eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŚwiętochłowiceDostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Pomocy Społecznej na potrzeby żywienia w placówkach podległych w podziale na 4 pakiety

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-10-16

Świętochłowice: Dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Pomocy Społecznej na potrzeby żywienia w placówkach podległych w podziale na 4 pakiety
Numer ogłoszenia: 399790 - 2012; data zamieszczenia: 16.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Katowicka 35, 41-600 Świętochłowice, woj. śląskie, tel. 032 2455104, faks 032 2455104.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.ops.swietochlowice.info

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: pomoc społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Pomocy Społecznej na potrzeby żywienia w placówkach podległych w podziale na 4 pakiety.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Pomocy Społecznej na potrzeby żywienia w placówkach podległych wraz z dostawą i rozładunkiem w magazynach Ośrodka Pomocy Społecznej w Świętochłowicach : Ośrodki Wsparcia - ul. Imieli 12, Środowiskowy Dom Samopomocy- ul. Karpacka 3. 2. Przykładowy asortyment przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ - tabela kosztów w zakresie każdego z 4 pakietów. Ilości artykułów podane w tabelach posiadają wartość szacunkową i będą uzależnione od aktualnych potrzeb Zamawiającego. 3. Dostawy realizowane będą na podstawie zamówienia pisemnego przesyłanego faksem lub składanego telefonicznie w każdym następnym dniu po zgłoszeniu zamówienia lub w innym terminie uzgodnionym z Wykonawcą, w dni powszednie od poniedziałku do piątku w godzinach od 07:00 do 15:00. 4. Wykonawca zobowiązany będzie do bezpłatnego dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne oraz rozładunku wraz z wniesieniem do magazynów określonych w ust 1. niniejszego paragrafu. 5. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać zamawiany towar bezwzględnie w dni wyznaczone przez Zamawiającego. 6. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć towar I klasy jakości, świeży, spełniający normy jakościowe (PN) dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej. 7. Każdy produkt musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami, oraz z warunkami określonymi w SIWZ, musi posiadać początkowy termin przydatności do spożycia. 8. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru. 9. Wykonawca weźmie na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz poniesie z tego tytułu wszelkie skutki prawne. 10. Przedmiot umowy Wykonawca zobowiązany jest wykonać zgodnie ze wzorem umowy ( załącznik nr 4 do SIWZ ) oraz SIWZ..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ;

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ;

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ;

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ;

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ;

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

nie dotyczy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.swietochlowice.info
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Świętochłowice, ul. Katowicka 35, pokój 304.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.10.2012 godzina 09:00, miejsce: Świętochłowice, ul. Katowicka 35, pokój 304.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa chleba, wyrobów piekarniczych i cukierniczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Batony 350g szt. 2000 2. Bułka tarta kg 40 3. Bułki mleczne 80g szt. 1865 4. Bułki pszenne duże 100g szt. 22600 5. Bułki pszenne małe 45g szt. 400 6. Chałka 300g szt. 3 7. Chleb 1000 g mieszany szt. 32600 8. Chleb razowy 500g szt. 540 9. Rogale 80g szt. 2290 10. Babki różne smaki 400 g szt. 20 11. Baranki świąteczne 450 g szt. 30 12. Ciasto jogurtowe kg 20 13. Ciasto z jabłkiem kg 30 14.. Ciasto z posypką kg 20 15. Drożdżówki różne smaki 80 g szt. 300 16. Paczki z nadzieniem 80 g szt. 800 17. Sernik kg 3 18. Strucla z makiem kg 45 19. Tort śmietankowy 2000 g szt. 1 20. Ciastka W-Z szt. 140.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 70
    • 2. Jakość - 30

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa mrożonek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Aronia kg 100 Czarna porzeczka kg 750 Fasolka szparagowa kg 380 Groszek zielony kg 30 Marchew kg 10 Zupa jarzynowa - paczka 900 g szt 10 Mieszanka jarzynowa - włoszczyzna paski wieloskładnikowa kg 5000 Mieszanka z brokułami kg 300 Kluski śląskie - paczka 500 g szt 10 Pyzy z mięsem- paczka 500 g szt 10 Pierogi z serem F. Alexpon lub równoważne kg 10 Pierogi z truskawkami F. Alexpon lub równoważne kg 30 Szpinak brykiety kg 450 Truskawki kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa drobiu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z indyka kg 5 Filet z kurczaka kg 320 Gulasz drobiowy kg 100 Gulasz z indyka kg 400 Kurczak świeży kg 950 Udziec z indyka kg 80 Udka z kurczaka kg 15 Porcje rosołowe z kurczaka kg 130 Wątróbka drobiowa z kurczaka kg 180.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa pozostałej żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ananas w puszce 580g szt. 330 Brzoskwinie w puszce g szt. 360 Zupy w proszku - barszcz biały - 36 g szt. 30 Budyń 40g różne smaki Winiary, Gellwe lub równoważne szt. 1070 Bigos w słoiku -500 g szt 10 Chipsy 250g szt. 20 Chrzan tarty 160g szt. 300 Cukier 1 kg kg 2410 Cukier puder kg 10 Deser 190g różne smaki Gerber lub równoważne szt. 10 Dżemiki jednorazowe 25g szt. 20 Fasolka po bretońsku w słoiku - 500 g szt 40 Galaretka 75g różne smaki Winiary, Gellwe lub równoważne szt. 700 Kawa zbożowa 500g szt. 90 Ketchup łagodny 500g szt. 120 Kisiel 75g różne smaki Winiary, Gellwe, lub równoważne szt. 10 Kleik ryżowy180 g Bobovita szt. 30 Kokos wiórki kg 3 Kremy różne do tortów 120g szt. 20 Kukurydza w puszce 200 g szt. 160 Klopsy wieprzowe w sosie pomidorowym w słoiku - 500 g szt 10 Dżem różne smaki 260 g szt. 700 Maggi w płynie 1l, Winiary, Delikat lub równoważne szt. 130 Majeranek luzem kg. 8 Mąka ziemniaczana opak 1 kg kg 150 Miodziki jednorazowe 25g szt. 30 Miód prawdziwy 400g szt. 5 Ogórki konserwowe - ok. 1000 ml - Rolnik lub równoważne szt. 30 Morele suszone kg 4 Paluszki słone opak. 100g szt. 30 Proszek do pieczenia 16g Gellwe lub równoważne szt. 30 Przecier pomidorowy 30% 1780 g Dawtona, Rolnik lub równoważne szt. 300 Przyprawa korzenna 25g Prymat lub równoważne szt. 5 Przyprawa do drobiu kg 3 Przyprawa1000g Kucharek, Warzywko lub równoważne szt. 700 Rodzynki luzem kg 5 Sok cytrynowy - 1 l szt. 360 Śliwka suszona kg 5 Jabłko suszone kg 5 Syrop malinowy 500g Cymes lub równoważne szt. 230 Śmietana w proszku 55g Śnieżka lub równoważne szt. 30 Śmietanka 80g Cremona lub równoważne szt. 100 Kostka rosołowa ( opk. 6 x 36 g) Winiary lub równoważne szt. 50 Żelatyna wieprzowa 50g szt. 30 Kluski na parze - Buchty 300g szt. 15 Kaszki różne 250g Bobovita lub równoważne szt. 5 Chrupki 250 g szt. 30 Fasola biała w opakowaniach 5 kg lub 10 kg kg 170 Groch łuskany w opakowaniach 5 kg lub 10 kg kg 200 Kasza gryczana prażona kg 80 Kasza jęczmienna średnia kg 400 Kasza manna z Młyna w Stoisławiu kg 300 Fasola kolorowa w opakowaniach 5 kg lub 10 kg kg 120 Kasza manna z Młyna w Stoisławiu lub równoważne kg 300 Konserwy turystyczne małe 130 g szt. 2000 Mak luzem kg 30 Makaron cienki nitki kg 150 Makaron gruby: kolanka, muszelki kg 500 Mąka pszenna typ 450 opakowanie 1 kg kg 1000 Mąka razowa z otrębami kg 120 Miód sztuczny 370g szt. 5 Olej uniwersalny 3 l szt. 135 Orzechy włoskie łuskane kg 1 Pasztety drobiowe w puszce 160g Drop lub równoważne szt. 2200 Płatki owsiane górskie 500g kg 130 Ryż 1 kg kg 430 Soczki małe 0,2 l w kartonikach -różne smaki szt. 80 Spody do tortów 400g szt. 10 Śmietana fix w proszku szt. 30 Sos do spaghetti - w proszku szt. 10 Sucharki 450 g szt. 50 Zupy w proszku - grochowa kg 10 Aromaty do ciast - 10g szt. 10 Wafelki ok. 37g - Princessa, Prince polo lub równoważne szt. 1300 Batony czekoladowe Mars, Danusia, Snickers, Maciek, Ikar lub równoważne szt. 1000 Ciastka biszkopty luzem kg 5 Ciastka czekoladowe - delicje lub równoważne kg 15 Ciastka kruche różne luzem kg 90 Cukier waniliowy ok. 16g Gellwe lub równoważny szt. 100 Cukierki landrynki 100 g- paczka opak. 10 Cukierki zwykłe kg 15 Cynamon 20 g szt. 15 Cukierki czekoladowe Michałki, Marcepanowe lub równoważne kg 30 Czekolada dla cukrzyków 100g szt. 20 Czekolada mleczna 100 g Terravita, Wedel lub równoważne szt. 1200 Wafle ryżowe 160 g szt. 30 Drożdże 100g szt. 10 Gałka muszkatołowa 100 g szt. 50 Herbata ekspresowa - 100 szt. Saga, Minutka lub równoważne opak. 120 Herbata granulowana - 80g Indyjska lub równoważne opak. 1300 Herbata ziołowa - mięta, melisa 20 saszetek po 1,2 g opak. 10 Kakao 100 g Decomoreno Wawel lub równoważne opak. 80 Kawa naturalna 100g Prima, Gala lub równoważne szt. 600 Kawa rozpuszczalna 100 g Nescafe lub równoważne szt. 150 Kawa naturalna 250g MK lub równoważne szt. 100 Kminek mielony kg 6 Kolendra 20 g szt. 50 Krem czekoladowy 350 g Nutella lub równoważne szt. 150 Kasza gryczana ( 4x100 g) szt. 10 Liść laurowy luzem kg 2 Musztarda łagodna 180 g Rolnik lub równoważne szt. 230 Musztarda ostra 180 g Rolnik lub równoważne szt. 200 Ocet spirytusowy 1 l szt. 220 Papryka w proszku łagodna luzem Prymat lub równoważne kg 4 Pieprz czarny mielony luzem kg 6 Pieprz ziołowy luzem kg 6 Pierniki lukrowane luzem kg 50 Pierniki w czekoladzie luzem kg 60 Ryż ( 5x100 g) szt. 10 Soda oczyszczona - 15 g szt. 10 Soki w kartonach 1 l różne smaki szt. 30 Sól w opakowaniach 1 kg kg 700 Woda niegazowana - 1,5 l szt. 250 Ziele angielskie luzem kg 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.