To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-01-29
Mogilany: Świadczenie usług pn. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych
i gimnazjach w Gminie Mogilany od 07.01.2013 r. do 27.06.2013 r.
Numer ogłoszenia: 39356 - 2013; data zamieszczenia: 29.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 501106 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilanach, ul. Rynek 2A, 32-031 Mogilany, woj. małopolskie, tel. 012 2701025, faks 012 2701025.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług pn. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach w Gminie Mogilany od 07.01.2013 r. do 27.06.2013 r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług pn. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach w Gminie Mogilany od 07.01.2013 r. do 27.06.2013 r. 1. Wykonanie tego zadania obejmuje : - przygotowanie posiłków ( drugich dań i zup z wkładką mięsną i bułką ) z własnych produktów żywnościowych o odpowiedniej temperaturze, gramaturze, wartości kalorycznej i odżywczej zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia, - dowóz posiłków do szkół w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną, - transport posiłków w atestowanych termosach lub atestowanych naczyniach jednorazowych; - wydanie wyporcjowanego gorącego posiłku dla uczniów ze szkół podstawowych i gimnazjów Gminy Mogilany w dniach trwania nauki w szkole. 2. Dla porównania ofert cenę oferty należy skalkulować w oparciu o maksymalną przewidzianą do dożywiania w okresie od 7 stycznia 2013 r. do 27 czerwca 2013 r. liczbę 65 uczniów czyli 65 posiłków, cenę za 1 posiłek oraz przyjętą liczbę dni tj. 108. 3. Zamawiający dopuszcza zmianę niniejszej umowy w zakresie terminu realizacji w przypadku uzasadnionych potrzeb i okoliczności leżących po stronie zamawiającego. 3. Zamawiający dopuszcza zmianę niniejszej umowy dotyczącą zwiększenia ilości uczniów objętych dożywianiem w przypadku braku maksymalnej przyjętej w przetargu liczby uczniów objętych dożywaniem w danym miesiącu tj. liczby 65 dopuszcza się zwiększenie liczby dożywianych uczniów w miesiącach następnych. Łączny koszt dożywiania nie może być jednak być wyższy niż wartość określona w ofercie wybranego wykonawcy. 4.Wydawanie posiłków będzie przeprowadzone na podstawie wykazów ilościowych przygotowanych przez zamawiającego. Liczba uczniów może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. 5. Faktyczna liczba uczniów szkół podstawowych i gimnazjów objęta dożywianiem znajdująca się na wykazie przygotowanym przez Wykonawcę, którym w danym dniu wydano posiłek będzie potwierdzona przez dyrektora danej szkoły. 6. Jadłospis układany będzie przez wykonawcę dekadowo i składany w dwóch egzemplarzach Kierownikowi GOPS i Dyrektorom Szkół. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. 7. Jadłospis tygodniowy będzie składał się z zup z wkładką mięsną i bułką ( 2 razy w tygodniu ) oraz drugich dań : dań jarskich ( raz w tygodniu ) i dań mięsnych ( 2 razy w tygodniu ). Drugie danie powinno składać się z : a) ziemniaków lub zamiennika ( np. ryż, kasza ), potrawy mięsnej ( kotlet schabowy, kotlet drobiowy, sznycel, klopsy, pieczeń cielęca, bitki wieprzowe ) oraz surówki lub jarzyny gotowanej; b) potrawy z mąki ( np. naleśniki z serem, pierogi ruskie, pierogi z mięsem ). 8. Zamawiający wyklucza podawanie frytek i boczku. 9. Zamawiający wyklucza podawanie smażonego mięsa częściej niż raz w tygodniu. 10. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. 11. Zamawiający wyklucza podawanie mięsa mielonego częściej niż dwa razy w tygodniu. 12. Wymagana gramatura i kaloryczność posiłków : A ) uczniowie szkół podstawowych Gramatura obiadu Drugie danie ( od 500 kcal ): - potrawa mięsna - od 100 g, - ryż, ziemniaki, kasza - 100 g, - surówka lub jarzyny gotowane - od 100 g. Potrawa z mąki od 200 g ( od 300 kcal ) Zupa 250 ml oraz wkładką mięsna 100 g i bułką ( od 350 kcal ) . B ) uczniowie gimnazjum : Gramatura obiadu Drugie danie ( od 600 kcal ) : - potrawa mięsna - od 120 g, - ryż, ziemniaki, kasza - od 150 g, - surówka lub jarzyny gotowane - od 100 g. Potrawa z mąki od 300 g ( od 450 kcal ). Zupa 250 ml oraz wkładką mięsna 120 g i duża bułka ( od 400 kcal ). 13. Dożywianie uczniów obejmuje następujące placówki oświatowe : 1). Szkoła Podstawowa w Bukowie; 2). Szkoła Podstawowa w Gaju; 3). Gimnazjum w Gaju; 4). Szkoła Podstawowa w Konarach; 5). Szkoła Podstawowa w Lusinie; 6). Szkoła Podstawowa w Libertowie; 7). Szkoła Podstawowa we Włosani; 8). Szkoła Podstawowa w Mogilanach; 9). Gimnazjum w Mogilanach. 14. Godzinę dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych szkół. 15. Prowadzący żywienie przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z przygotowaniem i wydawaniem posiłków. 16. Produkcja, przechowywanie, dostarczanie posiłków powinno odbywać się zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności. 17. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 18. Wykonawca jest zobowiązany do zabierania naczyń i sztućców jednorazowych w dniu wydawania posiłków lub w dniu następnym. 19. Kontrola jakości posiłków będzie się odbywała w nieustalonym dla wykonawcy terminie. 20. Oferent powinien zaproponować cenę jednostkową posiłku, która obejmuje: - wartość jednego posiłku ( wsad do kotła ); - koszt przygotowania posiłku ; - koszt dowozu posiłków do poszczególnych szkół; - wydanie posiłku; - koszt naczynia jednorazowego i sztućców. 21. Za przygotowanie posiłków o nieodpowiedniej jakości lub niezgodnej z ustalonym jadłospisem wykonawcy zostanie nałożona kara pieniężna..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.53.10.00 - 55.53.10.00 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.01.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
GASTRO-PARTNER S.C. GRAŻYNA NIECHAJ, ZBIGNIEW NIECHAJ
jakie przetargi wygrała firma
GASTRO-PARTNER S.C. GRAŻYNA NIECHAJ, ZBIGNIEW NIECHAJ
- Gastro-Partner s.c. Grażyna Niechaj, Zbigniew Niechaj, ul. Piłsudskiego 10, 32-050 Skawina, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 39000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 44577,00
Oferta z najniższą ceną: 38259,00 / Oferta z najwyższą ceną: 44577,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI MOGILANY
- Obsługa sieci wodociągowej należącej do Gminy Mogilany
- Remont drogi gminnej 600704K (ul.Chmielnik) w km od 0+000,00 do km 0+221,50 w miejscowości Włosań, Gmina Mogilany
więcej: przetargi MOGILANY »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w 2025 roku
- Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Zawadzie w 2025 roku.
- Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Sierakowie Śląskim
- Przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. gen. Władysława Andersa w Nowem
- Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Jeziora Wielkie w 2025 roku
- Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków - dla dzieci i uczniów, w placówkach oświatowych prowadzonych przez Gminę Szprotawa - na rok 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.