Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-04-14
Pińczów: Dostawy mięs, wędlin, drobiu do Zakładu Karnego w Pińczowie
Numer ogłoszenia: 40659 - 2016; data zamieszczenia: 14.04.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Pińczowie , ul. 3-go Maja 34, 28-400 Pińczów, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3577372, faks 041 3577373.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wieziennictwo.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięs, wędlin, drobiu do Zakładu Karnego w Pińczowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Baleron drobiowy ilość roczna 400kg,PN-A- 86526, kod CPV-15131135-0 2. Biodrówka wieprzowa-surowa z kością ilość roczna 1500kg, PN-86/A-82002, kod CPV-15113000-3 3. Boczek mielony wędzony ilość roczna 1400kg, PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 4. Boczek wędzony ilość roczna 1800kg,PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 5. Karkówka bez kości - surowa, ilość roczna 300kg,PN-86/A-82002, kod CPV- 15113000-3 6. Kaszanka z kaszy jęczmiennej ilość roczna 3400kg, PN-A-82007,kod CPV-15131134-3 7. Kiełbasa biała parzona ilość roczna 2000kg,PN-A-82007, kod CPV15131130-5 8. Kiełbasa drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) ilość roczna 1400kg, kod CPV- 15131135-0 9. Kiełbasa krakowska ilość roczna 500kg,PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 10. Kiełbasa mielona ilość roczna 3000kg,PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 11. Kiełbasa szynkowa wołowa ilość roczna 200kg, PN-A-82007, kod CPV-15131132-9 12. Kiełbasa wiejska ilość roczna 500kg, PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 13. Kiełbasa zwyczajna ilość roczna 4300kg,PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 14. Kiełbasa żywiecka ilość roczna 500kg,PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 15. Kiełbasa serwolatka ilość roczna 1400kg, PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 16. Kiełbasa czosnkowa ilość roczna 1000kg, PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 17. Kiełbasa krakowska-drobiowa ilość roczna 700kg,PN-A-86526, kod CPV-15131130-5 18. Kiełbasa zielonogórska ilość roczna 250kg, PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 19. Mięso drobne, gulaszowe, wieprzowe, surowe, ilość roczna 4500kg,PN-86/A-82002, kod CPV-15113000-3 20. Mortadela ilość roczna 3400kg,PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 21. Parówka wieprzowa ilość roczna 2500kg, PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 22. Pasztet pieczony wieprzowy ilość roczna 1400kg, PN-A-82007, kod CPV-15131310-1 23. Pasztetowa ilość roczna 1400kg, PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 24. Pieczeń rzymska ilość roczna 3000kg, PN-A-82007, kod CPV15131130-5 25. Parówka drobiowa (bez dodatku mięsa wieprzowego) ilość roczna 1400kg, kod CPV- 15131130-5 26. Podgardle wędzone ilość roczna 1200kg, PN-86 A-82002, kod CPV-15113000-3 27. Piersi z kurczaka ilość roczna 200kg, , PN-92-/R78550, kod CPV-15112210-1 28. Salceson włoski ilość roczna 1200kg,PN-A-82007, kod CPV-15131130-5 29. Schab bez kości, surowy, ilość roczna 100kg, PN-86/A-82002, kod CPV-15113000-3 30. Szynka kanapkowa ilość roczna 200kg, PN-A-82007, kod CPV-15131410-2 31. Szynka mielona ilość roczna 1400kg, PN-A-82007, kod CPV-15131410-2 32. Szynka tyrolska ilość roczna 1400kg, PN-A-82007, kod CPV-15131410-2 33. Szynka wieprzowa biała ilość roczna 300kg, PN-A-82007, kod CPV-15131210-0 34. Serca wieprzowe, surowe, ilość roczna 1400kg, PN-86/A-82004, kod CPV- 15114000-0 35. Szynka delikatesowa ilość roczna 200kg, PN-A-82007, kod CPV- 15131410-2 36. Szynka z indyka ilość roczna 250kg, PN-A- 86526, kod CPV-15131410-2 37. Szynka śniadaniowa ilość roczna 250kg, PN-A-82007, kod CPV-15131410-2 38. Smalec zwykły w opakowaniu do 3kg, kod CPV 15412100-0: roczna ilość około 1500kg, 39. Smalec domowy w opakowaniu do 3kg, kod CPV 15412100-0: roczna ilość około 400kg, 40. Wołowina bez kości klasa II, surowa, ilość roczna 3000kg, PN-88/A-82003, kod CPV-15111000-9 41. Wątroba wieprzowa,surowa, ilość roczna 1800kg, PN-86/A-82004, kodCPV15114000-0 42. Wołowina pieczeniowa-surowa, ilość roczna 350kg, PN-88/A-82003,kod CPV-15111000-9 43. Udziec drobiowy z kością ilość roczna 3300kg, PN-92-R78550, kod CPV-15112210-1.
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 10 000,00zł.
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Opis warunków udziału w postępowaniu i opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. 1). O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełnią nw, warunki dotyczące (art.22 ust.1 ustawy): - Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; - Posiadania wiedzy i doświadczenia; - Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - Sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2). Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1 ustawy. 3). Zaoferują realizację pełnego asortymentu składającego się na całość zamówienia. 4). Spełnią wszystkie wymagania wynikające z oświadczeń i dokumentów.. 5). Złożą wszystkie dokumenty i oświadczenia wyszczególnione w SIWZ. 6).Utrzymają stałe ceny podane w Formularzu Ofertowym przez okres 12 miesięcy licząc od daty podpisania umowy. 7). Wpłacą/ Wniosą w terminie wymagane wadium. Oferty zostaną sprawdzone czy zostały sporządzone zgodnie z przepisami ustawowymi i postanowieniami specyfikacji istotnych warunków zamówienia, a następnie ocenione zgodnie z kryteriami i warunkami zawartymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia na zasadzie: wykazał/ nie wykazał. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania o udzielnie zamówienia. Spełnienie warunków udziału w postępowaniu będzie oceniane na podstawie oświadczeń i dokumentów złożonych z ofertą (wykazał/ nie wykazał). Wykaz oświadczeń i dokumentów jakie mają dostarczyć Wykonawcy z ofertą w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. 1.) W zakresie wykazania spełnienia przez wykonawcę warunków, o których w art.22 ust.1 ustawy, Oświadczenia- zał. nr 1 do SIWZ o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. 2). W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24ust.1 ustawy, oprócz Oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia - zał. nr 2 do SIWZ należy złożyć: - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. - aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu-wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. Uwaga: Dokumenty wymieniony w pkt. 2 składa się w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę (osoby) upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy i podpisania oferty. 3). Informację zgodnie z art.26 ust.2d ustawy- zał. nr 3 do niniejszej SIWZ. 4). Formularz Ofertowy stanowiący załącznik nr 4 do niniejszej SIWZ. 5. Dowód wpłacenia/wniesienia wadium.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 90
- 2 - Termin płatności faktur - 10
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia nieodpłatnie na pisemny wniosek zainteresowanego można odebrać w siedzibie Zamawiającego.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.04.2016 godzina 08:30, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego - sekretariat Zakładu Karnego w Pińczowie..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z PIŃCZOWA
- Przebudowa drogi powiatowej nr 1653T Korytnica - Wierzbica - Kije odc. Wierzbica - Kije
- "Przebudowa, nadbudowa i rozbudowa budynku Urzędu Miejskiego w Pińczowie - etap I" -
więcej: przetargi w Pińczowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
- Dostawy mięsa i przetworów mięsnych (sprawa nr 1/ZP/WTiZ/25)
- Dostawy mięsa drobiowego
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Ruskich Piaskach
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.