Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-11-04
Warszawa: Dostawa wyrobów piekarniczo - cukierniczych dla Kasyna Wojskowego Nr 20 przy Jednostce Wojskowej 2414 (2 części). Numer postepowania 04/2009/PN
Numer ogłoszenia: 385102 - 2009; data zamieszczenia: 04.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Kasyno Wojskowe Nr 20 przy Jednostce Wojskowej 2414 , ul. Żwirki i Wigury 9/13, 00-909 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 0-22 6 847 259, 6 847 452, faks 0-22 846 81 89.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.jw2414.wp.mil.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo pomocnicze.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wyrobów piekarniczo - cukierniczych dla Kasyna Wojskowego Nr 20 przy Jednostce Wojskowej 2414 (2 części). Numer postepowania 04/2009/PN.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wyroby piekarniczo - cukiernicze: 1.CHLEB BALTONOWSKI - 2 220 kg 2.CHLEB STAROPOLSKI - 1 300 kg 3.CHLEB RAZOWY NA MIODZIE- 300 kg 4.CHLEB Z MIESZANY Z ZIARNAMI SŁONECZNIKA - 200 kg 5.CHLEB Z MIESZANY ZIARNAMI SOI - 200 kg 6.BAGIETKA - 200 kg 7.BUŁKA WROCŁAWSKA - 1 000 kg 8.BUŁKA TARTA - 100 kg 9.KAJZERKA - 4 000 kg 10.HERBATNIKI DESEROWE KRUCHE - 300 kg 11.SZARLOTKA - 150 kg 12.KRAJANKA KOKTAILOWA - 200 kg 13.BITKI BISZKOPTOWE Z CUKREM - 230 kg 14.BITKI BISZKOPTOWE Z MAKIEM - 200 kg 15.PĄCZKI - 5 000 szt. 16.DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM - 1000 szt. 17.DROŻDŻÓWKA Z MARMOLADĄ- 1000 szt. 18.DROŻDŻÓWKA Z SEREM- 2000 szt. 19.BABECZKI BUDYNIOWE Z OWOCAMI - 2 000 szt. 20.TORT STEFANKA - 1 500 szt. 21.W-Z - 1 200 szt. 22.KREMÓWKA - 1 200 szt. 23.TORCIK JOGURTOWY - 1 000 szt. 24.TORCIK OWOCOWY Z GALARETKĄ - 500 szt. 25.GROSZEK PTYSIOWY - 30 kg 26.SERNIK Z RODZYNKAMI - 200 kg 27.MAKOWIEC - 100 kg 28.SERNIK WIEDEŃSKI - 150 kg 29.BABKA DROŻDŻOWA - 100 kg 30.CIASTO KRUCHE Z OWOCAMI - 150 kg 31.TORT OKOLICZNOŚCIOWY - 150 kg 32.TORT WESELNY ŚMIETANOWY- 170 kg 33.COMBER - 50 kg 34.PIERNIK Z BAKALIAMI - 50 kg 35.MAZUREK - 30 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.[Warunki udziału w postępowaniu] O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy i nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy, a w szczególności: a) są uprawnieni do występowania w obrocie gospodarczym, b) posiadają uprawnienia i zezwolenia do wykonywania określonej działalności, c) dysponują potencjałem technicznym tj.; dysponują środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne określonych ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej zapewniającej wykonanie zamówienia, tj. są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą na kwotę nie mniejszą niż 100 000,00 zł. 2.[Sposób oceny spełniania warunków] Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli będzie to wynikało z oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI złożonych wraz z ofertą..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają złożyć Wykonawcy wraz z ofertą: 1)oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 3 do siwz. 2)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3)obowiązującą decyzję, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. 4)Wykonawcy, o których mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006r. Nr 171, poz. 1225 późn. zm.) składają zamiast dokumentów wymienionych w pkt. 3) zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów w zakresie części zamówienia, na którą wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. Inne dokumenty: 5)potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej artykułów rolno - spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z próżn. zm.); 7)aktualne zaświadczenie właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności organu państwowej inspekcji sanitarnej o prawidłowości stosowania systemu HACCP; 8)Wykonawcy, o których mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r. Nr 171, poz. 1225 późn. zm.) składają zamiast dokumentów wymienionych w pkt. 7 składają aktualne zaświadczenie wystawione przez państwowy powiatowy inspektorat sanitarny o spełnianiu wymagań sanitarnych dotyczące przewozu żywności na środek transportu; 9)jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów wymienionych wyżej składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę, lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednie, że: a)nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty; b)nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentu, zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 10)W przypadku Wykonawców występujących wspólnie na podstawie art. 23 ust. 1 Ustawy mogą oni wspólnie spełniać warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1, 2 i 3 Ustawy. Warunek, o którym mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 Ustawy każdy z Wykonawców musi spełniać samodzielnie. W przypadku Wykonawców występujących wspólnie oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1, 2 i 3 Ustawy (według wzoru określonego w załączniku nr 3a do SIWZ) podpisuje pełnomocnik, o którym mowa w art. 23 ust. 2 Ustawy, a oświadczenie o spełnianiu warunku, o którym mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 Ustawy - podpisuje odrębnie każdy uczestnik Konsorcjum (według wzoru określonego w załączniku nr 3b do SIWZ). Forma składanych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów: 1)Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy muszą być złożone w oryginale. 2)Pełnomocnictwo musi być złożone w oryginale albo w kopii poświadczonej notarialnie. 3)Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu złożone w innym języku niż język polski wymagają tłumaczenia potwierdzonego przez wykonawcę. Pozostałe dokumenty złożone w innym języku niż język polski wymagają złożenia tłumaczenia. 4)Wszystkie pozostałe dokumenty muszą być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej na każdej stronie za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę albo osobę(y) upoważnioną(e) do reprezentowania Wykonawcę..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jw2414.wp.mil.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Kasyno Wojskowe Nr 20 przy Jednostce Wojskowej Nr 2414, ul. Żwirki i Wigury 9/13, 00-909 Warszawa, budynek administracyjno - biurowy.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.11.2009 godzina 12:00, miejsce: Kasyno Wojskowe Nr 20 przy Jednostce Wojskowej Nr 2414, ul. Żwirki i Wigury 9/13, 00-909 Warszawa, budynek administracyjno - biurowy.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa wyrobów piekarniczych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.CHLEB BALTONOWSKI - 2 220 kg 2.CHLEB STAROPOLSKI - 1 300 kg 3.CHLEB RAZOWY NA MIODZIE- 300 kg 4.CHLEB Z MIESZANY Z ZIARNAMI SŁONECZNIKA - 200 kg 5.CHLEB Z MIESZANY ZIARNAMI SOI - 200 kg 6.BAGIETKA - 200 kg 7.BUŁKA WROCŁAWSKA - 1 000 kg 8.BUŁKA TARTA - 100 kg 9.KAJZERKA - 4 000 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wyrobów cukierniczych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. HERBATNIKI DESEROWE KRUCHE - 300 kg 2. SZARLOTKA - 150 kg 3. KRAJANKA KOKTAILOWA - 200 kg 4. BITKI BISZKOPTOWE Z CUKREM - 230 kg 5. BITKI BISZKOPTOWE Z MAKIEM - 200 kg 6. PĄCZKI - 5 000 szt. 7. DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM - 1000 szt. 8. DROŻDŻÓWKA Z MARMOLADĄ- 1000 szt. 9. DROŻDŻÓWKA Z SEREM- 2000 szt. 10. BABECZKI BUDYNIOWE Z OWOCAMI - 2 000 szt. 11. TORT STEFANKA - 1 500 szt. 12. W-Z - 1 200 szt. 13. KREMÓWKA - 1 200 szt. 14. TORCIK JOGURTOWY - 1 000 szt. 15. TORCIK OWOCOWY Z GALARETKĄ - 500 szt. 16. GROSZEK PTYSIOWY - 30 kg 17. SERNIK Z RODZYNKAMI - 200 kg 18. MAKOWIEC - 100 kg 19. SERNIK WIEDEŃSKI - 150 kg 20. BABKA DROŻDŻOWA - 100 kg 21. CIASTO KRUCHE Z OWOCAMI - 150 kg 22. TORT OKOLICZNOŚCIOWY - 150 kg 23. TORT WESELNY ŚMIETANOWY- 170 kg 24. COMBER - 50 kg 25. PIERNIK Z BAKALIAMI - 50 kg 26. MAZUREK - 30 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa instrumentów muzycznych dla Państwowej Szkoły Muzycznej I stopnia nr 4 im. Karola Kurpińskiego w Warszawie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej nr 312 im. Ewy Szelburg - Zarembiny.
- Dostawa i montaż rolet do kwater internatowych w budynku przy ulicy Bohaterów Września 83 w Sieradzu
- Dostawa opału (koksu, węgla i drewna opałowego) do Międzynarodowego Centrum Rehabilitacji Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu w Łebie.
- Zakup wsparcia technicznego do serwerów i macierzy Fujitsu, stanowiących kluczową infrastrukturę serwerową IFPS, na której oparte są m.in. serwery domenowe, serwery pocztowe, system medyczny (....)
- Sprzątanie terenu zewnętrznego oraz stała pielęgnacja obszarów zielonych w parku przy Centrum Sztuki Współczesnej - Zamek Ujazdowski w okresie 12 miesięcy.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Zacisze z podziałem na 9 części od 01.01.2025 do 30.06.2025
- Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola nr 2 im Krasnala Hałabały w Sieradzu
- Dostawy żywności w roku 2025 na potrzeby Bursy Szkolnictwa Ponadpodstawowego nr 3 w Krakowie, ul. Ułanów 21a, 31-450 Kraków
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Nr 12 im. Kubusia Puchatka w Koninie w 2025 r.
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kozuli w okresie: I-VI.2025
więcej: Pieczywo »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.