Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-02-29
Grojec: Usługa żywienia
Numer ogłoszenia: 41355 - 2008; data zamieszczenia: 29.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zakład Opiekuńczo-Leczniczy w Grojcu, Aleja Ogrodowa 1, 32-615 Grojec, woj. małopolskie, tel. 033 8428136, fax 033 8428903.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://pzol_grojec.republika.pl/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa żywienia.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa w zakresie kompleksowego przygotowania posiłków oraz ich dystrybucji do oddziałów PZOL w Grojcu. 2. Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 do SIWZ, który zawiera założenia diety podstawowej wraz z modelową dzienną racją pokarmową oraz wskazanie możliwej nomenklatury diet w PZOL.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Wadium w wysokości 15 000 zł należy wnieść w terminie do dnia 06.03.2008r. Wadium może być wniesione w pieniądzu, w poręczeniach oraz gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpieczeniowych. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacać na konto Zamawiającego: Bank Spółdzielczy w Zatorze - nr rachunku: 80 8136 0000 0030 0171 2000 0010. Potwierdzenie wpłacenia lub wadium w innej formie niż pieniądz należy złożyć w formie uwierzytelnionej kserokopii w osobnej otwartej kopercie z napisem (Potwierdzenie wpłaty wadium) wraz z ofertą w siedzibie Zamawiającego w Grojcu, Al. Ogrodowa 1, Sekretariat do dnia 07.03.2008 do godz.09.00. Wadium zostanie zwrócone zgodnie z art. 46 ust.1 PZP..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy zgodnie z art. 22 ust.1 ustawy Prawa zamówień publicznych: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek takich uprawnień, 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 ustawy PZP. Ponadto: W wykazie usług zbliżonych co do zakresu i wartości objętych zamówieniem zrealizowanych w ciągu ostatnich 3 lat (załącznik nr 5) wymagane jest wykonanie nie mniej niż trzech usług żywienia w lecznictwie zamkniętym o wartości nie mniejszej niż 500 000zł. brutto każda. Akceptują warunki zawarte w niniejszej specyfikacji.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta na dzień otwarcia powinna zawierać: - załącznik nr 1- wzór oferty; - aktualny wypis z właściwego rejestru lub zaświadczenie z ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - uwierzytelniona kserokopia; - umowa regulująca współpracę podmiotów występujących wspólnie (dotyczy spółki cywilnej i konsorcjum); - Regon, NIP - uwierzytelniona kserokopia; - załącznik nr 2 - wypełniony formularz cenowy; - załącznik nr 3 - oświadczenie wykonawcy, że spełnia wymagania z art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1 i 2 ustawy; - załącznik nr 4 - parafowany i podpisany projekt umowy; - dokument potwierdzający upoważnienie do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy jeżeli upoważnienie to nie wynika z innego dokumentu. - Aktualnej polisy ubezpieczeniowej od odpowiedzialności cywilnej Wykonawcy w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej o wartości nie mniejszej niż 3 000 000zł. przez cały okres obowiązywania umowy; - Oświadczenia, że wykonawca zobowiązuje się do wykonania usługi objętej przedmiotem zamówienia w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP); - Oświadczenia wykonawcy o wykonaniu przedmiotu zamówienia własnymi siłami; - Oświadczenie Wykonawcy potwierdzające, że jest w posiadaniu kuchni produkcyjnej, która zabezpieczy przygotowanie posiłków dla Zamawiającego przez cały okres świadczenia usługi tj. umowa dzierżawy , najmu kuchni, zawarta na co najmniej na okres wymaganego terminu realizacji zamówienia + zgoda właściciela kuchni na przygotowywanie posiłków dla odbiorców z zewnątrz - jeżeli nie wynika to z przedłożonych umów lub akt własności; - Aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą wskazania środków transportowych spełniających wymagania sanitarne w zakresie przewożonej żywności; - Aktualny dokument lub decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzający że kuchnia w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny oraz właściwej jakości zdrowotnej ponadto zawiera zezwolenie na świadczenie usług catheringowych; - załącznik nr 5 - wykaz usług zbliżonych co do zakresu i wartości objętych zamówieniem zrealizowanych w ciągu ostatnich trzech lat.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://pzol_grojec.republika.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Zakład Opiekuńczo-Leczniczy w Grojcu Al. Ogrodowa 1 32-615 Grojec.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.03.2008 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat PZOL Al. Ogrodowa 1 Grojec.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI GROJEC
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W GRÓJCU
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 IM. JÓZEFA WYBICKIEGO W GRÓJCU
- Zakup i dostawa sprzętu komputerowego i materiałów dydaktycznych do pracowni szkolnych szkół objętych wsparciem w ramach projektu "Efektywne szkolnictwo zawodowe w powiecie grójeckim"
- Remont drogi leśnej o nr inw. 220/667 Brzostowiec (Pakiet I) oraz remont drogi leśnej o nr inw. 220/567 Rytomoczydła (Pakiet II)
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Publicznego Przedszkola nr 4 w Grójcu
- Dostawa odżywek i sprzętu do żywienia dojelitowego dla PZOL w Grojcu
więcej: przetargi GROJEC »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Małkowicach w 2025 r.
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Szczodrkowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.