Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-12-02
Wierzbica: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Numer ogłoszenia: 394334 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Sienkiewicza 37, 26-680 Wierzbica, woj. mazowieckie, tel. 048 6182059, faks 048 6182059.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswierzbica.finn.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa i rozładunek artykułów spożywczych do DPS w Wierzbicy ul. Sienkiewicza 37. Zamówienie zostało podzielone na części: Część I CPV 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Część II CPV 15800000-6 różne produkty spożywcze Część III CPV 15500000-3 produkty mleczarskie Część IV CPV 158100009 - pieczywo świeże i wyroby piekarskie Część V CPV 15200000 - 0 ryby przetworzone i konserwowane. Część VI CPV 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3) Weryfikacja spełnienia wyżej wymienionego warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia -nie spełnia w oparciu o dostarczone oświadczenie. Prawidłowo złożony dokument - spełnia, brak dokumentu, bądź błędnie złożony - nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3) Weryfikacja spełnienia wyżej wymienionego warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o złożone oświadczenie. Prawidłowo złożony dokument - spełnia, brak dokumentu, bądź błędnie złożony - nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3) Weryfikacja spełnienia wyżej wymienionego warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o złożone oświadczenie. Prawidłowo złożony dokument - spełnia, brak dokumentu, bądź błędnie złożony - nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3) Weryfikacja spełnienia wyżej wymienionego warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o złożone oświadczenie. Prawidłowo złożony dokument - spełnia, brak dokumentu, bądź błędnie złożony - nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3) Weryfikacja spełnienia wyżej wymienionego warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o złożone oświadczenie. Prawidłowo złożony dokument - spełnia, brak dokumentu, bądź błędnie złożony - nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
wykaz posiadanych do wykonania zamówienia środków transportu spełniającego wymogi sanitarne dotyczące środków transportu żywności
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswierzbica.finn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: DPS, ul. Sienkiewicza 37, 26-680 Wierzbica
administracja.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2014 godzina 11:00, miejsce: DPS, ul. Sienkiewicza 37, 26-680 Wierzbica administracja.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Baleron kg 10 2. Baleron mielony kg 230 3. Baton drobiowy szynkowy kg 285 4. Blok zapiekany kg 188 5. Boczek mielony (wędlina) kg 225 6. Farsz na pierogi kg 25 7 Karkówka z kością kg 450 8. Kaszanka kg 250 9 Kiełbasa krakowska kg 206 10. Kiełbasa szynkowa kg 225 11. Kiełbasa toruńska kg 275 12. Kiełbasa wiejska kg 5 13. Kiełbasa zwykła kg 421 14. Kiełbasa gilowa kg 193 15. Kiełbasa serwolatka kg 150 16. Kości wieprzowe (rurkowe) kg 1 100 17. Kurczaki kg 890 18. Łopatka z kością kg 900 19. Mielonka wieprzowa (wędlina na kanapki) kg 180 20 Mięso mielone (wieprzowe) kg 206 21. Mortadel kg 218 22. Ogonówka wędzona kg 17 23. Parówki kg 250 24. Parówkowa kg 250 25. Pasztet drobiowy kg 150 26. Pasztet wieprzowy kg 110 27. Pasztetowa kg 225 28. Pieczeń rzymska kg 200 29. Płuca wieprzowe kg 125 30. Polędwica drobiowa kg 165 31. Salceson włoski kg 112 32. Serca drobiowe kg 38 33. Słonina kg 56 34. Smalec kg 50 35. Szynka wieprzowa (wędlina) kg 9 36. Szynka drobiowa kg 240 37. Wątróbka kg 270 38. Wołowina z kością - rozbrat kg 78 39. Żebra wieprzowe kg 245 40. Kiełbasa żywiecka kg 232 41. Serca wieprzowe kg 190 42 Żołądki drobiowe kg 160.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Barszcz biały w proszku opakowanie 66 g szt 920 2. Budyń (op. 40 g) szt 1000 3. Bułka tarta kg 200 4. Chrzan w słoiku (op. 290g) szt 380 5. Cukier kg 2 500 6. Cukier puder kg 12 7. Cukier waniliowy (op. 32g) szt 180 8 Cynamon (op. 20g) szt 15 9. Ćwikła (słoik 250 g) szt 22 10. Drożdże (op. 100 g) szt 20 11. Dżem niskosłodzony (op.260 g) szt 450 12. Galaretka owocowa (op. 75 g) szt 20 13. Groszek konserwowy (puszka lub słoik 400g) szt 240 14. Herbata (granulat op. 100g) szt 1 100 15. Kakao (op. 100 g) szt 75 16. Kasza gryczana kg 80 17. Kasza jęczmienna kg 150 18. Kasza manna kg 200 19. Kawa zbożowa rozpuszczalna (op.150 g) szt 140 20. Ketchup (op 1 litr) szt 330 21 Kisiel (op. 40g) szt 1200 22. Koncentrat pomidorowy (op. 0,9 l) szt 295 23. Krem do ciast (op. 250g) szt 10 24. Kwasek cytrynowy (op. 25g) szt 450 25. Liście laurowe (op. 10g) szt 40 26. Majeranek (op. 10g) szt 110 27. Majonez (op. 1l) szt 300 28. Mak (op. 1 kg) szt 10 29. Makaron świderki (op. 5 kg) szt 68 30. Makaron nitki (op. 5kg) szt 44 31. Margaryna kg 20 32. Mąka pszenna (op. 5kg) szt 160 33. Mąka ziemniaczana (op. 1 kg) kg 200 34. Miód naturalny (op. 1 l) szt 50 35. Musztarda (op. 1 l) szt 133 36. Ocet (op. 1l) szt 10 37. Olej uniwersalny (op. 5 l) szt 100 38. Olejek do ciast (op. 10g) szt 20 39. Pieprz mielony (op. 15g) szt 550 40. Płatki jęczmienne (op. 400g) szt 280 41. Płatki kukurydziane 1 kg kg 700 42. Płatki owsiane kg 130 43. Polewa czekoladowa (op. 100g) szt 10 44. Proszek do pieczenia (op. 30g) szt 100 45. Przyprawa warzywna (op. 1 kg) szt 90 46. Przyprawa do potraw w płynie (op. 1 l) szt 20 47. Rodzynki (op. 1kg) szt 2 48. Ryż kg 430 49. Sok owocowo-warzywny zagęszczany w butelce (op. 1 l) szt 1000 50. Sól kg 420 51. Syrop owocowy wysokosłodzony (op. 0,50l) szt 1800 52. Ziele angielskie (op. 15 g) szt 50 53. Zioła prowansalskie (op 10g) szt 50 54. Żelatyna (op 50g) szt 30 55. Bazylia (op. 10g) szt 20 56. Tymianek (op 10g) szt 50 57 Oregano (op. 10g) szt 50 58. Przyprawa do kurczaka (op.20g) szt 80 59. Przyprawa do wieprzowiny (20g) szt 50 60. Przyprawa do wołowiny (op. 20g) szt 50 61. Gałka muszkatołowa (op.10g) szt. 50 62. Papryka słodka (op.20g) szt 50 63. Papryka ostra (op20g) szt 50 64. Pieprz ziołowy (20g) szt 50 65. Curry (op. 25g) szt 50 66 Wafle śmietankowe (180 g) szt 60 67. Herbatniki (65 g) szt 60 68. Biszkopty (100g) szt 60 69. Paluszki ( 80g) szt 60 70. Baton MARS (op. 47 g) szt 75.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko 2 % litr 25 000 2. Ser biały półtłusty kg 740 3. Ser twardy kg 275 4. Serek homogenizowany (op. 150g) szt 3 100 5. Serek topiony (op. 100g) szt 2 650 6. Śmietana 18% (op. 400g) szt 2 350 7. Masło extra kostka 200g szt 6 400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: pieczywo świeże i wyroby piekarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bułka pszenna (50g) szt 22 000 2. Bułka pszenna (400g) (gryzka) szt 5 500 3. Chleb pszenno-żytni - krojony (600 g) szt 14 500 4. Chleb graham - krojony (500 g) szt 4 400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ryby przetworzone i konserwowane..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z miruny kg 600 2. Paprykarz szczeciński (op. 330g) szt 80 3. Śledź salinat kg 80 4. Śledź w oleju (op. 170g) sz 160 5. Śledź w pomidorach (op.170g) szt 250 6. Szprot w oleju (op.170g) szt 250 7. Szprot w pomidorach (op. 170g) szt 280 8. Ryba wędzona kg 30.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: owoce, warzywa i podobne produkty.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Arbuz kg 65 2 Banany kg 100 3 Botwina Pęczki 80 4 Buraki kg 1 150 5 Brokuły szt 80 6 Cebula kg 600 7 Cytryny kg 8 8 Fasola biała kg 100 9 Fasola szparagowa kg 20 10 Groch łupany kg 80 11 Grzyby suszone kg 0,5 12 Jabłka kg 2 500 13 Kalafior szt 80 14 Kapusta biała kg 3 000 15 Kapusta granatowa kg 500 16 Kapusta kiszona kg 200 17 Kapusta pekińska kg 400 18 Kapusta młoda kg 100 19 Kapusta włoska kg 600 20 Koper pęczki 150 21 Mandarynki kg 30 22 Marchew Kg 2 400 23 Ogórek świeży Kg 420 24 Ogórki kiszone Kg 400 25 Papryka Kg 40 26 Pieczarki kg 250 27 Pietruszka kg 450 28 Pietruszka zielona pęczki 70 29 Pomidory kg 450 30 Por kg 110 31 Porzeczka czarna Kg 150 32 Rabarbar kg 80 33 Rzodkiewka pęczki 120 34 Sałata zielona szt 600 35 Seler kg 400 36 Susz owocowy - jabłko Kg 2 37 Susz owocowy- śliwka kg 2 38 Susz owocowy - gruszka Kg 2 39 Susz warzywny (5 kg) szt 12 40 Szczaw pęczki 40 41 Szczypior pęczki 50 42 Śliwka kg 150 43 Truskawka kg 50 44 Wiśnia kg 150 45 Ziemniaki kg 16 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa produktów do Internatu Zespołu Szkół Rolniczych im. W. Witosa w Ostrożanach na 2025 rok
- Sukcesywne dostawy artykułów mleczarskich oraz tłuszczy
- "Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i serowarskich w 2025 roku dla oświatowych jednostek organizacyjnych Gminy Miasto Leżajsk"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.