eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gorzów WielkopolskiDostawy artykułów żywnościowych w rozbiciu na 7 części tj.artykuły ogólnospożywcze, produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, produkty mleczarskie, pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, ryby przetworzone i konserwowane, owoce, warzywa i podobne produkty oraz jaja.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-12-02

Gorzów Wielkopolski: Dostawy artykułów żywnościowych w rozbiciu na 7 części tj.: artykuły ogólnospożywcze, produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, produkty mleczarskie, pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, ryby przetworzone i konserwowane, owoce, warzywa i podobne produkty oraz jaja.
Numer ogłoszenia: 410080 - 2011; data zamieszczenia: 02.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej Nr 1 im. Marie Juchacz , ul. Podmiejska Boczna 10, 66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie, tel. 095 7323522, faks 095 7324122.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.gorzow.pl/bip

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów żywnościowych w rozbiciu na 7 części tj.: artykuły ogólnospożywcze, produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, produkty mleczarskie, pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, ryby przetworzone i konserwowane, owoce, warzywa i podobne produkty oraz jaja..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych w rozbiciu na 7 części tj.: artykuły ogólnospożywcze, produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, produkty mleczarskie, pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, ryby przetworzone i konserwowane, owoce, warzywa i podobne produkty oraz jaja. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa formularz asortymentowo - cenowy - stanowiący załącznik nr 2 (dla części: 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7) do SIWZ będący jego integralną częścią. Wypełniony załącznik należy dołączyć do oferty (wypełnić odpowiednio w przypadku złożenia oferty na kilka lub jedną z części). Zamówienie podzielono na 7 części: Część 1 Dostawa - artykułów ogólnospożywczych- (CPV - 15.00.00.00 - 8) Część 2 Dostawa - produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych - (CPV - 15.10.00.00 - 9) Część 3 Dostawa - produktów mleczarskich - (CPV - 15.50.00.00 - 3) Część 4 Dostawa - pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich- (CPV - 15.81.00.00 - 9) Część 5 Dostawa - ryb przetworzonych i konserwowanych - (CPV - 15.20.00.00 - 0) Część 6 Dostawa - owoców, warzyw i podobnych produktów - (CPV - 15.30.00.00 - 1) Część 7 Dostawa - jaj - (CPV - 03.14.25.00 - 3) 1. Miejsce dostawy - Dom Pomocy Społecznej Nr 1 im. Marie Juchacz w Gorzowie Wlkp., ul. Podmiejska - Boczna 10. 2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamówiony towar własnym transportem, na swój koszt i ryzyko, do magazynu Zamawiającego, ul. Podmiejska - Boczna 10, 66 - 400 Gorzów Wlkp. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z obowiązującymi normami jakościowymi zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 ze zm.) i przedstawioną ofertą cenową. 4. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, na podstawie zgłaszanego przez Zamawiającego jednorazowego zamówienia składanego pisemnie, faksem bądź telefonicznie, na 2 dni przed dostawą - każdorazowo z podaniem nazwiska osoby Zamawiającej. 5. Wykonawca zobowiązuje się zrealizować każde złożone zamówienie w terminie nie dłuższym niż 2 dni robocze od chwili jego otrzymania. 6. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych w rozbiciu na 7 części tj.: artykuły ogólnospożywcze, produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, produkty mleczarskie, pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, ryby przetworzone i konserwowane, owoce, warzywa i podobne produkty oraz jaja. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa formularz asortymentowo - cenowy - stanowiący załącznik nr 2 (dla części: 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7) do SIWZ będący jego integralną częścią. Wypełniony załącznik należy dołączyć do oferty (wypełnić odpowiednio w przypadku złożenia oferty na kilka lub jedną z części). Zamówienie podzielono na 7 części: Część 1 Dostawa - artykułów ogólnospożywczych- (CPV - 15.00.00.00 - 8) Część 2 Dostawa - produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych - (CPV - 15.10.00.00 - 9) Część 3 Dostawa - produktów mleczarskich - (CPV - 15.50.00.00 - 3) Część 4 Dostawa - pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich- (CPV - 15.81.00.00 - 9) Część 5 Dostawa - ryb przetworzonych i konserwowanych - (CPV - 15.20.00.00 - 0) Część 6 Dostawa - owoców, warzyw i podobnych produktów - (CPV - 15.30.00.00 - 1) Część 7 Dostawa - jaj - (CPV - 03.14.25.00 - 3) 1. Miejsce dostawy - Dom Pomocy Społecznej Nr 1 im. Marie Juchacz w Gorzowie Wlkp., ul. Podmiejska - Boczna 10. 2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamówiony towar własnym transportem, na swój koszt i ryzyko, do magazynu Zamawiającego, ul. Podmiejska - Boczna 10, 66 - 400 Gorzów Wlkp. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z obowiązującymi normami jakościowymi zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 ze zm.) i przedstawioną ofertą cenową. 4. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, na podstawie zgłaszanego przez Zamawiającego jednorazowego zamówienia składanego pisemnie, faksem bądź telefonicznie, na 2 dni przed dostawą - każdorazowo z podaniem nazwiska osoby Zamawiającej. 5. Wykonawca zobowiązuje się zrealizować każde złożone zamówienie w terminie nie dłuższym niż 2 dni robocze od chwili jego otrzymania. 6. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: tak.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania - posiadają ważną decyzję lub zaświadczenie lub opinię wydaną przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej dotyczącą spełniania wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji oraz ważną decyzję lub zaświadczenie lub opinię wydaną przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej dotyczącą spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi,

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • posiadania wiedzy i doświadczenia - w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali lub wykonują co najmniej dwa zamówienia na dostawę artykułów żywnościowych na kwotę co najmniej 20.000,00 zł netto każde (załącznik nr 6 do SIWZ) oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie (referencje),

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym - oświadczenie Wykonawcy o dysponowaniu co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225),

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełniania warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełniania warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony formularz ofertowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. Wypełniony formularz ofertowo - cenowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Wraz z ofertą Wykonawca winien złożyć również oświadczenie wykonawcy o spełnieniu przez oferowaną dostawę wymagań określonych przez Zamawiającego zgodnie z art. 25 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 7 do SIWZ. Do oferty należy dołączyć zaparafowany wzór umowy - stanowiący załącznik nr 3 SIWZ.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Wzór umowy stanowi załącznik nr 3 do niniejszej Specyfikacji.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.gorzow.pl/bip
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Nr 1 im. Marie Juchacz ul. Podmiejska - Boczna 10 66 - 400 Gorzów Wlkp..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2011 godzina 08:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Nr 1 im. Marie Juchacz ul. Podmiejska - Boczna 10 66 - 400 Gorzów Wlkp. sekretariat- pok. nr 2.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa - artykułów ogólnospożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa - artykułów ogólnospożywczych - zgodnie z załącznikiem ofertowo - cenowym - załącznik nr 2 do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa - produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa - produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych - zgodnie z załącznikiem ofertowo - cenowym - załącznik nr 2 do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa - produktów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa - produktów mleczarskich - zgodnie z załącznikiem ofertowo - cenowym - załącznik nr 2 do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa - pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa - pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich - zgodnie z załącznikiem ofertowo - cenowym - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa - ryb przetworzonych i konserwowanych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa - ryb przetworzonych i konserwowanych - zgodnie z załącznikiem ofertowo - cenowym - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa - owoców, warzyw i podobnych produktów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa - owoców, warzyw i podobnych produktów- zgodnie z załącznikiem ofertowo - cenowym - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa - jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa - jaj - zgodnie z załącznikiem ofertowo - cenowym - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.