Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-10-29
Zduńska Wola: Dostawa i zakup mięsa i wędlin w Domu Pomocy Społecznej w Zduńskiej Woli, ul. Łaska 42
Numer ogłoszenia: 422860 - 2012; data zamieszczenia: 29.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Zduńskiej Woli , ul. Łaska 42, 98-220 Zduńska Wola, woj. łódzkie, tel. 0-43 8232570, faks 0-43 8232570.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip-dpszdunskawola.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna pomocy społecznej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa i zakup mięsa i wędlin w Domu Pomocy Społecznej w Zduńskiej Woli, ul. Łaska 42.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest zakup mięsa i wędlin w Domu Pomocy Społecznej w Zduńskiej Woli, ul. Łaska 42. 2.Pracownik zajmujący się zaopatrzeniem zamawia telefonicznie określone ilości mięsa i wędlin. 3.Dostawca dowozi zamówiony towar do siedziby zamawiającego swoim środkiem transportu najpóźniej w dniu następnym w godzinach pracy magazyniera tj. 7.00-15.00. 4.Płatność za zakupiony towar następuje przelewem po otrzymaniu faktury w terminie 14 dni. 5.Wybór dostawcy nastąpi po zapoznaniu się z dokumentacją przetargową oferentów. W wyborze oferenta istotną będzie cena na nw. towary. - kaszanka cienka - 1 kg - czarne - 1kg - leberka - 1 kg - lumsztyk - 1 kg - kiełbasa krakowska - 1 kg - mortadela - 1 kg - parówki wieprzowe grube - 1 kg - parówki wieprzowe cienki - 1 kg - serdelki drobiowe - 1 kg - ogonówka - 1 kg - mielonka wieprzowa - 1 kg - pasztetowa - 1 kg - pasztet wiejski - 1 kg - pasztet ze szczypiorkiem - 1 kg - pieczeń drobiowa - 1 kg - pieczeń z pieczarką - 1 kg - pasztet pieczony - 1 kg - pieczeń rzymska - 1 kg - salceson włoski - 1 kg - salceson wyborowy - 1 kg - salceson szlachecki - 1 kg - kiełbasa śląska - 1 kg - kiełbasa podwawelska - 1 kg - kiełbasa szynkowa - 1 kg - kiełbasa zwyczajna - 1 kg - kiełbasa łopatkowa - 1 kg - kiełbasa zielonogórska - 1 kg - kiełbasa codzienna - 1 kg - kiełbasa domowa - 1 kg - konserwa baton - 1 kg - kiełbasa biała parzona - 1 kg - baton smakowity - 1 kg - baleron gotowany - 1 kg - szynka kanapkowa - 1 kg - szynka konserwowa - 1 kg - szynka wieprzowa gotowana - 1 kg - szyneczka drobiowa - 1 kg - mięso mielone wieprzowe - 1 kg - biodrówka wieprzowa - 1 kg - brzuch wieprzowy - 1kg - schab wieprzowy z kością - 1 kg - karczek wieprzowy z kością - 1 kg - karczek wieprzowy bez kości - 1 kg - łopatka wieprzowa z kością - 1 kg - łopatka wieprzowa bez kości - 1 kg - wieprzowina kl.I - 1 kg - wieprzowina gulaszowa - 1 kg - żeberka wieprzowe paski - 1 kg - wołowina bez kości z udźca (zrazówka) - 1 kg - wołowina z kością (antrykot) - 1 kg - nogi wieprzowe - 1 kg - golonki wieprzowe - 1 kg - wątroba wieprzowa - 1 kg - ozory wieprzowe - 1 kg - flaki wołowe cięte - 1 kg W przypadku nie posiadania w dystrybucji całego wymienionego asortymentu wędlin dopuszczalne jest podanie w ofercie równoważnego produktu (o podobnych recepturze i smaku).
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.00.00 - Produkty mięsne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 13.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip-dpszdunskawola.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej, ul. Łaska 42, 98-220 Zduńska Wola, sekretariat.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej, ul. Łaska 42, 98-220 Zduńska Wola, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 20 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ZDUŃSKIEJ WOLI
- Szkolenia z zakresu cyberbezpieczeństwa w ramach zadania pn. "Cyberbezpieczny Powiat Zduńskowolski
- Przestrzenny napis promujący miasto
- Remont ulicy Stanisława Wojciechowskiego
- "Świadczenie usługi w zakresie wywozu i unieszkodliwiania odpadów komunalnych i innych z posesji Zduńskowolskiego Szpitala Powiatowego Sp. z o. o."
- Bankowa obsługa budżetu Powiatu Zduńskowolskiego oraz jednostek organizacyjnych powiatu
- Budowa systemu odwodnienia oraz wzmocnienia elementów konstrukcyjnych budynku Publicznego Przedszkola nr 7
więcej: przetargi w Zduńskiej Woli »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
- Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin na potrzeby stołówki Zespołu Szkół, CKU w Gronowie
- Sukcesywna dostawa mięsa świeżego, mięsa mrożonego i wyrobów mięsnych na potrzeby Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Hala Ludowa Sp. z o.o. we Wrocławiu
- Sukcesywna dostawa nabiału i mięsa na potrzeby Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Suchowoli
- Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju
więcej: Wołowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.