Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2016-02-22
P³ock: Sukcesywne dostawy warzyw dla Zak³adu Karnego w P³ocku
Numer og³oszenia: 38670 - 2016; data zamieszczenia: 22.02.2016
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zak³ad Karny w P³ocku , ul. Henryka Sienkiewicza 22, 09-402 P³ock, woj. mazowieckie, tel. 24 2622031, faks 24 2620227.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Zak³ad Karny w P³ocku.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Sukcesywne dostawy warzyw dla Zak³adu Karnego w P³ocku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Nazwa nadana zamówieniu - Sukcesywne dostawy warzyw dla Zak³adu Karnego w P³ocku Przedmiot zamówienia zosta³ podzielony na 4 (cztery) czê¶ci: a) CZÊ¦Æ 1 - Warzywa ¶wie¿e 1 Buraki æwik³owe 8500 kg 2 Cebula 7800 kg 3 Kapusta bia³a 13100 kg 4 Marchew 22000 kg 5 Pietruszka 2700 kg 6 Por 3200 kg 7 Seler 2900 kg 8 Kapusta czerwona 4400 kg 9 Kalafior ¶wie¿y 1000 kg 10 Ogórek ¶wie¿y 3000 kg 11 Sa³ata 1000 kg 12 Pomidor 3000 kg 13 Jab³ka konsumpcyjne 10000 kg 14 Ziemniaki jadalne 74000 kg b) CZÊ¦Æ 2 - Warzywa mro¿one 1 Kalafior mro¿ony 500 kg 2 Broku³y mro¿one 500 kg 3 Mieszanka warzywna 7-sk³adnikowa 800 kg 4 Fasolka szparagowa mro¿ona 400 kg c) CZÊ¦Æ 3 - Warzywa kiszone 1 Ogórek kiszony 3000 kg 2 Kapusta kiszona 4000 kg d) CZÊ¦Æ 4 - Warzywa konserwowane 1 Leczo pieczarkowe 500 kg 2 Kukurydza konserwowana 400 kg 3 Groszek konserwowany 400 kg 4 Ogórek konserwowany 600 kg.
II.1.5)
przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych
- Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 03.22.14.20-6, 03.22.12.70-9, 03.22.13.10-2, 03.22.12.40-0, 03.22.23.21-9, 03.21.21.00-1, 15.33.11.00-8, 15.33.10.00-7, 15.33.11.42-4, 15.33.14.60-9.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie przewiduje wniesiena wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena spe³niania warunku na podstawie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu z wykorzystaniem wzoru okre¶lonego w Za³±czniku nr 4 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena spe³niania warunku na podstawie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu z wykorzystaniem wzoru okre¶lonego w Za³±czniku nr 4 do SIWZ
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena spe³niania warunku na podstawie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu z wykorzystaniem wzoru okre¶lonego w Za³±czniku nr 4 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena spe³niania warunku na podstawie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu z wykorzystaniem wzoru okre¶lonego w Za³±czniku nr 4 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Ocena spe³niania warunku na podstawie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu z wykorzystaniem wzoru okre¶lonego w Za³±czniku nr 4 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 i 11 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3.2)
- za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert.
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2)
przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zp.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: ZAK£AD KARNY W P£OCKU
ul. Henryka Sienkiewicza 22
09-402 P³ock.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 03.03.2016 godzina 10:30, miejsce: ZAK£AD KARNY W P£OCKU ul. Henryka Sienkiewicza 22 09-402 P³ock sekretariat (pok. nr 19).
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Warzywa ¶wie¿e.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Buraki æwik³owe 8500 kg 2 Cebula 7800 kg 3 Kapusta bia³a 13100 kg 4 Marchew 22000 kg 5 Pietruszka 2700 kg 6 Por 3200 kg 7 Seler 2900 kg 8 Kapusta czerwona 4400 kg 9 Kalafior ¶wie¿y 1000 kg 10 Ogórek ¶wie¿y 3000 kg 11 Sa³ata 1000 kg 12 Pomidor 3000 kg 13 Jab³ka konsumpcyjne 10000 kg 14 Ziemniaki jadalne 74000 kg.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 03.22.14.20-6, 03.22.12.70-9, 03.22.13.10-2, 03.22.12.40-0, 03.22.23.21-9, 03.21.21.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Warzywa mro¿one.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Kalafior mro¿ony 500 kg 2 Broku³y mro¿one 500 kg 3 Mieszanka warzywna 7-sk³adnikowa 800 kg 4 Fasolka szparagowa mro¿ona 400 kg.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.11.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Warzywa kiszone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Ogórek kiszony 3000 kg 2 Kapusta kiszona 4000 kg.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.11.42-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Warzywa konserwowane.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1 Leczo pieczarkowe 500 kg 2 Kukurydza konserwowana 400 kg 3 Groszek konserwowany 400 kg 4 Ogórek konserwowany 600 kg.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z P£OCKA
- Obs³uga bankowa bud¿etu Powiatu P³ockiego
- Dostawa pieczywa do Zak³adu Karnego w P³ocku
- Sporz±dzenie operatów szacunkowych w celu aktualizacji op³aty rocznej z tytu³u u¿ytkowania wieczystego
- Modernizacja elewacji zabytkowego budynku Liceum Ogólnokszta³c±cego z Oddzia³ami Dwujêzycznymi im. W³adys³awa Jagie³³y w P³ocku
- Dostawa 9 pakietów dla Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w P³ocku w ramach projektu "GOTOWI NA SAMODZIELNO¦Æ"
- Remont kuchni w Zak³adzie Karnym w P³ocku
wiêcej: przetargi w P³ocku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Przedszkola Publicznego "Chatka Puchatka" w Lubiczu Górnym
- Sukcesywne dostawy owoców i warzyw do Zak³adu Karnego w Kluczborku oraz do Oddzia³u Zewnêtrznego w Sierakowie ¦l±skim
- Sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci w podziale na zadania
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla O¶rodka Szkoleñ Specjalistycznych Stra¿y Granicznej w Lubaniu.
- Dostawy ziemniaków, warzyw i owoców dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Pleszewie w roku 2025 /2
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla Dolno¶l±skiego Centrum Rehabilitacji i Ortopedii Sp. z o.o. w Kamiennej Górze
wiêcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.