eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SosnowiecUsługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-01-30

Sosnowiec: Usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 40052 - 2013; data zamieszczenia: 30.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 3574 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego, ul. Kościelna 13, 41-200 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 032 2660885, faks 032 2661124.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytut Badawczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego . 2.Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia uczestnikom kursu w każdym dniu trwania zajęć dydaktycznych i w ilości odpowiadającej zakwalifikowanej liczbie uczestników cateringu w formie: a)jednej przerwy kawowej śniadaniowej, podczas której każdy uczestnik może otrzymać: - napoje gorące (kawa, herbata: czarna, owocowa, zielona)- min. 250 ml./os. - napoje zimne (woda mineralna: gazowana, niegazowana)- min. 300 ml.os. - soki 100 % min. 300 ml.os. - kanapki przygotowane na różnego rodzaju pieczywie- min. 5 szt. /os. zawierająca co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ser żółty lub twarożek, lub wędlina lub łosoś, etc., b) jajko lub pomidor, lub ogórek świeży/kiszony, etc., c) majonez lub pasta, lub oliwki, lub anchois, etc.; lub inne dania śniadaniowe - np. tartinki, szaszłyki koktajlowe, muszle makaronowe nadziewane sałatką, jajka faszerowane, babeczki koktajlowe nadziewane, roladki nadziewane - min. 100 g/os. - owoce sezonowe/sałatka owocowa - zestaw ciast i ciasteczek do wyboru lub porcjowo (np. makowiec, jabłecznik, sernik, rurki z masą adwokatową) Wykonawca zapewni również: - cukier biały, czcinowy, cytrynę, miód, śmietankę/mleko - zimną płytę śniadaniową (mięsa pieczone, galantyny i pasztety, deski serów, jaja faszerowane, tymbaliki drobiowe itp.) -zastawę stołową porcelanową -sztućce -obrusy, serwety -obsługę kelnerską 2)przerwy obiadowej, podczas której każdy uczestnik otrzyma ciepły posiłek w formie dania obiadowego, napoje gorące (kawa, herbata)- min. 250 ml./os. napoje zimne (woda mineralna gazowana i niegazowana, soki 100 %)- min. 300 ml./os., dodatki :cukier, mleczko, cytryna oraz deser Zestaw obiadowy będzie obejmował: I. zupy czyste i kremy, zupy typu - pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa itp., zupy typu gulaszowego. II dania obiadowe: - mięsne - zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ziemniaki (gotowane, zapiekane, duszone, frytki, faszerowane) lub ryż (brązowy, biały, dziki), lub makaron, lub kasza (perłowa, kuskus, gryczana), lub kluski (kładzione, śląskie, na parze, kopytka) etc. - 250 g./os. b) sztuka mięsa (min. 100 gram - bez sosu, z sosem - min. 120 gram) lub kotlet schabowy (min. 100 gram), lub ryba (z panierką min. 120gram, bez panierki min. 100 gram), lub udko z kurczaka - min. 150 gram, lub gulasz - potrawka min. 150 gram, lub kotlet mielony, etc. (min. 120 gram), lub inne danie obiadowe w jednej z form: makaron z sosem i z mięsem (np. carbonara, bolognese, z kurczakiem), lasagne z sosem bolońskim i mięsem lub mięsem i warzywami, ryba po grecku, pierogi etc. (min. 400 g.), c) surówka (min. 100 gram) lub warzywa gotowane etc. (min. 150 gram), sałatki z warzyw i owoców krajowych i zagranicznych -Danie wegetariańskie- zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ziemniaki lub ryż, lub makaron, lub kasza, lub kluski śląskie, etc. - 250 g./os. b) kotlet sojowy lub kotlet warzywny, lub kotlet jajeczny, lub gulasz sojowy, lub gulasz warzywny, lub potrawka z warzyw, etc. - min. 150 gram/os. - ryby - duszone, smażone, pieczone, zapiekane c) surówka (min. 100 gram) lub warzywa gotowane, etc. - min. 150 gram/os. lub inne wegetariańskie danie obiadowe w jednej z form: makaron z sosem lub lasagne z warzywami, lub risotto warzywne, etc. - min. 400 g./os. III. deser - ciasta pieczone z owocami i bakaliami, ciasta na zimno z galaretką i owocami, desery na bazie musów i przecierów owocowych, desery na bazie bitej śmietany, owoce egzotyczne, sałatki owocowe itp.- min. 200 g./os. Wykonawca zapewni również: -zastawę stołowa porcelanową -sztućce -obrusy, serwety -obsługę kelnerską Wymienione wyżej wartości w gramach/mililitrach są wartościami minimalnymi i wyznaczają wymagane minimalne ilości posiłków/napojów dla jednej osoby podczas jednego dnia Kursu. 3. W każdym dniu kursu 10% zestawów śniadaniowych oraz obiadowych stanowić będą posiłki wegetariańskie. 4.Terminy realizacji usługi: tydzień roboczy od poniedziałku do piątku; pomiędzy godz. 09.00 a 15.00, w terminach uzgodnionych z Zamawiającym w okresie od 28 stycznia 2013 r do 31 grudnia 2013 r (z przerwą wakacyjną: lipiec -sierpień) według przedstawionego poniżej harmonogramu: miesiąc ilość dni usługi średnia ilość osób każdego dnia osobodni Styczeń 2013 4 18 72 Luty 2013 4 20 80 Marzec 2013 23 20 460 Kwiecień 2013 15 20 300 Maj 2013 17 20 340 Czerwiec 2013 15 20 300 Wrzesień 2013 17 20 340 Październik 2013 22 20 440 Listopad 2013 32 20 640 Grudzień 2013 15 20 300 5. Zamawiający zastrzega, że ilość zestawów może ulec zmianie w przypadku zmiany liczby uczestników szkoleń. Wykonawca zostanie poinformowany o liczbie uczestników danego szkolenia najpóźniej na 2 dni przed ustalonym terminem szkolenia). 6. Zamawiający zastrzega, iż harmonogram kursu może ulec zmianie oraz kilka szkoleń może odbywać się jednocześnie. 7. Miejsce wykonania usługi: Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia środowiskowego, ul. Kościelna 13, Sosnowiec 8. Wykonawca dostarczy posiłki na własny koszt w specjalistycznych termosach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków, zgodnie z zasadami HACCP. Posiłki muszą być wykonane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, tylko ze świeżych produktów, dobranych zgodnie z zasada sezonowości. Nie można używać produktów typu instant (np. zupy w proszku itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone gołąbki, klopsy, zrazy itp.). Zamawiający nie pokrywa kosztów transportu i noclegów osób wykonujących zamówienie. 9. Posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia. 10. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.31.00.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.20.00.00 - Pola kempingowe i inne miejsca noclegowe, inne niż hotelowe 55.40.00.00 - Usługi podawania napojów 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.01.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • MAMA F.H.U. s.c., ul. Józefa Jainty 10, 41-902 Bytom, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 181777,78 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 96365,64

  • Oferta z najniższą ceną: 96365,64 / Oferta z najwyższą ceną: 193048,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.