Og³oszenie z dnia 2014-12-02
Warszawa: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w m-cu grudniu 2014 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej
Numer og³oszenia: 394908 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Prokuratura Generalna, ul. Rakowiecka 26/30, 02-528 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 12 51 390, faks 22 12 51 313.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Organ kontroli pañstwowej lub ochrony prawa, s±d lub trybuna³.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w m-cu grudniu 2014 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej.
II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie w m-cu grudniu 2014 roku us³ug cateringowych na rzecz Prokuratury Generalnej. Przez ¶wiadczenie us³ug cateringowych Zamawiaj±cy rozumie us³ugê przygotowania, dostarczania i podawania posi³ków z wykorzystaniem przez Wykonawcê w³asnych urz±dzeñ, sprzêtu, naczyñ, produktów w czasie spotkañ organizowanych przez Prokuraturê Generaln± w budynkach zlokalizowanych w Warszawie przy ul. Rakowieckiej 26/30 - zgodnie z wymaganiami okre¶lonymi w Za³±czniku nr 5 do SIWZ. 2. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania Zamawiaj±cego przedstawia Za³±cznik nr 5 do SIWZ. 3. Wype³niony przez Wykonawcê Za³±cznik nr 5 do SIWZ stanowi za³±cznik do umowy. 4. Pozosta³e warunki dotycz±ce realizacji zamówienia okre¶lone zosta³y w Za³±czniku nr 1 do SIWZ - Wzór umowy. 5. Us³uga cateringowa realizowana bêdzie zgodnie z bie¿±cymi potrzebami Zamawiaj±cego, w standardzie odpowiednim do rangi spotkania i jego uczestników. 6. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do zmiany dopiero na etapie realizacji umowy, poszczególnego menu lub wybranych pozycji menu, przy czym zaoferowane ceny brutto za osobê w poszczególnym menu nie ulegaj± zmianie, a Wykonawca zobowi±zany zostaje do zaproponowania Zamawiaj±cemu wariantu ca³ego menu lub poszczególnych pozycji menu odpowiadaj±cych jako¶ci, charakterowi wskazanego poni¿ej. 7. Cena brutto za osobê zawiera wszelkie koszty zwi±zane z realizacj± zamówienia, w tym logistykê, transport, przygotowanie sto³ów, obs³ugê kelnersk±, sprz±tanie, zastawê, dekoracje, obrusy, stoliki koktajlowe oraz pozosta³e. 8. Organizacja spotkañ jednodniowych, dwudniowych lub trzydniowych.
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.31.10.00 - Restauracyjne us³ugi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenê
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- ENTERPRISE S. C. Sabina Rajzer, Cezary Rot, ul. Szuberta 13, 02-408 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 27777,77 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 26560,00
Oferta z najni¿sz± cen±: 26560,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 31510,00
Waluta: PLN.
ZA£¡CZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez og³oszenia, zamówienia z wolnej rêki albo zapytania o cenê
1. Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenê na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówieñ publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 907 ze zm.), zwanej dalej ustaw±, Zamawiaj±cy mo¿e udzieliæ zamówienia w trybie zapytania o cenê, je¿eli przedmiotem zamówienia s± dostawy lub us³ugi powszechnie dostêpne o ustalonych standardach jako¶ciowych, a warto¶æ zamówienia jest mniejsza ni¿ kwoty okre¶lone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. Us³ugi cateringowe s± us³ugami powszechnie dostêpnymi o ustalonych standardach jako¶ciowych, oferowanymi przez szeroki kr±g podmiotów, a warto¶æ przedmiotowego zamówienia jest mniejsza ni¿ kwoty okre¶lone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. Zastosowanie powy¿szego trybu jest zgodne z przepisami z uwagi na przedmiot zamówienia (dostawy powszechnie dostêpne o okre¶lonych standardach jako¶ciowych) oraz z uwagi na warto¶æ przedmiotu zamówienia - nie przekracza kwoty okre¶lonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych, nabia³u i przetworów mlecznych oraz warzyw i owoców do jednostek obs³ugiwanych przez Zespó³ do obs³ugi Placówek Opiekuñczo-Wychowawczych Nr 3 w Warszawie na rok 2025.
- Roboty remontowo-budowlane, konserwacyjne w obiektach ZDM
- 964/2024 ¦wiadczenie us³ug w zakresie opró¿niania wskazanych koszy ulicznych i usuwania padliny z ulic i poboczy na terenie dzielnicy Wawer m.st. Warszawy.
- Wsparcie techniczne dla oprogramowania IBM SPSS - PS IMAGO PRO
- Dostawa i monta¿ verticali
- ¦wiadczenie us³ug monitoringu wizyjnego wraz z serwisem w budynku internatowym w Pruszczu Gdañskim.
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostawa ciep³ego posi³ku dla uczestników Gminnego Klubu Seniora w Trzcianie oraz dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Bratkowicach
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSI£KÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2025
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSI£KÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2025
- Przygotowanie posi³ków dla mieszkañców Domu Pomocy Spo³ecznej w Chumiêtkach w roku 2025
- Us³ugi gastronomiczne polegaj±ce na przygotowywaniu i dostarczaniu posi³ków dla uczestników Dziennego Domu Senior Wigor i klientów Centrum Us³ug Spo³ecznych Swarzêdzu w miejscu zamieszkania.
- 2. Us³uga cateringowa polegaj±ca na przygotowaniu i dostawie posi³ku dla uczniów Szko³y Podstawowej nr 1 w Kro¶niewicach
wiêcej: Restauracyjne us³ugi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.