eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kołobrzeg › Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-09

Kołobrzeg: Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Numer ogłoszenia: 402588 - 2010; data zamieszczenia: 09.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak , ul. Łopuskiego 13, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 115 55, faks 0-94 35 115 55.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ekonom.kolobrzeg.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne dla Zespopłu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich zgodnie z symboliką Wspólnego Słownika Zamówień CPV 15100000-9 wg asortymentu i w ilościach wymienionych w formularzu cenowym, stanowiacym załacznik nr 1 do SIWZ, bedącym dokładnym opisem przedmiotu zamówienia. Terminy i wilkość dostaw bedą każdorazowo ustalane telefonicznie, w zależności od zapotrzebowania na poszczególne asortymenty i potwierdzone faksem lub mailem przed umówiną datą dostawy. Czas realizowania dostawy - maksymalnie w ciągu 24 godzin. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania natychmiastowego dokonania dostawy tj. do 12 godzin od chwili złożenia zamówienia. L.P. Nazwa towaru J.m. Ilość GRUPA G1- mięsa świeże 1 Łopatka zk bez skóry, tłuszczu,golonki kg 1500 2 Łopatka bk bez skóry,tłuszczu,golonki kg 150 3 Karkówka zk kg 1100 4 Karkówka bk kg 200 5 Schab zk kg 2000 6 Schab bk kg 200 7 Wołowina bk extra zrazowa kg 900 8 Wołowina pieczeniowa bk kg 50 9 Polędwica wołowa kg 5 10 Żeberka wieprzowe extra kg 200 11 Golonka wieprzowa przednia lub tylna kg 200 12 Kości wieprzowe kg 150 13 Słonina kg 20 14 Słonina mielona kg 50 15 Ozory wieprzowe kg 5 16 Smalec luz kg 5 17 Szynka świeża bk kg 250 18 Boczek świeży kg 10 19 Polędwiczki wieprzowe kg 10 Grupa G2 - mięsa mrożone 20 Łopatka zk bez skóry, tłuszczu, golonki kg 200 21 Łopatka bk bez skóry, tłuszczu, golonki kg 50 22 Karkówka zk kg 150 23 Karkówka bk kg 40 24 Schab zk kg 150 25 Schab bk kg 20 26 Wołowina bk extra kg 80 27 Wołowina pieczeniowa bk kg 15 28 Polędwica wołowa kg 5 29 Polędwiczki wieprzowe kg 5 30 Golonka wieprzowa przednia lub tylna kg 20 31 Kości wieprzowe kg 10 32 Szynka bk kg 20 33 Żeberka wieprzowe kg 20 34 Ozorki mrożone kg 5 GRUPA G3 - przetwory 35 Ogonówka kg 100 36 Boczek wędzony kg 250 37 Boczek wędzony na zimno kg 100 38 Szynka krucha lub równoważne kg 30 39 Szynka wieprzowa gotowana kg 300 40 Szynka wędzona lub równoważne kg 20 41 Szynka cygańska lub równoważne kg 20 42 Szynka po wiejsku lub równoważne kg 20 43 Szynka delikatesowa lub równoważne kg 20 44 Szynka plaster miodu lub równoważne kg 20 45 Szynka biała lub równoważne kg 20 46 Wędzonka lub równoważne kg 20 47 Baleron gotowany kg 20 48 Baleron domowy lub równoważne kg 20 49 Baleron pieczony kg 20 50 Polędwica sopocka kg 200 51 Polędwica wędzona kg 20 52 Polędwica z komina lub równoważne kg 20 53 Polędwica myśliwska lub równoważne kg 20 54 Szynka kołobrzeska lub równoważne kg 20 55 Szynka konserwowa prasowana kg 20 56 Szynka tostowa prasowana kg 20 57 Blok mielony kg 30 58 Blok szynkowy prasowany kg 20 59 Szynka mielona prasowana kg 20 60 Szynka wieprzowa z koperkiem kg 20 61 Szynka w galarecie kg 5 62 Szynka wieprzowa z łopatki prasowana konserwowa kg 20 63 Golonka wieprzowa prasowana konserwowa kg 5 64 Mielonka konserwowa kg 20 65 Baton szynkowy kg 5 66 Rolada z boczku kg 20 67 Boczek faszerowany kg 5 68 Boczek pieczony kg 20 69 Schab bk pieczony kg 20 70 Łopatka bk pieczona kg 20 71 Kabanosy wieprzowe kg 30 72 Kiełbasa krakowska podsuszana kg 40 73 Kiełbasa krakowska parzona kg 15 74 Kiełbasa wiejska lub równoważne kg 25 75 Kiełbasa staropolska lub równoważne kg 10 76 Kiełbasa żywiecka lub równoważne kg 20 77 Kiełbasa piwna lub równoważne kg 20 78 Kiełbasa podwawelska lub równoważne kg 10 79 Salami winne lub równoważne kg 5 80 Salami piastowska lub równoważne kg 5 81 Salami parzone lub równoważne kg 10 82 Salami wyborna lub równoważne kg 100 83 Salami z czosnkiem kg 5 84 Salami z papryką kg 5 85 Salami codzienna lub równoważne kg 10 86 Parówka marynarska extra lub równoważne kg 80 87 Parówka domowa lub równoważne kg 250 88 Parówka firmowa lub równoważne kg 80 89 Serdelki wiedeńskie lub równoważne kg 40 90 Metka cebulowa lub równoważne kg 4 91 Metka łososiowa lub równoważne kg 4 92 Flaki wołowe w rosole kg 5 93 Flaki wołowe krojone kg 10 94 Kiełbasa biała surowa kg 10 95 Kiełbasa biała parzona kg 100 96 Kiełbasa biała gotowana kg 10 97 Kiełbasa toruńska lub równoważne kg 30 98 Kiełbasa jarmarczna lub równoważne kg 70 99 Kiełbasa śląska domowa kg 300 100 Mortadela kg 2 101 Żywiecka kanapkowa lub równoważne kg 2 102 Szynkowa wieprzowa lub równoważne kg 20 103 Kiełbasa rawska lub równoważne kg 10 104 Kaszanka kg 20 105 Krupniok kg 5 106 Kiszka ziemniaczana lub równoważne kg 5 107 Pasztetowa kg 10 108 Salceson włoski kg 100 109 Salceson ozorkowy kg 15 110 Salceson domowy lub równoważne kg 15 111 Pasztet staropolski lub równoważne kg 100 112 Pasztet zapiekany kg 100 113 Pieczeń domowa lub równoważne kg 10 114 Pieczeń rzymska lub równoważne kg 15 115 Pieczeń staropolska lub równoważne kg 10 116 Pieczeń firmowa lub równoważne kg 10 117 Udziec wieprzowy pieczony z kością i skórą kg 10 118 Prosię pieczone z farszem szt 1.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Certyfikatu lub zaświadczenie potwierdzające wprowadzenie systemu bezpieczeństwa żywnościowego HACCP

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Załącznik nr. 2 WYKAZ WYKONANYCH DOSTAW Nazwa wykonawcy ................................................................................................. Adres wykonawcy ................................................................................................. Miejscowość ................................................ Data ..................... Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat licząc od dnia złożenia oferty, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie wymagany jest w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę oraz doświadczenie. Lp. Odbiorca Data wykonania. Przedmiot wykonanej dostawy Wartość 1 2 3 Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że wykazane dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Jeżeli wykonawca polega na wiedzy i doświadczeniu innych podmiotów należy do powyższego wykazu dołączyć pisemne zobowiązania tych podmiotów do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia ................................................................................. (data i czytelny podpis wykonawcy)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    Certyfikatu lub zaświadczenie potwierdzające wprowadzenie systemu bezpieczeństwa żywnościowego HACCP

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ekonom.kolobrzeg.pl (przetargi) , http://zsehkolobrzeg.finn.pl (przetargi)
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu ul.Łopuskiego 13 pok. 103 78-100 Kołobrzeg.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.12.2010 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich ul.Łopuskiego 13 78-100 Kołobrzeg.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.