To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2016-02-25
Łódź: Dostawa artykułów żywnościowych do
Przedszkola Miejskiego Nr 175 w Łodzi - 1/PM175/2015.
Numer ogłoszenia: 42208 - 2016; data zamieszczenia: 25.02.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 347310 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Miejskie Nr 175, ul. Ćwiklińskiej 9, 92-508 Łódź, woj. łódzkie, tel. 42 6730118, faks 42 6730118.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 175 w Łodzi - 1/PM175/2015..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 175 w Łodzi z podziałem na pakiety: Pakiet 1 - Mięso wołowe i wieprzowe oraz wędliny Pakiet 2 - Mięso drobiowe Pakiet 3 - Wyroby garmażeryjne pakiet 4 - Pieczywo Pakiet 5 - Nabiał Pakiet 6 -Artykuły spożywcze różne Pakiet 7 - Warzywa i owoce świeże oraz jajka Pakiet 8 - Ryby Pakiet 9 - Ryby świeże Pakiet 10 - Mrożonki 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 1A do specyfikacji stanowiący jednocześnie formularz ofertowy. 3. Kod wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00-3 produkty mleczarskie 15.81.00.00-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.80.00.00-6 różne produkty spożywcze 15.30.00.00-1 owoce, warzywa i podobne produkty 03.14.25.00-3 jajka 15.33.00.00-0 przetworzone owoce i warzywa 15.22.00.00-6 ryby mrożone, filety i pozostałe mięso ryb. 4. Termin płatności za wykonane dostawy nie może być krótszy niż 21 dni i nie może być dłuższy niż 60 dni. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia, łącznie z całkowitym wstrzymaniem zakupu ogólnej ilości towarów, jak i poszczególnych ich rodzajów i asortymentów w poszczególnych okresach obowiązywania umowy, jak i w stosunku do całej ilości towarów przewidzianej w przedmiocie zamówienia - w zależności zmiany profilu świadczonych usług. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne inne roszczenia poza roszczeniem o zapłatę za towar już dostarczony. 6. Produkty żywnościowe muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo- cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 7. Produkty żywnościowe objęte dostawą spełniają wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP niezbędne w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: - odpowiednie normy jakościowe lub atesty, - odpowiednie oznakowanie i termin przydatności do spożycia, - odpowiedni sposób przewożenia towarów- zachowanie rozdzielności transportu, - odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 8. Wykonawca posiada aktualną decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej potwierdzającej spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówień Zamawiającego zgodnymi z procedurami HACCAP. 9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty lub atesty i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. 10. Wykonawca zobowiązuje się w przypadku zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności uniemożliwiających Wykonawcy terminowe zrealizowanie dostawy, w ciągu 45 minut zapewnić usługę zastępczą, aby dowóz produktów a tym samym przygotowanie i podanie obiadu mogło odbyć się terminowo. 11. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości tj.: świeżych, czystych, nie przeterminowanych, bez objawów pleśni, bez obcych zapachów, nie kruszących się, dopieczonych - dotyczy pieczywa itp. Dostarczone artykuły będą posiadały czytelne i trwałe oznakowanie, a zwłaszcza termin przydatności do spożycia. Przedmiot zamówienia będzie dostarczony do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności lub daty minimalnej trwałości. 12. Dostarczane artykuły, które są przeznaczone do bezpośredniego użycia (np. mąka, cukier, dżemy, makarony) w danej partii zamówienia musza posiadać co najmniej 4 miesięczny termin przydatności do spożycia, licząc od daty ich dostarczania do Zamawiającego. Termin ten nie dotyczy w szczególności świeżych warzyw, mięsa, wędlin i wyrobów garmażeryjnych, mleka i produktów mleczarskich. 13. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie przyjęcia, żądania wymiany lub reklamacji dostawy w przypadku stwierdzenia złej jakości dostarczonego artykułu, niezgodności ilościowej lub dostarczenia towaru, który nie został zamówiony. 14. W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienie ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie uzgodnionym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodne z zapotrzebowaniem Zamawiającego w dniu przez niego zaplanowanym. 15. Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 10% wartości zamówienia podstawowego, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych (tj. Dz. U. z 2013 r., poz. 907, ze zm.). 16. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom (Proszę wypełnić Załącznik Nr 4 do SIWZ). Jeżeli Wykonawca nie załączy Załącznika Nr 4 do oferty lub nie będzie on zawierał skreśleń, Zamawiający uzna, że zamówienie wykonane zostanie samodzielnie. wartość : 361 694,01 netto..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3, 15.33.00.00-0, 15.22.00.00-6.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Pakiet 1 - Mięso wołowe i wieprzowe oraz wędliny...
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- JAMIR Sobieraj i Współnicy Sp. J.,, Bechcice, Parcela 21, 95-083 Lutomiersk, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 88078,86 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 89275,73
Oferta z najniższą ceną: 89275,73 / Oferta z najwyższą ceną: 117330,40
Waluta: PLN .
Część NR: 2
Nazwa: Pakiet 2 - Mięso drobiowe..
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Hurt-Detal EKO-DRÓB Elżbieta Musiał,, ul. Piotrkowska 66, 26-300 Opoczno, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 36680,95 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 36491,60
Oferta z najniższą ceną: 36491,60 / Oferta z najwyższą ceną: 43411,83
Waluta: PLN .
Część NR: 3
Nazwa: Pakiet 3 - Wyroby garmażeryjne
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"PAMPUCHY" PRODUKCJA ARTYKUŁÓW ŻYWNOSCIOWYCH K.M.FALKOWSCY S.C.
jakie przetargi wygrała firma
"PAMPUCHY" PRODUKCJA ARTYKUŁÓW ŻYWNOSCIOWYCH K.M.FALKOWSCY S.C.
- PAMPUCHY Produkcja Art. Żywnościowych K.M. Falkowscy S.C.,, ul. Pszenna 9, 94-250 Łódź, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 24432,72 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 25437,00
Oferta z najniższą ceną: 25437,00 / Oferta z najwyższą ceną: 25437,00
Waluta: PLN .
Część NR: 4
Nazwa: Pakiet 4 - Pieczywo.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Piekarnia JazonII Paweł Poryzała,, Dobrzelów 83, 97-400 Bełchatów, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7522,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 6517,35
Oferta z najniższą ceną: 6517,35 / Oferta z najwyższą ceną: 8735,00
Waluta: PLN .
Część NR: 5
Nazwa: Pakiet 5 - Nabiał.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Firma GAWEŁ Tadeusz Gaweł,, ul. Piłsudskiego 13/15, 95-200 Pabianice, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 39508,58 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 35388,99
Oferta z najniższą ceną: 35388,99 / Oferta z najwyższą ceną: 38171,40
Waluta: PLN .
Część NR: 6
Nazwa: Pakiet 6 - Artykuły spożywcze różne..
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- PPHU SPECJAŁ Sp. z o.o.,, ul. Zakładowa 99, 92-402 Łódź, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 67247,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 66660,37
Oferta z najniższą ceną: 66660,37 / Oferta z najwyższą ceną: 75174,74
Waluta: PLN .
Część NR: 7
Nazwa: Pakiet 7 - Warzywa i owoce świeże oraz jajka..
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- PPHU DOMAGROL Roman Grobelny,, Nagórki 49, 99-150 Grabów, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 54704,67 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 71459,37
Oferta z najniższą ceną: 71459,37 / Oferta z najwyższą ceną: 77010,50
Waluta: PLN .
Część NR: 8
Nazwa: Pakiet 8 - Ryby..
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
DOSTAWY DLA GASTRONOMII TOMASZ WOŁOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
DOSTAWY DLA GASTRONOMII TOMASZ WOŁOWSKI
- Dostawy dla Gastronomii Tomasz Wołowski,, ul. Piotrkowska 56/2, 90-150 Łódż, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 21514,11 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 24538,50
Oferta z najniższą ceną: 19002,38 / Oferta z najwyższą ceną: 24538,50
Waluta: PLN .
Część NR: 10
Nazwa: Pakiet 10 - Mrożonki..
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.01.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
DOSTAWY DLA GASTRONOMII TOMASZ WOŁOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
DOSTAWY DLA GASTRONOMII TOMASZ WOŁOWSKI
- Dostawy dla Gastronomii Tomasz Wołowski,, ul. Piotrkowska 56/2, 90-105 Łódż, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 12146,83 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 12656,49
Oferta z najniższą ceną: 12656,49 / Oferta z najwyższą ceną: 20412,00
Waluta: PLN .
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- Remont węzła cieplnego zlokalizowanego w budynku nr B13 na terenie Politechniki Łódzkiej, Kampus B w systemie zaprojektuj i wybuduj
- ZP/5/2025 "Dostawy mleka i przetworów mleczarskich dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala im. M. Pirogowa w Łodzi"
- Wykonanie robót rozbiórkowych wraz z robotami towarzyszącymi w podziale na 3 części
- Remont ekranów akustycznych przy drodze wojewódzkiej nr 482 w m. Wieruszów
- Świadczenie usług społecznych polegających na zapewnieniu tymczasowego schronienia wraz z usługami opiekuńczymi dla osób bezdomnych w 2025r.
- ZP/2/2025 Dostawa zestawów do operacji ginekologicznych z podziałem na 2 części dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala im. M. Pirogowa w Łodzi
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZP2/02/2025: Sukcesywna dostawa warzyw owoców i jaj dla Szkoły Podstawowej nr 3 im. Zofii Kossak-Szczuckiej w Ligocie, w 2025 r.
- ZP/5/2025 "Dostawy mleka i przetworów mleczarskich dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala im. M. Pirogowa w Łodzi"
- Sukcesywne dostawy jajek do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- "Dostawa produktów mleczarskich"(1.2025)
- SUKCESYWNE DOSTAWY RYB
- Dostawa artykułów spożywczych
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.