Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-01-04
Barzkowice: ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH/CATERINGOWYCH DLA UCZESTNIKÓW SZKOLEŃ ORGANIZOWANYCH PRZEZ
ZACHODNIOPOMORSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO W BARZKOWICACH
Numer ogłoszenia: 3965 - 2011; data zamieszczenia: 04.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach , Barzkowice 1, 73-134 Barzkowice, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 5613700 do 02, faks 091 5613791.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zodr.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: SAMORZĄDOWA WOJEWÓDZKA OSOBA PRAWNA.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH/CATERINGOWYCH DLA UCZESTNIKÓW SZKOLEŃ ORGANIZOWANYCH PRZEZ ZACHODNIOPOMORSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO W BARZKOWICACH.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych/cateringowych dla uczestników szkoleń organizowanych przez Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do SIWZ. 3. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a) Przygotowania, dostarczenia i podania zamawianych posiłków i artykułów spożywczych, b) świadczenia usług gastronomicznych/cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, c) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych, m.in. ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914). 4. Wspólny słownik zamówień (CPV): Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego -55000000 Usługi dostarczania posiłków: 55520000-1..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 18.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.02.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie przeprowadzona na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczenia, wg formuły spełnia / nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie przeprowadzona na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczenia, wg formuły spełnia / nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie przeprowadzona na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczenia, wg formuły spełnia / nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie przeprowadzona na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczenia, wg formuły spełnia / nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie przeprowadzona na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczenia, wg formuły spełnia / nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, jeżeli ofertę składa pełnomocnik
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: WWW.ZODR.PL
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach
Barzkowice 1
73-134 Barzkowice.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.01.2011 godzina 12:00, miejsce: Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach 73-134 Barzkowice, Pokój nr 104 - sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: ZAMÓWIENIE DOTYCZY REALIZACJI UMOWY W RAMACH PROJEKTU: SZKOLENIA ZAWODOWE DLA OSÓB ZATRUDNIONYCH W ROLNICTWIE I LEŚNICTWIE OBJĘTEGO PROGRAMEM ROZWOJU OBSZARÓW WIEJSKICH NA LATA 2007-2013.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu koszalińskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu koszalińskiego. Ilość szkoleń -3 Ilość osób na każdym szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu kołobrzeskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu kołobrzeskiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu łobeskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu łobeskiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu wałeckiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu wałeckiego. Ilość szkoleń-2 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 4.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu myśliborskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu myśliborskiego. Ilość szkoleń-2 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 4.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu świdwińskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu świdwińskiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu szczecineckiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu szczecineckiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu białogardzkiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu białogardzkiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu gryfińskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu gryfińskiego. Ilość szkoleń-2 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 4.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu choszczeńskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu choszczeńskiego. Ilość szkoleń-2 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 4.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu polickiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu polickiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu stargardzkiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu stargardzkiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu sławieńskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu sławieńskiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu kamieńskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu kamieńskiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu drawskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu drawskiego. Ilość szkoleń-2 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 4.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu goleniowskiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu goleniowskiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu pyrzyckiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu pyrzyckiego. Ilość szkoleń-2 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 4.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: Usługi gastronomiczne/cateringowe na terenie powiatu gryfickiego..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi gastronomiczne/cateringowe dla osób biorących udział w szkoleniach na terenie powiatu gryfickiego. Ilość szkoleń-3 Ilość uczestników na szkoleniu-21 Ilość dni szkolenia-2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowe sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Politechniki Częstochowskiej
- Świadczenie usługi cateringowej podczas uroczystości wręczenia dyplomów na Wydziale Matematyki i Nauk Informacyjnych Politechniki Warszawskiej
- Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie (od pon. do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorków dla oddziałów przedszkolnych oraz obiadów szkolnych w Szkole podstawowej nr 8 w Gliwicach.(2)
- Usługi cateringowe dla gości wernisażu wystawy z okazji 70-lecia działalności Biblioteki Głównej Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
- kompleksowa usługa cateringowa
- wynajem telebimu z obsługą wraz z kompleksową usługą cateringową
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.