eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WłocławekDostawy naczyń i opakowań jednorazowych dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawyMJ.34310-13/2011)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-02-03

Włocławek: Dostawy naczyń i opakowań jednorazowych dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.34310-13/2011)
Numer ogłoszenia: 40399 - 2011; data zamieszczenia: 03.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego" , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 4110380, faks 54 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jadlodajniawloclawek.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy naczyń i opakowań jednorazowych dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.34310-13/2011).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy NACZYŃ I OPAKOWAŃ JEDNORAZOWYCH dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego: a) Flaczarka o pojemności 0,5l, biała, z tworzywa sztucznego, odporna na wysokie temperatury, jednorazowa, (op. do 1000szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 140.000 sztuk, b) Talerz płaski, niedzielony, biały, z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, jednorazowy o średnicy od 22cm do 25cm, (op. do 1000szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 130.000 sztuk, c) Kubek do napojów gorących, o pojemności 0,2l, z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, jednorazowy, (op. do 1000szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 140.000 sztuk, d) Widelec biały, z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, jednorazowy, o długości od 15cm do 18cm (op. do 1000szt.) Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 140.000 sztuk, e) Łyżka duża, biała, z tworzywa sztucznego, odporna na wysokie temperatury, jednorazowa, o długości od 15cm do 18cm, (op. do 1000szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 160.000 sztuk, f) Nóż biały, z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, jednorazowy, o długości od 15cm do 18cm, (op. do 1000szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 80.000 sztuk, g) Pojemnik obiadowy, styropianowy, termiczny, odporny na wysokie temperatury, dzielony na trzy części, jednorazowy (op. do 1000szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 60.000 sztuk, h) Folia aluminiowa, o długości 150m i szerokości 45cm. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 19 sztuk i) Worki foliowe, grube, na odpadki, jednorazowe, o pojemności 160l, (op. do 30szt.), jednostka miary sztuka, ilość 6.300 sztuk, j) Worki foliowe, grube, na odpadki, jednorazowe, o pojemności 60l, (op. do 30szt.), jednostka miary sztuka, ilość 1.440 sztuk, k) Worki foliowe, grube, na odpadki, jednorazowe, o pojemności 30 l, (op. do 30 szt.), jednostka miary sztuka, ilość 400 sztuk, l) Worki foliowe do mrożenia artykułów spożywczych, jednorazowe, niedziurkowane, o długości 50cm i szerokości 35cm (op. do 100szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 7.000 sztuk, m) Worki foliowe do mrożenia artykułów spożywczych, jednorazowe, niedziurkowane, o długości 80cm i szerokości 60cm (op. do 100szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 4.000 sztuk, n) Reklamówki foliowe, cienkie, jednorazowe o długości 45 cm i szerokości 25 cm (op. do 200szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 1.800 sztuk, o) Worki śniadaniowe, foliowe, jednorazowe, o długości 32cm i szerokości 22cm (op. do 1000 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 48.000 sztuk, p) Rękawiczki foliowe, spożywcze, jednorazowe, (op. do 100szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 12.000 sztuk, q) Serwetka gastronomiczna, cienka, biała, o wymiarach 15cm x 15cm, (op. do 500szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 1.100.000 sztuk, r) Pojemnik plastikowy, niedzielony, z pokrywką, przezroczysty, odporny na wysokie temperatury, okrągły, o pojemności 0,5 litra, do posiłków (op. do 100szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 70.000 sztuk, s) Folia spożywcza, przezroczysta, samoprzylepna o długości minimum 250m i szerokości 45cm. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 7 sztuk, t) Patyczki do szaszłyków, drewniane o długości od 23 cm do 30 cm (op. do 200 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 200 sztuk, u) Wykałaczki, (op. do 1000 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, jednostka miary sztuka, ilość 1.000 sztuk. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport NACZYŃ I OPAKOWAŃ JEDNORAZOWYCH do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku. 4. Transport NACZYŃ I OPAKOWAŃ JEDNORAZOWYCH musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość NACZYŃ I OPAKOWAŃ JEDNORAZOWYCH, o których mowa w pkt III/1 może ulec zmianie ilościowo maksimum o minus 15%. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego, nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo do godz. 9:00. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarczenia towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do godziny 12:00 tego samego dnia. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.22.20.00 - Artykuły cateringowe 39.22.21.00 - Artykuły cateringowe jednorazowe 39.22.21.10 - Sztućce i talerze jednorazowe 39.22.21.20 - Kubki jednorazowe 33.76.40.00 - Serwetki papierowe 33.71.17.30 - Wykałaczki .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 11.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W przypadku zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiającego, przytaczając podstawę prawną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do uwzględnienia zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te są korzystne dla zamawiającego lub nie można było ich przewidzieć w chwili składania oferty przez Wykonawcę

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejska Jadłodajnia U Świętego Antoniego, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.02.2011 godzina 10:30, miejsce: Miejska Jadłodajnia U Świętego Antoniego, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.