Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-10-01
Bełżyce: Dostawy pieczywa na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Matczynie
Numer ogłoszenia: 398174 - 2013; data zamieszczenia: 01.10.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Matczynie , Matczyn 4, 24-200 Bełżyce, woj. lubelskie, tel. 81 517 22 61, faks 81 517 22 61.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsmatczyn.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Samorządowa - Dom Pomocy Społecznej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy pieczywa na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Matczynie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy pieczywa i produktów piekarniczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Matczynie w grupie asortymentowej: I grupa - pieczywo (7 pozycji). Poprzez pieczywo i produkty piekarnicze należy rozumieć: 1. Chleb zwykły, pszenny, typu: mazowiecki, o masie 1100g - produkt zgodny z normą PN-92/A-74105 2. Chleb razowy, żytni, typu: wiejski, o masie 500g - produkt zgodny z normą PN-92/A-74101 3. Bułka zwykła, pszenna, typu: wrocławska, o masie 50g - produkt zgodny z normą PN-92/A-74105 4. Bułka zwykła, pszenna, typu: wrocławska, o masie 360g - produkt zgodny z normą PN-92/A-74105 5. Drożdżówka, różne nadzienie: ser słodzony, jagody, budyń, dżem, itp., o masie 100g - produkt zgodny z normą PN-93/A-74106 oraz PN-A-88106:1998 6. Cebularz pszenny, typu regionalnego lubelskiego, o masie 90g - produkt zgodny z normą PN-92/A-74105 7. Bułka tarta, pszenna, opakowanie o masie 1000g - produkt zgodny z normą PN-A-74113:1997 Wykaz asortymentu oraz ilości przedstawia załącznik nr 1 do S.I.W.Z. (formularz oferty). Podane w formularzu oferty ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla grupy asortymentowej to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia. Przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy oraz wszelkie inne wymagania dotyczące produktów żywnościowych określone w obowiązujących przepisach, a w szczególności: - ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 z późn. zm.); - ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r., Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) - rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007r., Nr 137, poz. 966 z późn. zm.). Pieczywo winno być produktem wypiekanym bez dodatków chemicznych. Czas i temperatura wypieku powinna uniemożliwiać aktywację form przetrwalnikowych drobnoustrojów. Wilgotność pieczywa oraz pozostałe parametry towarzyszące powinny gwarantować czas czerstwienia równy lub dłuższy niż wskazany w odpowiednich normach. Zamawiający, ze względu na specyfikę działalności określa, że odległość siedziby Wykonawcy od siedziby Zamawiającego musi umożliwiać ewentualną wymianę reklamowanego towaru w czasie nie dłuższym niż 30 minut. Towar powinien być oznakowany w sposób umożliwiający bezbłędną identyfikację następujących danych: nazwę towaru, numer partii, datę produkcji i termin przydatności do spożycia. Zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych, przez które należy rozumieć produkty o parametrach nie gorszych od przedstawionych w opisie przedmiotu zamówienia, spełniające wymagania zamawiającego, co najmniej w tym samym zakresie, co produkty opisane w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający wymaga, aby dostawy asortymentu realizowane były specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności i spełniającym odpowiednie wymogi sanitarne określone w obowiązujących przepisach. Dostarczany asortyment będący przedmiotem zamówienia winien być dostarczany w sposób gwarantujący ochronę przed uszkodzeniami transportowymi, zanieczyszczeniem i kontaktem ze zwierzętami. Zabrania się przewożenia brudnych pojemników razem z partią dostarczanego asortymentu. Wykonawca udzieli gwarancji na przedmiot zamówienia w zakresie jego jakości. Preferencje Zamawiającego w zakresie jakości określone zostały w S.I.W.Z. Termin gwarancji zgodny z terminem dla tego rodzaju asortymentu określonym w stosownych normach. Zamawiający wymaga, aby dostawa do magazynu asortymentu nastąpiła niezwłocznie po wyprodukowaniu produktów, w okresie najwyższej świeżości i przydatności do spożycia dla danego produktu. Miejsce dostawy: magazyn zamawiającego w Domu Pomocy Społecznej w Matczynie, Matczyn 4, 24-200 Bełżyce..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.11.00 - Chleb 15.81.14.00 - Bułeczki 15.81.15.10 - Kanapki .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.05.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o posiadaniu niezbędnych uprawnień do wykonywania działalności lub czynności wymaganych do realizacji zamówienia stanowiące Załącznik nr2 do S.I.W.Z.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o posiadaniu niezbędnej wiedzy i doświadczenia do wykonywania działalności lub czynności wymaganych do realizacji zamówienia stanowiące Załącznik nr 2 do S.I.W.Z.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o posiadaniu dostatecznego potencjału technicznego do wykonywania działalności lub czynności wymaganych do realizacji zamówienia stanowiące Załącznik nr 2 do S.I.W.Z.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o dysponowaniu personelem zdolnymi do wykonywania działalności lub czynności wymaganych do realizacji zamówienia stanowiące Załącznik nr 2 do S.I.W.Z.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o sytuacji ekonomicznej, prawnej i finansowej umożliwiającej wykonywania działalności lub czynności wymaganych do realizacji zamówienia stanowiące Załącznik nr 2 do S.I.W.Z.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsmatczyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Matczynie
Matczyn 4
24-200 Bełżyce.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.10.2013 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej w Matczynie.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI BEŁŻYCE
- "Opracowanie kompleksowych dokumentacji projektowych dla 3 zadań: Zad. Nr 1: Rozbudowa dr pow. nr 2107L i nr 2109L Zad. Nr 2: Rozbudowa dr. pow. nr 2225L Zad. Nr 3: Rozbudowa dr. pow. nr 2201L
- UBEZPIECZENIE MAJĄTKU I INNYCH INTERESÓW GMINY BEŁŻYCE
- Przebudowa 2 zbiorników naturalnych na zbiorniki retencyjne w Gminie Bełżyce w formule zaprojektuj i wybuduj
więcej: przetargi BEŁŻYCE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 w Oleśnicy w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 77 w Gdańsku z podziałem na 7 części
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jedlance. ZADANIE PODZIELONE NA 9 CZĘŚCI
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli w 2025 roku
- SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH W ROKU 2025 NA POTRZEBY SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 45 W GDAŃSKU
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.