eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łódź › Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu poczęstunku dla 100 uczestników podczas konferencji będącej podsumowaniem stanu realizacji projektu systemowego Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi w ramach Priorytetu VII PO KL Promocja integracji społecznej, Podziałanie 7.1.3 POKL - Wsparcie i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kadr pomocy i integracji społecznej.



Ogłoszenie z dnia 2010-12-23

Łódź: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu poczęstunku dla 100 uczestników podczas konferencji będącej podsumowaniem stanu realizacji projektu systemowego Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi w ramach Priorytetu VII PO KL Promocja integracji społecznej, Podziałanie 7.1.3 POKL - Wsparcie i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kadr pomocy i integracji społecznej.
Numer ogłoszenia: 418372 - 2010; data zamieszczenia: 23.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi, ul. Snycerska 8, 91-302 Łódź, woj. łódzkie, tel. 0-42 203 48 00, faks 0-42 203 48 17.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu poczęstunku dla 100 uczestników podczas konferencji będącej podsumowaniem stanu realizacji projektu systemowego Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi w ramach Priorytetu VII PO KL Promocja integracji społecznej, Podziałanie 7.1.3 POKL - Wsparcie i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kadr pomocy i integracji społecznej..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu poczęstunku dla 100 uczestników podczas konferencji będącej podsumowaniem stanu realizacji projektu systemowego Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi w ramach Priorytetu VII PO KL Promocja integracji społecznej, Podziałanie 7.1.3 POKL - Wsparcie i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kadr pomocy i integracji społecznej..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt jest wspólfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach europejskiego Funduszu Społecznego - Podziałania 7.1.3 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu poczęstunku dla 100 uczestników podczas konferencji będącej podsumowaniem stanu realizacji projektu systemowego Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi w ramach Priorytetu VII PO KL Promocja integracji społecznej, Podziałanie 7.1.3 POKL - Wsparcie i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kadr pomocy i integracji społecznej.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 06.12.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • MIRIAM - Mirosława Wichrowska, ul. Roszkowskiego 1, 93-352 Łódź, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4200,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 5000,00

  • Oferta z najniższą ceną: 5000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 5000,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Konferencja odbędzie się w Centrum Biznesowym Synergia Łódź ul. Wólczańska 128-134, w którym jest sala kolumnowa wyposażona w sprzęt multimedialny, ekran, nagłośnienie, mogąca pomieścić 100 osób. O miejscu konferencji zdecydował fakt, iż Wysłano zapytanie o wolną salę konferencyjną na termin 16 grudnia 2010 r. Spośród 5 firm 4 udzieliły odpowiedzi. Trzy z nich podały informację, iż nie dysponują wolną salą w tym dniu. Jedna z firm odpowiedziała, że posiada taką salę w tym terminie, jednak sala jest do wynajęcia wraz z usługą restauracyjną. Wynajęcie sali na Konferencję jest wyłączone z stosowania ustawy prawo zamówień publicznych na podstawie art.4 ust.3i ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych ( Dz.U. z 2010 r. Nr 113, poz.759 z późn. zmianami). Usługi restauracyjne, polegające na przygotowaniu i podaniu posiłku wymagają zastosowania trybu zapytania o cenę lub przetargu nieograniczonego. W związku z faktem, że podczas konferencji planowane jest zapewnienie uczestnikom poczęstunku oraz ciepłego posiłku, koniecznym jest udzielenie zamówienia obejmującego usługę restauracyjną polegającą na przygotowaniu i podaniu poczęstunku w tym składającego się z ciepłych dań dla uczestników konferencji, którymi będą przedstawiciele organizacji pomocy i integracji społecznej oraz organizacji pozarządowych z terenu województwa łódzkiego. Pomieszczenia w Centrum Synergia wynajmuje na stałe firma restauracyjna. Aby zapewnić uczestnikom poczęstunek oraz ciepły posiłek w miejscu konferencji konieczne jest zatem udzielenie zamówienia działającej w tym miejscu firmie, co możliwe jest jedynie w trybie zamówienia z wolnej ręki realizowanego w oparciu o przepis art.66 w związku z art. 5 ust. 1a) ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych. Zastosowanie innego trybu udzielenia zamówienia na przygotowanie i podanie poczęstunku wiązałoby się z koniecznością poniesienia dodatkowych kosztów oraz zmianą organizacji konferencji bądź jej wydłużeniem (co związane jest m.in. z dojazdem uczestników). W przypadku udzielenia zamówienia w trybie z wolnej ręki na rzecz firmy wynajmującej pomieszczenia w Centrum Synergia, Zamawiający poniesie jedynie koszty poczęstunku oraz ciepłego posiłku. Udzielenie zamówienia w innym trybie mogłoby zatem skutkować naruszeniem zasad celowego, oszczędnego i efektywnego dokonywania wydatków, co zgodnie z art.5a ust.1a pkt1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowi uzasadnioną podstawę do zastosowania trybu zamówienia z wolnej ręki.Ze względu na fakt, iż usługi restauracyjne należą do kategorii usług o charakterze niepriorytetowym określonych w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 stycznia 2010 roku w sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym oraz powyższą argumentację, udzielenie zamówienia w trybie określonym w art.66 w związku z art. 5 ust.1a ustawy Prawo zamówień publicznych jest uzasadnione.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.