Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-12-09
Przytoczna: Dostawa artykułów spożywczych na 2012 rok
Numer ogłoszenia: 418986 - 2011; data zamieszczenia: 09.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Rokitno 58, 66-340 Przytoczna, woj. lubuskie, tel. 0-95 7493024, 7494032, faks 0-95 7493024.
- Adres strony internetowej zamawiającego: miedzyrzecz.dps5.bip.net.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych na 2012 rok.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu - gramatura Ilość roczna / + - 20 % 1. Ogórki konserwowe - 0,9 l 360 szt. 2. Koncentrat pomidorowy - 0,9 kg 270 szt 3. Groch - 1 kg 60 kg 4. Groszek konserwowy - 400 g 660 szt. 5. Fasola - 1 kg 90 kg 6. Fasolka konserwowa - 700 g 70 szt. 7. Marchew konserwowa - 700 g 960 szt 8. Ćwikła - 300 g 460 szt 9. Ketchup - 500 g 180 szt 10. Majonez - 700 g 160 szt 11. Musztarda - 200 g 225 szt 12. Kapusta konserwowa czerwona - 0,9 l 360 szt 13. Sałatka wielowarzywna - 0,9 l 448 szt 14 Koncentrat szczawiowy - 300 g 60 szt 15. Ogórek kwaszony - 0,9l 552 szt 16. Kapusta kwaszona - 0,9 l 600 szt 17. Smalec - 0,2 kg 60 kg 18. Pasztet drobiowy - 160 g 590 szt 19. Konserwa mięsna - 300 g 672 szt 20. Konserwa rybna - 170 g 820 szt 21. Paprykarz szczeciński - 340 g 540 szt 22. Cukier - 1 kg 1460 kg 23. Kasz jęczmięnna - 1 kg 520 kg 24. Kasza manna - 1,0 kg 70 kg 25 Ryż - 1 kg 280 kg 26. Płatki owsiane - 0,5 kg 50 kg 27. Płatki kukurydziane - 250 g 70 szt 28. Mąka wrocławska - 1 kg 500 kg 29. Mąka ziemniaczana - 1 kg 20 kg 30 Olej - 1 l 330 szt 31. Żurek - 1 kg 70 kg 32. Mleko w proszku - 25 kg 1200 kg 33. Masło extra nie mniej niż 82 % tłuszczu- 0,2 kg 500 kg 34. Margaryna - 0,25 kg 110 kg 35. Śmietana 18% - 0,5 l 820 litrów 36. Twaróg półtłusty - ilość w kg 500 kg 37. Ser żółty - ilość w kg 150 kg 38. Serek topiony -ilość w kg 80 kg 39. Sól - 1 kg 370 kg 40. Makaron - ilość w kg 320 kg 41. Bułka tarta - 0,5 kg 260 kg 42. Galaretka owocowa - 100 g 1600 szt 43. Kisiel - 40 g 1400 szt 44. Masło roślinne - 0,5 kg 100 kg 45. Jogurty - 125 g 5400 szt 46. Dżem - 260 g 480 szt 47. Kompoty - 0,9 l 250 szt 48. Kawa Inka - 150 g 400 szt 49. Herbata - 100 g 55 kg 50. Ocet - 0,5 l 120 szt 51. Pieprz naturalny mielony 10 g 560 szt 52. Pieprz ziołowy - 10 g 400 szt 53. Przyprawa do zup w płynie - 1 l 60 szt 54. Majeranek 10 g 400 szt 55. Zaprawa do napojów, różne smaki - 0,5 litra 850 szt 56. Przyprawa do zup w proszku - 0,2 kg 370 szt 57. Papryka słodka mielona - 10 g 340 szt 58. Czosnek mielony - 10 g 320 szt 59. Kakao - 100 g 650 szt 60. Herbata owocowa ekspresowa - 2 g x 20 szt. 680 szt 61. Sos pieczeniowy - 30 g 350 szt 62. Zupa ogonowa - 1 kg 60 kg 63. Rosół z kury - 1 kg 35 kg 64. Zupa pieczarkowa - 1 kg 90 kg 65. kukurydza konserwowa - 400 g 180 szt 66. kefir - 400 g 380 szt 67. Cynamon - 20g 100 szt 68. Kwasek cytrynowy - 20 g 85 szt 69. Chrzan - 300 g 600 szt.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu dołączonym do oferty
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu dołączonym do oferty
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu dołączonym do oferty
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu dołączonym do oferty
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu dołączonym do oferty
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.miedzyrzecz.dps5.bip.net.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej
Rokitno Nr 58 66 - 340 Przytoczna
tel. / fax 095 / 7493024 lub 095/7943032.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.12.2011 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej Rokitno Nr 58 66 - 340 Przytoczna tel. / fax 095 / 7493024 lub 095/7943032.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywny (codzienny) zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Chęcinach w roku 2025
- POSTĘPOWANIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO PROWADZONE W TRYBIE PODSTAWOWYM BEZ NEGOCJACJI NA DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 w Chorzowie, ul. Omańkowskiej 9 - I/2025
- Dostawa produktów suchych spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Ełckiej
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 29 w Chorzowie, ul. Lwowska 36 - I/2025
- Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej od 1 maja 2025 do 31 sierpnia 2025
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.