To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-12-23
Oława: Dostawa wyżywienia dla Zespołu Placówek Resocjalizacyjno- Socjoterapeutycznych w Oławie
Numer ogłoszenia: 417926 - 2014; data zamieszczenia: 23.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 381410 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Placówek Resocjalizacyjno-Socjoterapeutycznych, ul. ks. F. Kutrowskiego 31a, 55-200 Oława, woj. dolnośląskie, tel. 71 3133744, faks 71 3133744.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wyżywienia dla Zespołu Placówek Resocjalizacyjno- Socjoterapeutycznych w Oławie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyżywienia dla chłopców w wieku od 13 do 18 lat w oparciu o zalecane normy żywienia dla dzieci opracowane przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dr. med. Aleksandra Szczygła w Warszawie . Procentowy rozkład energii w diecie młodzieży powinien wynosić : - węglowodany - 60% - tłuszcze - 30% - białko - 10% 2. Zadanie obejmuje sporządzanie i dostarczanie posiłków w ilości - od 0 do 60 , nie więcej niż dla 60 wychowanków. Ilość zamawianych posiłków uzależniona będzie od ilości przebywających w danym dniu wychowanków. Zamawiający zamówi telefonicznie u Wykonawcy określoną ilość porcji posiłków przewidywanych do wydania do godziny 10oo każdego dnia poprzedzającego ich dostawę. Posiłki będą dostarczane i rozdzielane przez personel Wykonawcy. Dopuszcza się częściową możliwość wydawania posiłków przez pracowników Zamawiającego. Posiłki będą dostarczane do placówki w postaci : a) śniadanie - dowóz 1 x dziennie w godzinach od 6.40 do 6.50 b) obiad ( I danie + II danie + kompot + deser)- godzina dowozu między 13.10 a 14.30 ( godzina zostanie ustalona zgodnie z planem lekcji i może być różna w poszczególnych dniach tygodnia) c) kolacja - dowóz 1 x dziennie w godzinach od 18.00 do 18.15 3. W skład posiłków muszą wchodzić oprócz warzyw i owoców przetworzonych termicznie także owoce i warzywa w postaci surowej, które wzbogacają dietę w witaminy, błonnik i sole mineralne. 4. Ilość I dania obiadowego - zupy - co najmniej 0,5 l na jedną osobę. 5. Śniadanie powinno zawierać urozmaicony posiłek mleczny np. zupa mleczna, płatki śniadaniowe, kakao - co najmniej 0,4 l na jedna osobę . 6. Do śniadania i kolacji musi być dołączone także pieczywo tj. bułka o wadze co najmniej 0,06 kg oraz chleb jeden na czterech wychowanków oraz herbata słodzona - co najmniej 0,5 l na jedna osobę . 7. Dodatkowo na śniadanie i kolację należy dodać dżem (co najmniej 340 g) w przeliczeniu 1 słoik na 12 wychowanków. 8. Temperatura dostarczanych posiłków winna wynosić : 1) pierwsze danie : co najmniej + 75o C, 2) drugie danie : co najmniej + 63o C, 3) potrawy podawane na zimno : + 4o C 4) zupy mleczne , napoje gorące : co najmniej 75o C 9. Posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego, Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie zgodnie z obowiązującymi normami w zakładach żywienia zbiorowego. 10. Posiłki winny być transportowane w warunkach higienicznych, w szczelnie zamkniętych, utrzymujących stałą temperaturę pojemnikach, przystosowanych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. Nr 171 poz.. 1225 z późn. zm.). 11. Dostarczane artykuły spożywcze winny być w pierwszym gatunku, których termin ważności upływa nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy. 12. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 13. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość posiłków, lub gdy będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy. 14. Przedmiot umowy realizowany będzie zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa ( w tym Sanepidu) i standardami przygotowania i podawania posiłków w formie cateringowej. 15. Wykonawca dostarczy towar zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zm) wraz z aktami wykonawczymi, rozporządzeniami Unii Europejskiej, w szczególności rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dziennik Urzędowy UE, wydanie specjalne w języku polskim, rozdział 13, tom 34, str. 319), rozporządzeniem(WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r ustanawiającym ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urza da. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności ( Dz.U.UE L z dnia 1 lutego 2002 r) oraz opisem przedmiotu zamówienia. 16. Strony ustalają, że jakość towaru odpowiadać będzie wymaganiom Polskich Norm. Wyroby będą oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 17. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki do siedziby placówki na IV piętro budynku Zespołu Placówek Resocjalizacyjno - Socjoterapeutycznych w Oławie, ul. Kutrowskiego 31A własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, porcjowane w atestowanych jednorazowych naczyniach wraz z jednorazowymi sztućcami. Atesty na w/w przedmioty Wykonawca jest zobowiązany okazać na każde żądanie Zamawiającego. 18. Przewidywana łączna ilość dostarczanych posiłków w zakresie realizacji zamówienia wynosi nie więcej niż 34000posiłków w tym : śniadań - 11100 szt. obiadów - 12000 szt. kolacja - 10900 szt..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.12.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"SEZAM" - Przedsiębiorstwo Gastronomiczne Helena Kapka
jakie przetargi wygrała firma
"SEZAM" - Przedsiębiorstwo Gastronomiczne Helena Kapka
- SEZAM Przedsiębiorstwo Gastronomiczne Helena Kapka, ul. Wrocławska 37, 57-100 Strzelin, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 148150,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 15,00
Oferta z najniższą ceną: 15,00 / Oferta z najwyższą ceną: 15,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z OŁAWY
- Ubezpieczenie majątku i innych interesów Gminy Oława
- Sukcesywne dostawy lekkiego oleju opałowego do kotłowni znajdujących się w budynkach stanowiących własność Gminy Oława
- Dostawa licencji oprogramowania II
- Dostawa samochodu 8-osobowego na potrzeby Urzędu Gminy Oława
więcej: przetargi w Oławie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług przygotowania i dostarczenia obiadów (wsparcie towarzyszące) dla uczestników projektu Centrum Usług Środowiskowych "WISIENKA 4",
- Świadczenie usługi cateringowej w zakresie zapewnienia posiłków dla placówek oświatowych na terenie Gminy Zbuczyn
- Świadczenie usługi cateringowej w zakresie zapewnienia posiłków dla placówek oświatowych oraz Dziennego Domu Senior+ w Zbuczynie
- Kompleksowa organizacja i obsługa czterech 2-dniowych spotkań stacjonarnych w ramach projektu "Sieć dostępności cyfrowej wsparcie systemowego wdrażania dostępności cyfrowej w podmiotach publicznych"
- Catering dla pacjentów WOTUiW w Toruniu
- Usługa cateringu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Tomaszowie Lubelskim, realizowana w oparciu o program Ministerstwa Zdrowia ,,Dobry posiłek w szpitalu"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.