Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-12-09
Warszawa: Dostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy i jaj kurzych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka pow. wyszkowski woj. mazowieckie
Numer ogłoszenia: 402330 - 2010; data zamieszczenia: 09.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Warszawa-Białołęka , ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 0-22 811 00 51, faks 0-22 321 73 57.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej -wymiar sprawiedliwo.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy i jaj kurzych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka pow. wyszkowski woj. mazowieckie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1 - artykuły spożywcze różne Mąka pszenna CPV:15612100-2 PN-A-74022:2003-1000 kg; Kasza gryczana palona CPV:15613100-8 PN-87/A-74203-800 kg;Kasza jęczmienna CPV:15613100-8 PN-887A-74036- 1000 kg; Kasza manna CPV:15613100-8 PN-88/A-74203-700 kg; Ryż CPV:15614100-6 PN-A-74220:1997-700 kg; Makaron świderki CPV:15851100-9 PN-A-74220:1997-3000 kg; Bułka tarta CPV:15820000-2 PN-A-74113:1997/Az1:1999-720 kg; Miód sztuczny CPV:15831600-8 PN-88A-77626-1500 kg; Herbata granulowana CPV:15863000-5 PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004-300 kg; Bulion o smaku wędzonki CPV:15891500-5 PN-A-79010:1996-240kg; Bulion z kury CPV:15891500-5 PN-A-94050:1996-240 kg; Przyprawa do zup w płynie CPV:15870000-7 PN-A-86967:1998/Az1:2002-200 l; Przyprawa do zup sypka CPV:15870000-7 PN-67/8132-10-200 kg; Sos cygański CPV:15871260-4 PN-A-94050:1996-240 kg; Zupa grzybowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996-240 kg; Zupa barszcz biały w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996-240 kg; Zupa pieczarkowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996-360 kg; Liść laurowy CPV:15870000-7 PN-67/8132-10-5 kg; Majeranek CPV:15872300-4 PN-A-86958:1997/Az1:2002-8 kg; Papryka słodka mielona CPV:15870000-7 PN-A-86955:1997/Az1:2002-20 kg; Pieprz czarny naturalny mielony CPV:15872100-2 PN-A-86965:1997/Az1:2002-20 kg; Ziele angielskie CPV:15870000-7 PN-67/8132-14-3 kg; Ocet spirytusowy CPV:15871110-8 PN-EN-13188:2002/Ac:2003 240 l; Sól drobnoziarnista CPV:15872400-5 PN-C-84081-2:1998-500 kg; Cukier biały CPV:15831200-4 PN-A-74850:1996/Az1:2005-3500 kg; Kotlet sojowy schabowy CPV:1588200-4 PN-ISO 5506:2002-300 kg; Musztarda CPV:15871250-1 PN-A-86964:2002/Az1:2004-250 kg; Część nr 2 - nabiał Mleko 2% /folia1l) CPV:15511000-3 PN-A-86003:1998 -10500 l; Twaróg półtłusty CPV:15542100-0 PN-91/Aa3:2001-1100 kg; Śmietana 18% CPV:15512000-0 PN-PN-90/A-86050-100 l; Serek homogenizowany CPV:15550000-8 PN-PN-91/A-86300/Az3:2001-900kg Część nr 3 - tłuszcze Margaryna CPV:15431100-9 PN-A-86938:1997-3000 kg Olej uniwersalny CPV:15411100-3 PN-A-86901:1997/Az1:2001-800 l Część nr 4 - jaja kurze Jaja kurze kl A(konsumpcyjne) kategoria wagowa M CPV: 03142500-3 PN-86/A-86504 Opakowanie zabezpieczające przed uszkodzeniem 24000 szt..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 03.14.25.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art 22 ust1 ustawy - dotyczące: posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek ich posiadania, posiadania wiedzy i doświadczenia, dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, sytuacji ekonomicznej i finansowej, i nie podlegają wykluczeniu na podstawi art.24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający uzna, że Wykonawca: 1)posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: przedmiot zamówienia znajduje się w jego zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej; 2)posiada wiedzę i doświadczenie, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1; 3)dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 4)spełnia warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 5)Ponadto Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 2 Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia/nie spełnia, na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów wymienionych w pkt. VI SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający ma prawo dokonać zmiany w ramach zawartej umowy w przypadku, gdy wprowadzenie takiej zmiany zaistniało na skutek okoliczności, których nie można było wcześniej przewidzieć. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości zamówienia. W trakcie trwania umowy - ceny jednostkowe mogą ulec zmianie na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego, na warunkach określonych w § 2 ust.5. W przypadku zmiany stawki podatku VAT cena brutto zostanie zmieniona w ten sposób, że zostanie naliczona stawka podatku VAT obowiązująca w chwili wymagalności zapłaty należności na podstawie wystawionej faktury VAT.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http/www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Warszawie Białołęce 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1b.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Warszawa Białołęka 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1b, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Termin realizacji zamówienia: 12 miesięcy od daty rozpoczęcia obowiązywania umowy (nie wcześniej jednak niż od dnia 27.01.2011 r. dotyczy 4 części zamówienia)).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: artykuły spożywcze różne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna CPV:15612100-2 PN-A-74022:2003-1000 kg; Kasza gryczana palona CPV:15613100-8 PN-87/A-74203-800 kg;Kasza jęczmienna CPV:15613100-8 PN-887A-74036- 1000 kg; Kasza manna CPV:15613100-8 PN-88/A-74203-700 kg; Ryż CPV:15614100-6 PN-A-74220:1997-700 kg; Makaron świderki CPV:15851100-9 PN-A-74220:1997-3000 kg; Bułka tarta CPV:15820000-2 PN-A-74113:1997/Az1:1999-720 kg; Miód sztuczny CPV:15831600-8 PN-88A-77626-1500 kg; Herbata granulowana CPV:15863000-5 PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004-300 kg; Bulion o smaku wędzonki CPV:15891500-5 PN-A-79010:1996-240kg; Bulion z kury CPV:15891500-5 PN-A-94050:1996-240 kg; Przyprawa do zup w płynie CPV:15870000-7 PN-A-86967:1998/Az1:2002-200 l; Przyprawa do zup sypka CPV:15870000-7 PN-67/8132-10-200 kg; Sos cygański CPV:15871260-4 PN-A-94050:1996-240 kg; Zupa grzybowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996-240 kg; Zupa barszcz biały w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996-240 kg; Zupa pieczarkowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996-360 kg; Liść laurowy CPV:15870000-7 PN-67/8132-10-5 kg; Majeranek CPV:15872300-4 PN-A-86958:1997/Az1:2002-8 kg; Papryka słodka mielona CPV:15870000-7 PN-A-86955:1997/Az1:2002-20 kg; Pieprz czarny naturalny mielony CPV:15872100-2 PN-A-86965:1997/Az1:2002-20 kg; Ziele angielskie CPV:15870000-7 PN-67/8132-14-3 kg; Ocet spirytusowy CPV:15871110-8 PN-EN-13188:2002/Ac:2003 240 l; Sól drobnoziarnista CPV:15872400-5 PN-C-84081-2:1998-500 kg; Cukier biały CPV:15831200-4 PN-A-74850:1996/Az1:2005-3500 kg; Kotlet sojowy schabowy CPV:1588200-4 PN-ISO 5506:2002-300 kg; Musztarda CPV:15871250-1 PN-A-86964:2002/Az1:2004-250 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 2 - nabiał Mleko 2% /folia1l) CPV:15511000-3 PN-A-86003:1998 -10500 l; Twaróg półtłusty CPV:15542100-0 PN-91/Aa3:2001-1100 kg; Śmietana 18% CPV:15512000-0 PN-PN-90/A-86050-100 l; Serek homogenizowany CPV:15550000-8 PN-PN-91/A-86300/Az3:2001-900kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: tłuszcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 3 - tłuszcze Margaryna CPV:15431100-9 PN-A-86938:1997-3000 kg Olej uniwersalny CPV:15411100-3 PN-A-86901:1997/Az1:2001-800 l.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: jaja kurze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 4 - jaja kurze Jaja kurze kl A(konsumpcyjne) kategoria wagowa M CPV: 03142500-3 PN-86/A-86504 Opakowanie zabezpieczające przed uszkodzeniem 24000 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Usługa szkolenia CISM (Critical Incident Stress Management)
- Zakup stanowisk dydaktycznych do badania sprężyn oraz modułowych stanowisk do badania przekładni, sprzęgieł i elementów napędu liniowego, w podziale na pakiety
- Dostawa kart przedpłaconych do zakupu materiałów remontowo-budowlanych, konserwatorskich i innych przez okres 24 miesięcy liczony od dnia aktywacji kart
- Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do jednostek CUL
- Przeglądy techniczne stanowisk do badania odporności ogniowej wraz z instalacjami towarzyszącymi w Laboratorium Badań Ogniowych Instytutu Techniki Budowlanej w Oddziale Mazowieckim w Pionkach.
- Zabezpieczenie erodowanego brzegu rzeki Bug Graniczny w km 255+000 - 256+500, m. Pratulin, gm. Rokitno, pow. bialski, woj. lubelskie - aktualizacja dokumentacji
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- zakup wraz z dostawą warzyw, owoców, jaj
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Szkole Podstawowej nr 2 w Markach w podziale na części.
- Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju
- Dostawy artykułów spożywczych gr. II, art. mącznych i cukru do Zakładu Karnego we Wronkach
- SUKCESYWNE DOSTAWY MLEKA I PRODUKTÓW NABIAŁOWYCH I INNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DO SZPITALA ZACHODNIEGO W GRODZISKU MAZOWIECKIM.
- Dostawy różnych produktów spożywczych na potrzeby działu żywienia w Domu Pomocy Społecznej Pod Sosnami w Pułtusku z podziałem na 5 zadań
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.