Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-12-05
Radostowice: Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach na 2015 rok.
Numer ogłoszenia: 400258 - 2014; data zamieszczenia: 05.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Kobielicach , ul. Topolowa 61, 43-262 Radostowice, woj. śląskie, tel. 32 212 52 26, faks 32 212 52 26.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.spkobielice.edupage.org
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach na 2015 rok..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach w 2015 r., tj. od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r. obejmująca grupy towarów spożywczych zgodnie z załącznikami A do G. Zakres przedmiotu zamówienia został podzielony na VII części. Wykonawca może złożyć ofertę na wybraną do realizacji część zamówienia: 1. Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie- zgodnie z zał. A do SIWZ 2. Część II _ Mięso, wędliny, konserwy i wyroby mięsne - zgodnie z zał. B do SIWZ 3. Część III - Drób- zgodnie z zał. C do SIWZ 4. Część IV - Ryby- zgodnie z zał. D do SIWZ 5. Część V -Warzywa, owoce i przetwory - zgodnie z zał. E do SIWZ 6. Część VI - Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty mleczarskie i jaja - zgodnie z zał. F do SIWZ 7. Część VII - Pozostałe produkty spożywcze - zgodnie z zał. G do SIWZ.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
Zgodnie z punktem III 3.2 niniejszego ogłoszenia.;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wykonawca może złożyć jedną ofertę. Złożenie większej liczby ofert lub oferty zawierającej rozwiązania alternatywne lub oferty wariantowej, spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez danego Wykonawcę. Oferta musi być wypełniona zgodnie z treścią zał. nr 1 do SIWZ i podpisana przez osoby (osobę) uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy (podpis(y) winien być opatrzony pieczęcią imienną osoby (osób) uprawnionych do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy, a w przypadku braku pieczęci należy złożyć czytelny podpis określający imię i nazwisko w w osoby (osób). Wraz z ofertą należy złożyć odpowiednio na każdą wybraną do realizacji część, wypełnione zał. A-G do SIWZ, stanowiące formularze cenowe.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Kierując się zapisami art. 144 ust. 1 Ustawy dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych Zamawiający dopuszcza dokonanie zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących sytuacjach: 1. zmiany ustawowej stawki podatku VAT - w takim przypadku obniżenie lub podwyższenie wynagrodzenia jest możliwe w wysokości odpowiadającej zmianie podatku, 2. dopuszcza się na wniosek WYKONAWCY kwartalną waloryzację cen dostarczanych produktów spożywczych w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w danym kwartale, podawanym przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego, ogłaszany w Dzienniku Urzędowym R.P. Monitor Polski. Warunkiem zastosowania waloryzacji, o której mowa wyżej jest wzrost tego wskaźnika ponad 3 % w stosunku kwartał do poprzedniego kwartału, 3. wystąpienia siły wyższej uniemożliwiającej wykonanie przedmiotu umowy zgodnie ze SIWZ, 4. zmiany powszechnie obowiązującego prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy po dacie odniesienia, 5. gdy istnieje obiektywna konieczność wprowadzenia zmian, np. gdy spełnienie świadczenia byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami albo groziłoby jednej ze stron rażącą stratą w rozumieniu art. 357 KC, 6. zmiana wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w momencie zawarcia umowy,
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spkobielice.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Kobielicach , ul. Topolowa 61, 43-262 Radostowice.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2014 godzina 14:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Kobielicach , ul. Topolowa 61, 43-262 Radostowice.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Francuskie (różne) 150 g szt. 60 2. Półfrancuskie 140 g szt. 80 3. Babeczki kruche z owocami 180g. szt. 30 4. Babka cytrynowa 320g szt. 30 5. Babka drożdżowa z rodzynkami 450g szt. 10 6. Babka firmowa 450g szt. 6 7. Babka jogurtowa 500g szt. 10 8. Babka piaskowa 550g szt. 30 9. Biszkopty kg 2 10. Bułka grahamka 80g szt. 100 11. Bułka jogurtowa 80g szt. 20 12. Bułka kajzerka 50g szt. 1200 13. Bułka kanapkowa krojona (wek 300g) szt. 400 14. Bułka kukurydziana 70g szt. 150 15. Bułka maślana 80g szt. 300 16. Bułka pikantno- pomidorowa 65g szt 50 17. Bułka pikantno-serowa 65g szt. 50 18. Bułka serce 100g szt. 25 19. Bułka serowa 70g szt. 80 20. Bułka staropolska 100g szt. 1500 21. Bułka szpinakowa 100g szt 20 22. Bułka tarta 0,5kg kg 150 23. Bułka zwykła 90g szt. 2300 24. Bułka żytnia 70g szt. 100 25. Chleb 900g krojony szt. 500 26. Chleb dietetyczny krojony 350g szt. 2 27. Chleb krajan krojony 450g szt 15 28. Chleb krojony ze słonecznikiem 500 g szt. 10 29. Chleb kukurydziany 450g krojony szt. 2 30. Chleb orkiszowy krojony kg 4 31. Chleb wieloziarnisty, krojony, 500g. szt. 10 32. Chleb witalny krojony 500g szt. 4 33. Chleb z błonnikiem krojony 600g szt. 4 34. Chleb żytni z koperkiem krojony 400g szt. 4 35. Ciasto zebra kg 4 36. Crossanty z nadzieniem owocowym kg. 6 37. Crossanty z nadzieniem marcepanowym kg. 6 38. Drożdżówka (różne smaki) 160 g szt. 100 39. Drożdżówka Mini (różne) 100g szt. 200 40. Drożdżówka podwójna 140g szt. 30 41. Francuskie z marcepanem 150g szt. 30 42. Groszek ptysiowy kg 2 43. Herbatniki kruche różne rodzaje kg 6 44. Jagodzianka 130g szt. 30 45. Keks 450g szt. 20 46. Kołocz z jabłkami kg 5 47. Kołocz z posypką kg 5 48. Makowiec kg 2 49. Muffinka różne smaki 70g szt. 10 50. Pączki (różne)100g szt. 80 51. Pączki mini kg 3 52. Pączki serowe małe kg 6 53. Rogal z nadzieniem (różne)150g szt. 80 54. Rogalik zwykły 100g szt. 500 55. Szarlotka na kruchym kg 4.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO , WĘDLINY, KONSERWY I WYROBY MIĘSNE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Boczek wędzony kg 15 2. Kiełbasa domowa kg 130 3. Kiełbasa drobiowa krojona kg 4 4. Kiełbasa kasztelańska krojona kg 3 5. Kiełbasa zwyczajna kg 140 6. Kiełbaska win erka kg 40 7. Kiełbaski Śląskie kg 30 8. Kita wieprzowa kg 10 9. Kości wędzone kg 50 10. Łopatka wieprzowa b k kg 550 11. Mielonka kg 20 12. Mięso garmażeryjne kg 300 13. Mortadela kg 15 14. Pasztet drobiowy 160g, wartość energ. W 100g produktu: 220 kcal, białko 7,5 g, węglowodany 5,5 g, tłuszcze 16,3 g p 60 15. Pasztet wieprzowy kg 2 16. Polędwica wędz. Gotowana krojona kg 5 17. Schab z kością kg 300 18. Szynka drobiowa krojona kg 10 19. Szynka konserwowa krojona kg 4 20. Szynka koperkowa krojona kg 4 21. Szynka mielona krojona kg 6 22. Szynka prasowana wieprzowa krojona kg 2 23. Szynka wiejska krojona kg 5 24. Szynka wieprzowa krojona kg 5 25. Wołowe b k kg 180 26. Żeberka wędzone kg 6 27. Żeberka wieprzowe kg 2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DRÓB.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z kurczaka kg 450 2. Kurczak kg 50 3. Mięso gulaszowe z indyka kg 180 4. Podudzie z kurczaka (pałka) kg 130 5. Porcje rosołowe kg 170 6. Udziec z indyka kg 45 7. Udziec z kurczaka kg 200 8. Wątroba z indyka kg 12 9. Żołądki z kurczaka kg 4.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RYBY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z makreli w sosie pomidorowym 170g puszki 16 2. Filet z soli kg 170 3. Paluszki rybne panierowana - mrożone 57% filet rybny, wartość energ w 100g 230 kcal kg 12 4. Tuńczyk w sosie własnym 170g puszki 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: WARZYWA , OWOCE I PRZETWORY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ananas w puszce 450g szt. 4 2. Arbuz kg 2 3. Banan kg 300 4. Brokuł mrożony 450g szt. 40 5. Brokuł świeży szt. 10 6. Brzoskwinie kondensowane w puszce 850 g szt. 4 7. Brzoskwinie świeże szt. 300 8. Buraki kg 250 9. Cebula kg 300 10. Czosnek szt. 100 11. Dżem 280g , bez konserwantów, zawartość cukru w 100g produktu-38g szt. 150 12. Fasola Jaś kg 50 13. Fasola szparagowa 450g szt. 4 14. Groch łuskany kg 40 15. Groszek - mrożonka, 450g. szt. 5 16. Groszek konserwowy 400g szt 40 17. Gruszka kg 4 18. Jabłka kg 400 19. Kalafior mrożony 450g szt. 250 20. Kalafior świeży szt. 80 21. Kalarepa szt. 4 22. Kapusta biała kg 500 23. Kapusta biała nowa szt. 120 24. Kapusta czerwona kg 300 25. Kapusta czerwona nowa szt. 30 26. Kapusta kiszona kg 250 27. Kapusta pekińska szt. 50 28. Kapusta pekińska kg 40 28. Kiwi szt 15 30. Koncentrat buraczany 300ml 59,3% buraków ćwikłowych szt 4 31. Koncentrat pomidorowy 30% 1l szt. 120 32. Kukurydza konserwowa 400g, 74 kcal w 100g szt. 4 33. Mandarynka kg 200 34. Marchew kg 300 35. Marchewka z groszkiem - mrożonka, 450g. szt. 4 36. Mrożonka zupa 450g szt. 120 37. Nektarynka szt. 300 38. Ogórek kiszony kg 80 39. Ogórek konserwowy 0,9l. szt. 150 40. Ogórek zielony kg 120 41. Papryka konserwowa 0,9 l szt 20 42. Papryka świeża kg 20 43. Pieczarka kg 80 44. Pietruszka kg 40 45. Pomarańcza kg 150 46. Pomidor kg 40 47. Por szt. 120 48. Rzodkiewka pęczek 10 49. Sałata szt. 2 50. Seler kg 40 51. Sok owocowy 300ml, plastikowe opakowanie, produkowany w technologii:Top Aseptic szt. 400 52. Sok wieloowocowy 200ml kartonik ,bez zawartości cukru szt. 900 53. Syrop owocowy 420 ml szt. 10 54. Szczypiorek pęczek 8 55. Szpinak mrożony 450g szt. 50 56. Truskawka mrożona 450g szt. 20 57. Ziemniaki kg 3600.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: OLEJE TŁUSZCZE ZWIERZĘCE I ROŚLINNE, PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Deser czekoladowy lub waniliowy z bitą śmietaną, 175g, wartość energ.- 101 kcal w 100g produktu szt 30 2. Deser mleczny z czekoladą, 150g , wartość energ. w 100g produktu-195 kcal, zawartość tłuszczu w 100g produktu-13,3 g szt 100 3. Deser z bitą śmietaną 100g, wartość energ. w 100g produktu-99 kcal, zawartość tłuszczu w 100g produktu-3 g szt 30 4. Deser- ryż na mleku z owocami, 180 g szt 30 5. Jaja rozmiar L szt 4000 6. Jogurt 115g , wartość energ. 122 kcal w 100g produktu, 2,6 g białka w 100g produktu szt 300 7. Jogurt do picia owocowy 250g wartość energ w 100g 77 kcal zawartośc tłuszczu 1g białko 2,4g szt 300 8. Jogurt owocowy do picia 330g, wartość energ. 75 kcal w 100ml produktu, zawartość tłuszczu w 100ml produktu-1 g szt 100 9. Jogurt kremowy z dodatkiem owocowego musu 110g Szt 100 10. Jogurt owocowy 125g, wartość energ. w 100g-79 kcal, zawartość białka-1,8g w 100g produktu szt 200 11. Jogurt owocowy 80g, wartość energ. w 100g produktu-107 kcal, zawartość białka w 100g produktu-6,3g szt 100 12. Jogurt owocowy- 125g, wartość energetyczna w 100g produktu-95 kcal szt 500 13. Jogurt owocowy, 125g , wartość energ. w 100g produktu-91 kcal, zawartość tłuszczu w 100g produktu-1,1g szt 300 14. Kefir 400ml szt 150 15. Margaryna mleczna do pieczenia i duszenia, opakowanie 250g, zawartość tłuszczu min. 70% szt 600 16. Masło 200g, zawartość tłuszczu min. 82% szt 1000 17. Mleko 3,2% 1l , warość energ. w 100ml-60 kcal szt 450 18. Napój mleczny owocowy 180g szt 300 19. Olej uniwersalny 1l szt 300 20. Ser biały krajanka kg 280 21. Ser żółty krojony kg 60 22. Serek homogenio-wany 150g, wartość energetyczna w 100g produktu- 144 kcal szt 250 23. Serek topiony 100g(zwykły lub smakowy) szt 300 24. Śmietana 12% ,500g , wartość energ. w 100 ml-134 kcal, szt 200 25. Śmietana 30% 400ml szt 10 26. Śmietana zakwaszana 400ml 18% szt 120.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Baton mleczny 21,5g, wartość energ. w 100g produktu- 454 kcal szt. 40 2. Baton z płatków zbożowych w polewie mlecznej 25g, 104,5 kcal szt 10 3. Batonik czekoladowy, 45g, wartość energ. w 100g 511 kcal Szt 40 4. Batonik z orzechowym nadzieniem- w jednym opakowaniu 2 sztuki batoników 43g op 40 5. Bazylia 20g szt 10 6. Biszkopty okrągłe 200g szt 40 7. Biszkopty podłużne opak. 140g szt 40 8. Budyń z cukrem,60g wartość energ. po przyrządzeniu 85 kcal w 100g produktu, zawartość cukru w 100g-8,7g szt 100 9. Cukier kg 900 10. Cukier waniliowy 10 g szt 100 11. Cynamon sypki 15 g szt 50 12. Cytrynka 1l. szt 190 13. Drożdże 100g szt 10 14. Galaretka 100 g , wartość energ. po przyrządzeniu-49 kcal w 100g, zawartość cukru w 100g-10,6g szt 100 15. Gałka muszkatowa 10 g szt 10 16. Groszek ptysiowy200g Szt 5 17. Herbata 100g szt 500 18. Herbatniki małe 50g szt 150 19. Herbatnikowe ciasteczka, o długości 110mm, zawartość karmelu 32%, zawartość czekolady 35%- 2 szt. w opak. op 100 20. Kakao ciemne, bez cukru, 200g, o zawartości tłuszczu 10-12% szt 15 21. Kasza gryczana 1kg kg 50 22. Kasza jęczmienna 1 kg kg 15 23. Kasza manna 1kg kg 10 24. Kawa zbożowa drobno mielona 120g szt 4 25. Kawa zbożowa150 g wartość energ w 100g 331kcal białko 4,3g szt 10 26. Ketchup łagodny, 500 g, wartość energ. w 100g- 94 kcal, zawartość koncentratu pomidor- 37% szt 30 27. Krem czekoladowo-orzechowy 630g, zawiera 13% orzechów laskowych, wartość energ. 544 kcal w 100g produktu Szt 30 28. Kruche ciastka maślane 190g Szt 15 29. Liść laurowy 6 g szt 20 30. Majeranek 10 g szt 20 31. Majonez dekoracyjny ,wartość energ. 739 kcal w 100g produktu, zawartość tłuszczu w 100g produktu- 80 g l 60 32. Makaron domowy,250g zawartość jaj- 23,8% szt 45 33. Makaron łazanki, 500 g wartość energ. w 100g produktu- 375 kcal, zawartość tłuszczu- 1,7g w 100g produktu kg 40 34. Makaron świderki 500 g wartość energ. w 100g produktu- 375 kcal, zawartość tłuszczu- 1,7g w 100g produktu kg 180 35. Makaron zacierka 250 g szt 150 36. Mąka pszenna 1 kg kg 300 37. Mąka ziemniaczana Superior 1 kg kg 190 38. Miód 300g Szt 5 39. Mleczna kanapka, wartość energ. 420 kcal w 100g, zawartość mleka pasteryzowanego- 40% Szt 100 40. Musli 350g 70% płatków zbożowy, 30% owoców szt 4 41. Musztarda delikatesowa 1l wartość energ w 100g 113 kcal szt 3 42. Napój dla dzieci 300 ml, nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów opakowanie plastikowe szt 300 43. Ocet 10% 0,5 l szt 40 44. Papryka słodka 20g szt 150 45. Pieprz 20 g szt 140 46. Płatki śniadaniowe czekoladowe 500g, kakao-8,6%, 37 g cukru w 100g produktu, wartość energ. 382 kcal w 100g produktu szt 40 47. Przyprawa do zup i sosów typu Maga lub równoważny 850ml szt 60 48. Przyprawa uniwersalna do potraw 200g, zawartość warzyw suszonych 15,2% , szt 300 49. Rogal z nadzieniem , 65 g szt 60 50. Ryż sypki długoziarnisty 1 kg kg 200 51. Sezamki różne smaki 27g 52. Soczek owocowy dla dzieci, karton 200 ml ,bez dodatku cukru szt 200 53. Sól spożywcza jodowana 1kg kg 100 54. Wafel czekoladowy 36 g wartość energ. W 100g 525g szt 50 55. Wafel mleczno orzechowy 25g, 548 ckal szt 10 56. Wafel nadziewany w polewie czekoladowej, 51 g wartość energ w 100g 509 kcal szt 50 57. Wafel w polewie czekoladowej, wartość energ. w 100g produktu-534 kcal, zawartość węglowodanów w 100g produktu-57,5 g szt 50 58. Wafelek śmietankowy bez polewy 20g szt 40 59. Wafelek z mlecznym i karmelowym nadzieniem pokryty czekoladą i orzechami 35g wartość energ. 747 180 kJ kcal szt 10 60. Wafelek z orzechowym nadzieniem o zawartości mlecznej czekolady 49,5%waga 18,2g Szt 30 61. Wafle ryżowe 60g 62. Wafle suche ANDRUT 80g szt 4 63. Wafle zbożowo ryżowe 60g szt 4 64. Ziele angielskie 15 g szt 40 65. Zioła prowansalskie 20 g szt 20 66. Żurek kiszony opak. kubek 0,5l szt 100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.