Og³oszenie z dnia 2014-12-02
Warszawa: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w m-cu grudniu 2014 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej
Numer og³oszenia: 394908 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Prokuratura Generalna, ul. Rakowiecka 26/30, 02-528 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 12 51 390, faks 22 12 51 313.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Organ kontroli pañstwowej lub ochrony prawa, s±d lub trybuna³.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w m-cu grudniu 2014 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej.
II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie w m-cu grudniu 2014 roku us³ug cateringowych na rzecz Prokuratury Generalnej. Przez ¶wiadczenie us³ug cateringowych Zamawiaj±cy rozumie us³ugê przygotowania, dostarczania i podawania posi³ków z wykorzystaniem przez Wykonawcê w³asnych urz±dzeñ, sprzêtu, naczyñ, produktów w czasie spotkañ organizowanych przez Prokuraturê Generaln± w budynkach zlokalizowanych w Warszawie przy ul. Rakowieckiej 26/30 - zgodnie z wymaganiami okre¶lonymi w Za³±czniku nr 5 do SIWZ. 2. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania Zamawiaj±cego przedstawia Za³±cznik nr 5 do SIWZ. 3. Wype³niony przez Wykonawcê Za³±cznik nr 5 do SIWZ stanowi za³±cznik do umowy. 4. Pozosta³e warunki dotycz±ce realizacji zamówienia okre¶lone zosta³y w Za³±czniku nr 1 do SIWZ - Wzór umowy. 5. Us³uga cateringowa realizowana bêdzie zgodnie z bie¿±cymi potrzebami Zamawiaj±cego, w standardzie odpowiednim do rangi spotkania i jego uczestników. 6. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do zmiany dopiero na etapie realizacji umowy, poszczególnego menu lub wybranych pozycji menu, przy czym zaoferowane ceny brutto za osobê w poszczególnym menu nie ulegaj± zmianie, a Wykonawca zobowi±zany zostaje do zaproponowania Zamawiaj±cemu wariantu ca³ego menu lub poszczególnych pozycji menu odpowiadaj±cych jako¶ci, charakterowi wskazanego poni¿ej. 7. Cena brutto za osobê zawiera wszelkie koszty zwi±zane z realizacj± zamówienia, w tym logistykê, transport, przygotowanie sto³ów, obs³ugê kelnersk±, sprz±tanie, zastawê, dekoracje, obrusy, stoliki koktajlowe oraz pozosta³e. 8. Organizacja spotkañ jednodniowych, dwudniowych lub trzydniowych.
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.31.10.00 - Restauracyjne us³ugi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenê
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- ENTERPRISE S. C. Sabina Rajzer, Cezary Rot, ul. Szuberta 13, 02-408 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 27777,77 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 26560,00
Oferta z najni¿sz± cen±: 26560,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 31510,00
Waluta: PLN.
ZA£¡CZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez og³oszenia, zamówienia z wolnej rêki albo zapytania o cenê
1. Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenê na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówieñ publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 907 ze zm.), zwanej dalej ustaw±, Zamawiaj±cy mo¿e udzieliæ zamówienia w trybie zapytania o cenê, je¿eli przedmiotem zamówienia s± dostawy lub us³ugi powszechnie dostêpne o ustalonych standardach jako¶ciowych, a warto¶æ zamówienia jest mniejsza ni¿ kwoty okre¶lone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. Us³ugi cateringowe s± us³ugami powszechnie dostêpnymi o ustalonych standardach jako¶ciowych, oferowanymi przez szeroki kr±g podmiotów, a warto¶æ przedmiotowego zamówienia jest mniejsza ni¿ kwoty okre¶lone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. Zastosowanie powy¿szego trybu jest zgodne z przepisami z uwagi na przedmiot zamówienia (dostawy powszechnie dostêpne o okre¶lonych standardach jako¶ciowych) oraz z uwagi na warto¶æ przedmiotu zamówienia - nie przekracza kwoty okre¶lonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- ,,Ca³odobowa, codzienna konserwacja, obs³uga i naprawa instalacji i urz±dzeñ sanitarnych w obiektach Szpitala Czerniakowskiego sp. z o. o."
- Remont ogrodzenia na terenie Akademii Sztuki Wojennej
- Kompleksowa us³uga w zakresie ochrony fizycznej osób i mienia wraz z prowadzeniem i obs³ug± parkingu na terenie Szpitala na okres 36 miesiêcy - powtórzenie
- WE.ZP.261.12.2025 Dostawa wraz z wniesieniem i monta¿em mebli oraz dostawa i monta¿ foteli i krzese³ biurowych dla Wydzia³u Elektrycznego Politechniki Warszawskiej
- RZP-23/KJ/2025 Zakup sprzêtu i aparatury medycznej na potrzeby oddzia³u chirurgii i urologii dzieciêcej z pododdzia³em leczenia oparzeñ
- RZP-24/IM/2025 Zakup i rozbudowa aparatury medycznej
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ¦wiadczenie us³ug cateringu dla dzieci uczêszczaj±cych do ¯³obka Miejskiego Nr 1 w Nowej Rudzie przy ul. K³odzkiej 7.
- Us³ugi cateringowe - przygotowanie i dostarczanie posi³ków dla pacjentów Szpitala w Zespole Opieki Zdrowotnej w Szczytnie
- "Us³uga cateringowa, obejmuj±ca przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posi³ków podczas konferencji organizowanej w ramach projektu pn. "Utworzenie BCU przy ZSCKR w dziedzinie ogrodnictwa".
- Przygotowywanie posi³ków na potrzeby Punktu Opieki Dziennej w Ciechocinie (powtórzony)
- US£UGA CATERINGU POSI£KÓW DLA DZIECI, KTÓRE BÊD¡ UCZÊSZCZAÆ DO GMINNEGO PRZEDSZKOLA IM. JULIANA TUWIMA W STRASZYNIE W ROKU SZKOLNYM 2025/2026
- Przygotowanie i dostarczenie posi³ków (us³uga cateringowa) dla dzieci uczêszczaj±cych do ¯³obka Publicznego w Biskupcu z siedzib± w Borkach Wielkich w dniach, w których placówka pe³ni opiekê.
wiêcej: Restauracyjne us³ugi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.