eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańskusługa hotelowo-restauracyjna związana z szkoleniem dla pracowników publicznych służb zatrudnienia woj. pomorskiego



Ogłoszenie z dnia 2010-12-01

Gdańsk: usługa hotelowo-restauracyjna związana z szkoleniem dla pracowników publicznych służb zatrudnienia woj. pomorskiego
Numer ogłoszenia: 391326 - 2010; data zamieszczenia: 01.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Urząd Pracy w Gdańsku, ul. Podwale Przedmiejskie 30, 80-824 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 3009340, 3009351, faks 0-58 3009343.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: usługa hotelowo-restauracyjna związana z szkoleniem dla pracowników publicznych służb zatrudnienia woj. pomorskiego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia publicznego jest obsługa szkolenia w dniach 13-14.12.2010 r. w zakresie wyżywienia i zakwaterowania uczestników oraz udostępnienia sali konferencyjnej Niezbędne warunki dot. obiektu hotelowego: - Zamówienie realizowane w jednym miejscu, - Obiekt stanowiący odrębny budynek lub zespół budynków - Dogodne położenie komunikacyjne nie przekraczające 100 km od siedziby zamawiającego, poza ośrodkami miejskimi. - Kameralność tj. odosobnione miejsce, maks. do 50 - 60 miejsc noclegowych. - Zapewnienie dostępności miejsc postojowych lub strzeżonego parkingu Przedmiot niniejszego zamówienia obejmuje: Szkolenie w dn. 13-14.12.2010 r. 1.Zapewnienie uczestnikom szkolenia zakwaterowania od godz.: 9:00 pierwszego dnia, do godz.: 14:00 drugiego dnia (1 doba)- dla nie więcej niż 13 osób w 3 pokojach jednoosobowych i 5 pokojach dwuosobowych, z łazienkami o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii ** zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów. 2.Zapewnienie wyżywienia dla maksymalnie 13 osób w dniu 13.12.2010 r.: a) całodzienna przerwa kawowa (kawa, herbata, sok- dwa rodzaje, woda mineralna, ciastka deserowe, suszone owoce) b) obiad w formie bufetu szwedzkiego (zupa, ziemniaki/ryż/kasza/ makaron, do wyboru danie mięsne/wegetariańskie, surówka lub warzywa gotowane), deser, woda mineralna, sok c) uroczysta kolacja w formie bufetu szwedzkiego (ciepły bufet: zupa, danie mięsne/ wegetariańskie, deser, zimne patery: rybna, pieczeni, wędlin, galaret, sałatka, pieczywo mieszane, kawa, herbata, sok, woda) 3. Zapewnienie wyżywienia dla maksymalnie 13 osób w dniu w dniu 14.12.2010 r.: a)śniadanie w formie bufetu szwedzkiego (minimum: danie ciepłe: parówki, jajecznica, pieczywo, masło, wędlina, ser żółty, ser biały, płatki śniadaniowe, mleko/jogurt, kawa, herbata, woda, sok) b)całodzienna przerwa kawowa (kawa, herbata, sok- dwa rodzaje, woda mineralna, ciastka deserowe, suszone owoce) c)obiad w formie bufetu szwedzkiego (zupa, dwa dania do wyboru mięsne i wegetariańskie, do wyboru przynajmniej dwa dodatki ziemniaki/ryż/kasza/makaron, surówki, warzywa gotowane), deser, woda mineralna, sok 4. Zapewnienie każdego dnia sali konferencyjnej: - sala umożliwiająca przeprowadzenie szkolenia dla grupy 13 osób w ustawieniu stołów (w literę U), zapewniająca uczestnikom szkolenia wygodne miejsca i przestrzeń. - sala szkoleniowa udostępniona zamawiającemu od godz. 9:00 pierwszego dnia, do godz. 14:00 drugiego dnia, - wykonawca zapewnia wyposażenie sali, we: flipchart z kartkami i mazakami, rzutnik multimedialny..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.12.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • HUBERTUS Landowscy sp. j., Rokocin, ul. Peplińskiego 8, 83-200 Starogard Gdański, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3934,43 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2985,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2985,00 / Oferta z najwyższą ceną: 4425,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Powody zastosowania trybu zapytania o cenę (podać uzasadnienie faktyczne i prawne): Zgodnie z art. 70 Ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podst. art. 11 ust 8. Przesłankę art. 70 Prawa zamówień publicznych należałoby rozumieć jako możliwość realizacji typowych w danej branży zamówień, przez większość podmiotów tej branży. Powszechnie dostępny określa się inaczej jako (pospolity, popularny, ogólny, masowy). O powszechniej dostępności usług hotelowych świadczyć może np.: ilość podmiotów występujących na rynku lokalnym i zajmujących się świadczeniem ww. usług. Powszechna dostępność musi zostać spełniona również poprzez możliwość realizacji przedmiotu zamówienia w interesującym Zamawiającego terminie. Czyli by zachować konkurencyjność każdy z zaproszonych hoteli musi posiadać realną możliwość złożenia oferty w interesującym zamawiającego terminie realizacji usługi. Kolejnym warunkiem, który dany podmiot zamówienia musi spełniać jest posiadanie standardów jakościowych, czyli wymagania/normy jakie spełnia przedmiot zamówienia muszą mieć charakter standardowy, typowy, znormalizowany, odpowiadający konkretnym wymaganiom. W przypadku usług hotelowych każdy hotel posiada przyznaną kategorie w zależności od standardu. Kategorie te oznaczone są gwiazdkami. W Polsce obowiązuje pięciogwiazdkowy system oceny. W poszczególnych kategoriach (gwiazdkowych) hotele muszą spełniać określone, konkretne wymagania. Wartość przedmiotu jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podst. art. 11 ust 8. Stąd też można uznać, że usługi hotelowe spełniają przesłanki, na podstawie których możliwe jest zastosowanie trybu zapytania o cenę przy ich realizacji.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.