Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-11-20
Biesiekierz: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Spolecznej w Nowych Bielicach
Numer ogłoszenia: 401804 - 2009; data zamieszczenia: 20.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Nowe Bielice 1-3, 76-039 Biesiekierz, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 3426440, faks 0-94 3426440.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Spolecznej w Nowych Bielicach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę artykułów spożywczych zgodnie z wykazem zamieszczonym w częściach od I - V: I Mleko i przetwory mleczarskie - załącznik nr 1, II Pozostałe artkuły spożywcze - załącznik nr 2, III Drób i wropby drobiarskie - załacznik nr 3, IV Mięso wieprzowe, wolowe i wędliny - załącznik nr 4, V Ziemniaki, warzywa i owoce - załacznik nr 5 szczegółowo ujętych w załącznikach do SIWZ..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od Wykonawców wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części. Oferta musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W przetyargu mogą brać udział Wykonawcy , którzy spełnią wymogi art 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz wymogi przewidziane w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia / Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225 /oraz nie podlegają wykluczeniu na podstwie art.24 ustawy Prawo zamówień publicznych /Dz. U. z 2007r. Nr 223 poz. 1655 z póżn. zm./ oraz spełnią wymogi zawarte w SIWZ..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dps.nowebielice.ibip.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Spolecznej w Nowych Bielicach , 76-039 Biesiekierz lub siedziba zamawiającego w Nowych Bielicach / pok. Kierownika Administracyjnego/.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.11.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Spolecznej w Nowych Bielicach, 76-039 Biesiekierz lub siedziba zamawiającego w Nowych Bielicach / sekretariat/.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i przetwory mleczarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa mleka i przetworów mleczarskich wg załącznika nr.1.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pozostałe artykuły spożywcze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa artkułów spożywczych wg załącznika nr 2.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Drób i wyroby drobiarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich wg załacznika nr 3.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso wieprzowe, wołowe i wędliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin wg załącznika nr 4.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ziemniaki, warzywa i owoce.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa ziemniaków warzyw i owoców wg załącznika nr 5.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.