eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › Przetarg nieograniczony o wartości poniżej progów określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawe drobnego sprzętu kuchennego do ZK Racibórz

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-02-09

Racibórz: Przetarg nieograniczony o wartości poniżej progów określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawe drobnego sprzętu kuchennego do ZK Racibórz
Numer ogłoszenia: 39942 - 2012; data zamieszczenia: 09.02.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.s.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony o wartości poniżej progów określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawe drobnego sprzętu kuchennego do ZK Racibórz.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa niżej wymienionego drobnego sprzętu kuchennego do Zakładu Karnego w Raciborzu: grupaI 1Garnek 30 l z pokrywką Wysoki, wykonany ze stali nierdzewnej uchwyty: wzmocnione, przytwierdzone do ścianek nitami dodatkowe wzmocnienie garnka stalowym pierścieniem obejmującym górną krawędź zgodny z normami HACCP ilość - 2 2 Garnek 50 l z pokrywką Wysoki, wykonany ze stali nierdzewnej uchwyty: wzmocnione, przytwierdzone do ścianek nitami dodatkowe wzmocnienie garnka stalowym pierścieniem obejmującym górną krawędź zgodny z normami HACCP ilość 4 3 Nóż kucharski 180 mm zielony wykonany ze stali nierdzewnej, rączka z tworzywa zgodny z normami HACCP ilość 3 4 Tłuczek do kotletów Wykonany ze stali nierdzewnej zgodny z normami HACCP szt - 2 5 Rózga 8-wrzecion, 500 mm zgodna z normami HACCP szt 3 6 chochla 250 ml monoblok wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 wysokopolerowanej uchwyt satynowy, pojemność wytłoczona na uchwycie, , bardzo sztywna, uchwyt zakończony hakiem umożliwiającym zawieszenie zgodna z normami HACCP szt 10 7 Wiadro izolowane z uchwytem 2l Z pokrywką, Wykonane ze stali nierdzewnej polerowanej 18/10, podwójne ścianki, izolowane, o właściwościach termoizolacyjnych zgodne z normami HACCP szt 8 8 Wiadro izolowane z uchwytem 3l Z pokrywką, Wykonane ze stali nierdzewnej polerowanej 18/10, podwójne ścianki, izolowane, o właściwościach termoizolacyjnych zgodna z normami HACCP szt- 2 9 Szpatułka wygięta Szpatułka kuchenna wygięta o wymiarach 7x13x30 z drewnianą rączką szt- 3 10 Termometr elektroniczny z sondą stalową (szpikulcem) Przeznaczony do pomiaru ciał stałych i cieczy, zakres pracy od -50 do +300st. C Dokładność pomiaru+/- 1 stopień C (do temp. 80 st. C), zasilanie bateryjne (bateria załączona), funkcja automatycznego wyłączania termometru po max 15 min okresie bezczynności, pamięc ostatniego pomiaru szt- 1 11 Termometr elektroniczny do lodówki Przeznaczony do pomiaru temperatury w lodówkach i zamrażarkach, temp. Wyświetlana w C zakres temperatur: min. -20-+80 st; dokładność pomiaru +/- 1 st C załączona bateria, czujnik na przewodzie min 1m szt. 3 12 Nóż do wilka W-82AE Nóż dwustronny szt- 3 13 Termos stalowy 5l TM Wykonany ze stali nierdzewnej; 3 regulowane klamry umożliwiające idealne dopasowanie się pokrywy; odpowietrznik w pokrywie uchwyt umożliwiający transport zgodny z normami HACCP szt- 2 14 Deska do krojenia Zielona GN 1/1 antypoślizgowa powierzchnia, wykonana z twardego (HDPE 500) polietylenu, bezpieczne krawędzie zgodna z normami HACCP szt- 3 15 Szufelka 1l Wykonana ze stali nierdzewnej średnica 10cm szt- 2 16 Szufelka 3l Wykonana ze stali nierdzewnej średnica 15,5 cm szt. 1 2. Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających 3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości złożenia oferty wariantowej 4. zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walutach obcych 5. zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej 6. zamawiający nie dopuszcza możliwości złożenia oferty częściowej; złożona oferta musi obejmować pełen zakres zamówienia.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.22.10.00 - Sprzęt kuchenny 39.22.18.00 - 39.22.18.00 39.22.11.50 - Termosy .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.03.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 100 PLN.-słownie: sto złotych (Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy )Wadium w formie pieniężnej należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 20-02-2012 r do godziny 9:00 Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWĘ DROBNEGO SPRZĄTU KUCHENNEGO Zamawiający uzna , że termin wpłaty wadium został dotrzymany,jeżeli przed upływem terminu składania ofert zostało uznane konto zamawiającego. Wykonawca przystępujący do przetargu zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert. Wadium wniesione w formie pieniężnej Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym. Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 20-02-2012 rdo godziny 9:30 . Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń , o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń , o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń , o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń , o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń , o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Eichendorffa 14; 47-400 Racibórz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.02.2012 godzina 09:30, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.