eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BędzinPrzedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej wraz z filią w Będzinie.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-12-05

Będzin: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej wraz z filią w Będzinie.
Numer ogłoszenia: 411478 - 2011; data zamieszczenia: 05.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 343732 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dzienny Dom Pomocy Społecznej z Filią, ul. Armii Ludowej 1, 42-500 Będzin, woj. śląskie, tel. 32 267 46 07, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej wraz z filią w Będzinie..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługa cateringowa świadczona będzie w okresie od 1 stycznia 2012 do 31 grudnia 2012(włącznie), w następujący sposób: a) Śniadanie - dostarczenie w godzinach 8.30-9.00 - codziennie od poniedziałku do piątku realizowane wg jadłospisu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ; b) Obiad - dostarczanie w godzinach od 12.00 do 12.30 - codziennie od poniedziałku do piątku realizowane wg jadłospisu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ; c) Suchy prowiant - na każdy dzień świąteczny ustawowo wolny od pracy przypadający w ciągu tygodnia oraz na każdy dzień weekendu, wydawany w dzień poprzedzający święto/weekend (piątek), przy wydawaniu gorącego posiłku - wg wykazu produktów określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ. Suchy prowiant winien uwzględniać świadczenie śniadania i obiadu. d) Posiłek świąteczny (Wigilia, Śniadanie wielkanocne) - w dniu określonym przez Zamawiającego, przypadającym przed danym świętem i godzinach uzgodnionych z Zamawiającym z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem wg jadłospisu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ; e) Imprezy okolicznościowe - w dniu i godzinach uzgodnionych z Zamawiającym z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem wg jadłospisu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ; 2. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu. Wykonawca będzie realizował usługę zgodnie z kolejnością zestawów określonych w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ cyklicznie w trakcie realizacji zamówienia; 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania badań sprawdzających kaloryczność i wagi posiłków; 4. Miejsce dostawy cateringu : a) Dzienny Dom Pomocy Społecznej, ul. Armii Ludowej 1 w Będzinie; b) Filia Dziennego Domu Pomocy Społecznej, ul. 35-lecia PRL 7 w Będzinie; 5. Przedmiot zamówienia będzie realizowany dla pensjonariuszy Zamawiającego; 6. Przewidywana liczba posiłków w trakcie realizacji zamówienia - 46 875 (śniadanie 18 900, obiad - 18 750), suchy prowiant 8 475, posiłek świąteczny 150, imprezy okolicznościowe -600. Liczba szacunkowa osób korzystających dziennie z posiłków - 75 Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków podana powyżej jest ilością szacunkową i może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy(zakłada się dzienne wahania ilości posiłków w granicach +- 10% - 20%), w zależności od ilości osób uprawnionych do otrzymywania posiłków każdego dnia. Informacja o ilości posiłków w danym dniu będzie przekazywana w formie elektronicznej (e-mail) lub telefonicznej przez Zamawiającego Wykonawcy, do godz 11.00 w przeddzień świadczenia usługi; 7. Posiłki muszą być dostarczane we własnych termosach, gwarantujących wymaganą temperaturę posiłków, własnym środkiem transportu. Rozładunek i transport termosów jest obowiązkiem Wykonawcy. 8. Suchy prowiant zostanie zapakowany w torebki atestowane HDPE. 9. Zamawiający wymaga aby dostarczony obiad wchodzący w skład posiłku posiadał temperaturę co najmniej + 60 ° C - +75° C; 10. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną zmianie przez okres obowiązywania umowy (z zastrzeżeniem § 14 pkt 3 umowy w brzmieniu Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany wynagrodzenia brutto (w tym cen jednostkowych), w przypadku zmiany stawek VAT w przepisach dotyczących podatku VAT). 11. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do : a) realizacji zamówienia zgodnie z wymaganiami określonymi w SIWZ b) przygotowania, dowozu posiłków w terminach wskazanych przez Zamawiającego do miejsca wskazanego przez Zamawiającego (punktu wydawania posiłków; c) świadczenie usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, d) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych oraz transportu przedmiotu zamówienia ( m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj.: Dz.U. Nr 136 z 2010 r. poz. 914 ze zm.), e) dostarczenie worków na odpady, f) mycia termosów we własnym zakresie poza punktami wydawania posiłków; g) usuwania z punktów wydawania posiłków odpadów pokonsumpcyjnych; 12. Zamawiający zapewni ze swojej strony: a) naczynia i sztućce na których będzie serwowany posiłek; b) osobę/osoby która/e zabezpieczą sprawne wydawanie posiłków legitymującą/ymi się aktualnymi badaniami lekarskimi, książeczką zdrowia oraz posiadającą/ymi odpowiednia odzież roboczą c) mycie i wyparzanie własnymi środkami myjącymi brudnych naczyń i sztućców..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Maria Swoboda Danielska Maria Danielska Grill-Gas SC, ul. Gen. Hallera 20C, 40-321 Katowice, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 219000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 249747,00

  • Oferta z najniższą ceną: 215082,00 / Oferta z najwyższą ceną: 354313,50

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.