eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OlsztynekSukcesywne dostawy art. spożywczych, mięsa wieprzowego - wołowego produktów mięsnych, wędlin, mrożonek owocowo - warzywnych i rybnych oraz mięsa drobiowego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-06

Olsztynek: Sukcesywne dostawy art. spożywczych, mięsa wieprzowego - wołowego produktów mięsnych, wędlin, mrożonek owocowo - warzywnych i rybnych oraz mięsa drobiowego
Numer ogłoszenia: 396536 - 2010; data zamieszczenia: 06.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Ameryce , 11-015 Olsztynek, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5194867, 5194810, faks 089 5194813.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ameryka.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy art. spożywczych, mięsa wieprzowego - wołowego produktów mięsnych, wędlin, mrożonek owocowo - warzywnych i rybnych oraz mięsa drobiowego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1Łopatka wp b/k kg.1 300 2Schab wp b/k kg.700 3Szynka wp b/k surowa kg.1 400 4Wołowina zrazowa b/k kg. 240 5Mięso gulaszowe wp.I kg.1 200 6Mięso wp II chude kg.250 WĘDLINY 1Biała surowa wp kg 250 2Kaszanka cienka gryczana kg 250 3Polędwica z piersi indyczej kg 200 4Polędwica Sopocka kg 150 5Mortadela szynkowo-wieprzowa kg 200 6Ogonówka kg 200 7Pasztetowa drobiowa kg 170 8Krotoszyńska kg 300 9Podwawelska kg 200 10Szynka drobiowa kg 300 11Szynka wiejska kg 350 12Szynka prasowana kg 250 13Szynkówka drobiowa kg 400 14Śląska wp kg 670 15Żywiecka wieprzowa kg 430 16Berlinki - drobiowe kg 300 17Parówki z indyka podwędzane kg 300 MIĘSO DROBIOWE 1Ćwiartka tylna z kurczaka kg. 1600 2Piersi drobiowe (filet) kg. 900 3Porcje rosołowe kg. 1200 4Piersi indycze kg. 600 5Serca drobiowe kg. 100 6żołądki kg. 100 7wątroba kg. 50 Art.Spożywcze Budyń smak wiśniowy brzoskwiniowy opakowanie 1kg szt 300 Chrzan tarty 290g szt. 250 Ciastka deserowe luzem mix kg. 1 000 Cukier biały kryształ kg. 5 500 Cukier waniliowy 16g szt 2 900 Dżemy niskosłodzone/czarna porzeczka 290g szt. 500 Dżem niskosłodzony aronia z jabł. 290g szt 150 Dżem niskosłodzony aronia z jabł. 260g szt. 150 Dżem niskosłodzony wiśnia 280g szt 300 Dżem niskosłodzony czerwona porzeczka opa.6,5kg kg 150 Dżem niskosłodzony aronia opa.6,5kg kg 150 Dżem niskosłodzony wiśnia opa.6,5kg kg 100 Fasola biała sucha kg. 180 Galaretki owocowe smak wiśniowy brzoskwiniowy opakowanie 1kg szt. 300 Groch suchy połówki kg. 140 Herbata granulowana 90 g kg 70 Hrerbatniki 100 g.pakowane po 10 szt szt 8 000 Kakao 100g niskotłuszczowe szt. 100 Kakao 200g niskotłuszczowe szt. 50 Kasza gryczana prażona drobna op.5 kg kg. 400 Kasza jęczmienna średnia, paczkowana 5kg kg. 150 Kasza manna kg 10 Kawa zbożowa kg. 35 Kiśle smak wiśniowy brzoskwiniowy, op.1kg szt. 260 Koncentrat pomidorowy bez konserwantów 190g 30% szt 420 Koncentrat pomidorowy 970g 30% szt 200 Kwasek cytrynowy 20g szt. 150 Ketchup 200g szt. 150 Ketchup 970g kg 300 Liść laurowy kg 5 Majonez 815g szt. 150 Majonez 280g szt. 250 Makarony czterojajeczny świderki drobne op.500g kg. 180 wstążka op. 400g kg. 180 łazanki op.500g kg. 180 nitka rosołowa op.500g kg. 180 spagetti 500g kg. 180 drobny kg 100 Mąka pszenna typ.550 kg. 2 400 Mąka ziemniaczana kg. 30 Miód pszczeli 400g naturalny szt 300 Majeranek kg 5 Musztarda 200g szt 265 Ocet spożywczy spirytusowy 10% -0,5L L 260 Oregano kg 2 Olej rzepakowy opakowanie 3L L 1 000 Olej rzepakowy opakowanie 1L L 100 Olej rzepakowy opakowanie 0,5l L 200 Olej słonecznikowy L 400 Pieprz naturalny mielony 500g kg. 20 Kuleczki zbożowe smak czekoladowy ChocoChrups kg 600 Kółeczka Honey Chrups kg 400 Płatki kuk.miodowo orzechowe kg 400 Płatki kuk.Corn Fles kg 320 Płatki musli z owocami op.500g kg 320 Płatki owsiane górskie op.500g kg 10 Płatki zwykłe kukurydziane kg 50 Pieczywo chrupkie typu Wasa żytnie 210g opakowanie około 24 kromek op 200 Proszek do pieczenia 18g szt. 400 Rodzynki op.5kg kg. 100 Ryż luzem biały kg. 440 Sól paczkowana kg. 1 500 Sok 330ml smaki: marchew-banan-jabłko lub marchew-jabłko szt 10 200 Syrop pitny wysokosłodzony 420ml głóg, aronia czarna porzeczka szt. 600 Suchary bezcukrowe 285g szt. 50 Soda spożywcza 100g szt. 500 Ziarno kukurydzy (popcorn) kg. 350 Zioła prawensalskie kg 2 Zioła Estragon kg 3 Zioła Bazylia kg 3 MROŻONKI 1Fasolka szparagowa mroż. kg. 100 2Groszek zielony mrożony kg. 240 3Kalafior mrożony kg. 200 4Kukurydza mrożona kg. 200 5Mieszanka komp.4 składniki kg. 2600 6Papryka mrożona cięta kg. 200 7Ryba mrożona w kostkach kg. 550 8Filet mrożony/mintaj/morszczuk/dorsz kg. 600 9Ryba wędzona/makrela kg. 500 10Wiśnia bez pestek mroż. kg. 400.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.40.00.00-2, 15.11.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.86.00.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia, że 1.1 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. 1.2 Posiadają wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia. 1.3 Dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 1.4 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a)oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu art.22 Pzp. b)oświadczenie, że zakład ma wdrożony system HACCP lub GMP i GHP; c)formularz ofertowy; d)formularz cenowy; e)ważną decyzję o dopuszczeniu samochodu do przewozu żywności HDI (Dz. U z 2003r. Nr21 poz.179)

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ameryka.com.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zamawiającego bud.nr.26 administracja Szpitala lok.02.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2010 godzina 12:00, miejsce: budunek nr. 26 administracja szpitala pok.nr.02.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO WIEPRZOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywnie według potrzeb.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: WĘDLINY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywnie według potrzeb.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: MIĘSO DROBIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywnie według potrzeb.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.23.00-9, 15.13.15.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Art.spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: auksesywnie według potrzeb.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: MROŻONKI OWOCOWO WARZYWNE I RYBNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywnie według potrzeb.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8, 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.