Ogłoszenie z dnia 2010-12-15
Barzkowice: ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH/CATERINGOWYCH DLA UCZESTNIKÓW SZKOLENIA
Numer ogłoszenia: 409464 - 2010; data zamieszczenia: 15.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach, Barzkowice 1, 73-134 Barzkowice, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 5613700 do 02, faks 091 5613791.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: SAMORZĄDOWA WOJEWÓDZKA OSOBA PRAWNA.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH/CATERINGOWYCH DLA UCZESTNIKÓW SZKOLENIA.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników szkolenia na terenie powiatu łobeskiego w ramach działania Szkolenia zawodowe dla osób zatrudnionych w rolnictwie i leśnictwie objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 . W ramach usługi Wykonawca każdego dnia szkolenia zapewni dla 20 uczestników i 1 wykładowcy (razem 21 osób): 1. serwis kawowy 2. obiad dwudaniowy 1. Serwis kawowy obejmujący: - gorącą kawę rozpuszczalną i herbatę - podaną w termosach (kawa i herbata bez ograniczeń) -dodatki: cukier podany w cukiernicy, cytryna i śmietanka w jednoporcjowych opakowaniach (dodatki bez ograniczeń) - mieszanka kruchych ciastek (co najmniej 3 rodzaje), w ilości nie mniejszej niż 30 g na osobę z każdego rodzaju; Serwis kawowy ma być podany przy użyciu filiżanek ceramicznych wraz ze spodkami i łyżeczkami metalowymi. 2. Obiad obejmujący: danie pierwsze - zupa, danie główne mięsne, dodatki: ziemniaki lub frytki, zestaw 2 surówek, kompot lub sok owocowy Wszystkie składniki obiadu, które będą podane pierwszego dnia szkolenia powinny być różne od składników obiadu, które będą podane w drugim dniu szkolenia. Obiad dla każdego z uczestników szkolenia powinien być podany na gorąco, na zastawie ceramicznej wraz kompletem sztućców metalowych. Wykonawca zapewnia także odpowiednią ilość obrusów do nakrycia stołów jak również odpowiednią ilość serwetek gastronomicznych. Serwis kawowy podany będzie pierwszego dnia szkolenia od godz. 10.00 , natomiast drugiego dnia serwis kawowy będzie podany od godz. 9.30 Obiad pierwszego dnia szkolenia będzie podany w godz. od 13.30 do 14.00, natomiast drugiego dnia obiad podany będzie w godz. od 13.30 do 14.00.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie dotyczy realizacji szkolenia w ramach działania Szkolenia zawodowe dla osób zatrudnionych w rolnictwie i leśnictwie objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013, realizacja dotyczy umowy z Fundacją Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.12.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
STOWARZYSZENIE "WIS" WOLNE INICJATYWY SPOŁECZNE
jakie przetargi wygrała firma
STOWARZYSZENIE "WIS" WOLNE INICJATYWY SPOŁECZNE
- Stowarzyszenie WIS Wolne Inicjatywy Społeczne, Radowo Małe 36, 72-314 Radowo Małe, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1340,05 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 1260,00
Oferta z najniższą ceną: 1260,00 / Oferta z najwyższą ceną: 1260,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zamawiający Prowadził Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego, jednakże zamówienie w tej części postępowania zostało unieważnione. W celu terminowej realizacji zadania zamawiający wszczął postępowanie w trybie zamówienia z wolnej ręki, zgodnie z art. 5 ust. 1a pkt. 4
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usługi restauracyjnej"
- Usługa cateringu - przygotowania i dostawy wyżywienia dla 47 dzieci w wieku od 20 tygodnia do lat 3, które uczęszczają do Miejsko-Gminnego Żłobka w Łopusznie w roku 2025
- USŁUGA PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW Z TYTUŁU ŻYWIENIA OSÓB ZATRZYMANYCH NA TERENIE DZIAŁANIA JEDNOSTEK POLICJI woj. PODLASKIEGO
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizacji spotkań, grup roboczych organizowanych przez komórki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie
- Świadczenie usługi cateringowej wraz z obsługą kelnerską wydarzenia pn. Spotkanie Wielkanocne dla gości Hotelu Książ.
- Kompleksowa organizacja dwudniowego Seminarium dla członków Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji do spraw wdrażania Zintegrowanej Strategii Umiejętności 2030 w województwie lubelskim ..
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.