowa,kg 220 2.Polędwica z kurczaka, kg 200 3.Polędwica z indyka,kg 200 4.Blok drobiowy,kg 200 5.Serdelki drobiowe, kg 200 6.Szynka z indyka, kg 200 7.Kiełbasa szynkowa z kurczaka, kg 200 8.Kiełbasa szynkowa z indyka, kg 200 9.Parówki drobiowe cienkie, kg 200 10.Filet z indyka prasowany, kg 200 11.Szynka z kurczaka prasowana, kg 200 12.Kiełbasa biała drobiowa, kg 200.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.11.11-9, 15.11.22.10-1, 15.13.11.35-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.20-3, 15.13.14.10-2, 15.13.11.20-2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w punkcie 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formułą spełnia/ nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny 48 - 300 Nysa ul. Kościuszki 4a Dział Kwatermistrzowski.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2010 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat lub Brama Główna Zakładu Karnego 48-300 Nysa ul. Kościuszki 4a.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe i wołowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp, przedmiot zamówienia, jm, ilość Część 1 Mięso wieprzowe i wołowe 1. Łopatka surowa bez kości, golonki, skóry i tłuszczu, kg 1.700 2. Mięso wieprzowe gulaszowe, kg 2.700 3. Mięso wołowe gulaszowe, kg 1.900 4.Karczek wieprzowy bez kości, kg 230.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość Część 2. Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie 1.Ćwiartka surowa tylna z kurczaka,kg 760 2. Mięso gulaszowe z kurczaka, kg 2.000 3. Mięso gulaszowe z indyka, kg 800 4. Żołądki drobiowe z kurczaka, kg 800 5. Serca drobiowe z kurczaka, kg 800.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wędliny drobiowo -wieprzowo - wołowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp, przedmiot zamówienia, jm, ilość Część 3 Wędliny drobiowo - wieprzowo - wołowe 1. Kiełbasa litewska, kg 2.540 2. Kiełbasa kanapkowa, kg 1.560 3. Kiełbasa mortadela ekstra, kg 3.750 4. Mortadela z pieczarkami, kg 1.560 5. Kiełbasa parówki śląskie, kg 1.560 6. Kiełbasa parówkowa, kg 1.560 7. Kiełbasa zwyczajna, kg 1.560 8. Kiełbasa opolska/regionalna,kg 1.560 9. Kiełbasa mielonka, kg 1.560 10.Kiełbasa podolska/podlaska, kg 3.500 11.Kiełbasa toruńska, kg 1.5601 12.Kiełbasa wiejska,kg 1.560 13.Kiełbasa szynkowa, kg 150 14.Kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska,kg 1.560 15.Kiełbasa biała parzona, kg 1.720 16.Boczek wędzony, kg 720 17.Szynka gotowana - chuda, kg 300 18.Łopatka prasowana/ogonówka, kg 200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.20-3, 15.13.14.10-2, 15.13.11.20-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wędliny drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp, przedmiot zamówienia, jm, ilość Część 4 Wędliny drobiowe 1.Rolada drobiowa, kg 220 2.Polędwica z kurczaka, kg 200 3.Polędwica z indyka, kg 200 4.Blok drobiowy,kg 200 5.Serdelki drobiowe,kg 200 6.Szynka z indyka,kg 200 7.Kiełbasa szynkowa z kurczaka, kg 200 8.Kiełbasa szynkowa z indyka, kg 200 9.Parówki drobiowe cienkie, kg 200 10.Filet z indyka prasowany, kg 200 11.Szynka z kurczaka prasowana, kg 200 12.Kiełbasa biała drobiowa, kg 200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z NYSY
- Remont drogi gminnej - ulicy Władysława Orkana w Nysie
- Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Nysie oraz Oddziału Zewnętrznego w Prudniku na I półrocze 2025 r.
- Dostawa wyrobów medycznych dla Bloku Operacyjnego
- Dostawa artykułów biurowych
więcej: przetargi w Nysie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Gostyninie
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby SP ZOZ Sanatorium Uzdrowiskowego MSWiA w Sopocie z podziałem na 9 części
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 99 WE WROCŁAWIU
- Zakup wraz z dostawą mięsa dla potrzeb Kuchni Klinicznego Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu (z podziałem na 2 zadania)
- Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego oraz wędlin wieprzowych na potrzeby Zakładu Aktywności Zawodowej w Legnickim Polu
- Zakup i dostawa mięsa oraz produktów wędliniarskich na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Różance w okresie od 01.01.2025 r. do 31.12.2025 r.".
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.