eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MedykaDostawy artykułów spożywczych z grupy 153, 154, 156 i 158 słownika CPV do Zakładu Karnego w Medyce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-11-25

Medyka: Dostawy artykułów spożywczych z grupy 153, 154, 156 i 158 słownika CPV do Zakładu Karnego w Medyce
Numer ogłoszenia: 383388 - 2010; data zamieszczenia: 25.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , N/N N/N, 37-732 Medyka, woj. podkarpackie, tel. 0-16 671 57 44, faks 0-16 671 53 80.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka budżetowa nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych z grupy 153, 154, 156 i 158 słownika CPV do Zakładu Karnego w Medyce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych z grupy 153, 154, 156 i 158 słownika CPV do Zakładu Karnego w Medyce. GRUPA I - art. zbożowe i kasze: Kasza gryczana 600 kg, Kasza jęczmienna 600 kg, Kasza manna 400 kg, Makaron świderki 1500 kg, Makaron nitki 500 kg, Ryż 1500 kg, Płatki owsiane 400 kg, Mąka pszenna 700 kg Mąka ziemniaczana 150 kg; GRUPA II - tłuszcze, cukry i dodatki: Margaryna śniadaniowa 4500 kg, Olej roślinny 600 litrów, Cukier biały 3500 kg, Kawa zbożowa 500 kg, Ocet 10% 50 litrów, Sól 850 kg, Musztarda 50 kg, Koncentrat pomidorowy 30% 250 kg, Chrzan tarty 65 kg, Marmolada wieloowocowa 850 kg, Miód 60 kg, Woda mineralna 80 litrów; GRUPA III - zupy, sosy, przyprawy: Rosół wołowy 170 kg, majeranek 3 kg, Liść laurowy 3 kg, Ziele angielskie 3 kg, Papryka ostra 10 kg, Papryka łagodna 10 kg, Pieprz 20 kg, Przyprawa do zup 400 litrów, Przyprawa uniwersalna 150 kg, Sos boloński 100 kg, Sos grzybowy 80 kg, Sos pieczeniowy 50 kg, Zupa ogonowa 80 kg, Zupa cebulowa 80 kg, Zupa szparagowa 100 kg, Zupa pieczarkowa 80 kg, Barszcz biały 80 kg, Zupa kalafiorowa 80 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został opisany w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. Szczegóły wykonania zamówienia zawarte zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.61.00.00-7, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy dotyczącą cen jednostkowych przedstawionych w formularzu ofertowym. Zmiana taka jest dopuszczalna jedynie w przypadkach: 1)legislacyjnej zmiany obowiązującego podatku VAT lub podatku akcyzowego, 2)korzystania z rabatów cenowych przyznanych przez wykonawcę w okresie trwania umowy, 3)innych okoliczności, które są korzystne dla zamawiającego

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, 37 -732 Medyka 404B, biuro DKw.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny, 37 -732 Medyka 404B, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Art. zbożowe i kasze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kasza gryczana 600 kg, Kasza jęczmienna 600 kg, Kasza manna 400 kg, Makaron świderki 1500 kg, Makaron nitki 500 kg, Ryż 1500 kg, Płatki owsiane 400 kg, Mąka pszenna 700 kg Mąka ziemniaczana 150 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze, cukry i dodatki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna śniadaniowa 4500 kg, Olej roślinny 600 litrów, Cukier biały 3500 kg, Kawa zbożowa 500 kg, Ocet 10% 50 litrów, Sól 850 kg, Musztarda 50 kg, Koncentrat pomidorowy 30% 250 kg, Chrzan tarty 65 kg, Marmolada wieloowocowa 850 kg, Miód 60 kg, Woda mineralna 80 litrów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zupy, sosy, przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rosół wołowy 170 kg, majeranek 3 kg, Liść laurowy 3 kg, Ziele angielskie 3 kg, Papryka ostra 10 kg, Papryka łagodna 10 kg, Pieprz 20 kg, Przyprawa do zup 400 litrów, Przyprawa uniwersalna 150 kg, Sos boloński 100 kg, Sos grzybowy 80 kg, Sos pieczeniowy 50 kg, Zupa ogonowa 80 kg, Zupa cebulowa 80 kg, Zupa szparagowa 100 kg, Zupa pieczarkowa 80 kg, Barszcz biały 80 kg, Zupa kalafiorowa 80 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.