eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kołobrzeg › Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa; jaja Kody Wspólnego Słownika Zamówień03110000-5 i 03142500-3

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-12-05

Kołobrzeg: : Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa; jaja Kody Wspólnego Słownika Zamówień: 03110000-5 i 03142500-3
Numer ogłoszenia: 412100 - 2011; data zamieszczenia: 05.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak , ul. Łopuskiego 13, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 115 55, faks 0-94 35 115 55.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: : Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa; jaja Kody Wspólnego Słownika Zamówień: 03110000-5 i 03142500-3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Formularz cenowy Załącznik nr 1 Zestawienie asortymentowo-ilościowe w grupie - WARZYWA, OWOCE I ORZECHY ORAZ JAJA 2012r L.P. Nazwa towaru J.m. Ilość Cena jedn. netto Wartość netto Stawka VAT (%) Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 1 Marchew kg 4000 2 Seler kg 1400 3 Pietruszka korzeń kg 200 4 Por kg 300 5 Ziemniaki kg 20000 6 Buraki czerwone kg 1000 7 Cebula kg 1200 8 Czosnek szt 300 9 Pomidory coctailowe kg 2 10 Pomidor kg 2500 11 Ogórek świeży kg 1500 12 Papryka świeża kg 600 13 Rzodkiew kg 100 14 Jarmuż kg 10 15 Seler naciowy szt 30 16 Kalarepa szt 5 17 Koper pęcz. 4500 18 Pietruszka nać pęcz. 3000 19 Rzepa kg 10 20 Szczypior pęcz. 1400 21 Rzodkiewka pęcz. 700 22 Sałata masłowa szt 4200 23 Sałata lodowa szt 30 24 Botwina pęcz. 100 25 Brokuły kg 100 26 Kalafior ok. 0.5 kg szt 180 27 Fasola szparagowa kg 30 28 Brukselka kg 30 29 Bób kg 2 30 Szpinak świeży kg 2 31 Dynia kg 5 32 Cukinia kg 10 33 Kabaczek kg 10 34 Bakłażany kg 5 35 Kapusta włoska kg 200 36 Kapusta biała kg 1200 37 Kapusta czerwona kg 300 38 Kapusta pekińska kg 1900 39 Kapusta kiszona kg 800 40 Limonka kg 5 41 Cytryny kg 600 42 Pieczarki świeże kg 800 43 Ogórki kiszone kg 400 44 Ogórki małosolne kg 200 45 Orzechy włoskie kg 2 46 Oregano szt 10 47 Bazylia świeża szt 10 48 Mięta świeża szt 10 49 Ananas świeży szt 10 50 Arbuz kg 30 51 Awokado szt 5 52 Banany kg 300 53 Gruszki kg 50 54 Brzoskwinie szt 100 55 Kiwi kg 300 56 Winogrona kg 600 57 Jagody kg 5 58 Rabarbar kg 5 59 Jabłka kg 500 60 Morele kg 10 61 Mango szt 5 62 Melon szt 5 63 Czereśnie kg 30 64 Mandarynki kg 60 65 Śliwki świeże kg 50 66 Nektaryny szt 1000 67 Maliny kg 10 68 Grejpfruty kg 10 69 Karambola szt 5 70 Agrest kg 2 71 Czarna porzeczka kg 2 72 Pomarańcze kg 100 73 Czerwona porzeczka kg 2 74 Wiśnie kg 10 75 Truskawki kg 90 76 Ziemniaki młode kg 5000 77 Kapusta młoda szt 200 78 jaja kurze kl A,W,L szt 50000 79 jaja przepiórcze szt 200 RAZEM OWOCE I ORZECHY ORAZ JAJA 2012r Wartość brutto.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Do 20% całości zamówienia

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.11.00.00 - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa 03.14.25.00 - Jaja .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 3.Wykaz wykonanych dostaw

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 8. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń , że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie , odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ekonom.kolobrzeg.pl (przetargi) http://zsehkolobrzeg.finn.pl (przetargi)
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich ul.Łopuskiego 13, 78-100 Kołobrzeg, pok.114.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich ul.Łopuskiego 13, 78-100 Kołobrzeg, pok.114.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.