eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystokDostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki Bursy Szkolnej w Bia³ymstoku, 15-034 Bia³ystok, ul. Dobra 3

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2015-03-26

Bia³ystok: Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki Bursy Szkolnej w Bia³ymstoku, 15-034 Bia³ystok, ul. Dobra 3
Numer og³oszenia: 42761 - 2015; data zamieszczenia: 26.03.2015
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 26413 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Bursa Szkolna, ul. Dobra 3, 15-034 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 85 7326 989, faks 85 740 62 82.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki Bursy Szkolnej w Bia³ymstoku, 15-034 Bia³ystok, ul. Dobra 3.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artyku³u spo¿ywczych w miarê zg³aszanego przez Zamawiaj±cego zapotrzebowania przez 12 miesiêcy od daty zawarcia umowy (wy³±czaj±c okres wakacji, ferii zimowych, przerw ¶wi±tecznych na ni¿ej podane grupy artyku³ów spo¿ywczych zgodnie z CPV Zadanie nr 1 Ró¿ne produkty spo¿ywcze - chleb i pieczywo - CPV15800000-6 wg za³±cznika nr 1 do SIWZ, Zadanie nr 2 Ró¿ne produkty spo¿ywcze - wyroby ciastkarskie i piekarnicze - CPV-15800000-6 wg za³±cznika nr 2 do SIWZ, Zadanie nr 3 Ró¿ne produkty spo¿ywcze - CPV-15800000-6, 15600000-4 wg za³±cznika nr 3 do SIWZ, Zadanie nr 4 Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne - CPV- 15800000-9 wg za³±cznika nr 4 do SIWZ, Zadanie nr 5 Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne - CPV- 15800000-9 wg za³±cznika nr 5 do SIWZ, Zadanie nr 6 Produkty mleczarskie - CPV 15500000-3 wg za³±cznika nr 6 do SIWZ. Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert czê¶ciowych na zadania nr 1,2,3,4,5,6 Ka¿da czê¶æ zamówienia bêdzie oceniana oddzielnie. Wykonawca ma prawo z³o¿yæ ofertê na poszczególne zadania tj. 1,2,3,4,5,6. W przypadku sk³adania ofert na ca³y zakres zamówienia, oferowan± cenê nale¿y przedstawiæ oddzielnie na poszczególne czê¶ci zamówienia. Oferta musi byæ kompletna w ka¿dej czê¶ci zamówienia. Nie uwzglêdnienie w ofercie chocia¿by jednej pozycji z asortymentu artyku³ów, okre¶lonych w za³±cznikach skutkowaæ bêdzie odrzuceniem oferty. Zamawiaj±cy wymaga Dostarczane sukcesywnie partie towaru bêd± odpowiednio opakowane i oznakowane o najwy¿szej jako¶ci z wa¿nym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia i posiadaæ bêd± aktualne ¶wiadectwa dopuszczaj±ce do spo¿ycia i sprzeda¿y, dostawca dostarczy je ka¿dorazowo Zamawiaj±cemu na jego wezwanie. a)Wykonawca udzieli Zamawiaj±cemu gwarancji jako¶ci zdrowotnej i trwa³o¶ci dostarczonej ¿ywno¶ci do daty minimalnej trwa³o¶ci lub terminu przydatno¶ci do spo¿ycia, okre¶lonych na czytelnych etykietach. b)Wykonawca zagwarantuje Zamawiaj±cemu, ¿e dostarczona ¿ywno¶æ bêdzie wolna od wad. c)Wykonawca zagwarantuje, ¿e dostarczone produkty bêd± odpowiada³y przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. z 2010 Nr 136, poz.914 z pó¼. zm.). Ka¿dy produkt winny byæ wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Produkty maj± byæ oznakowane zgodnie z wymogami rozporz±dzenia w sprawie oznakowañ ¶rodków spo¿ywczych ( Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz.966 z pó¼. zm. ) tzn. musza zawieraæ: nazwê, wykaz i ilo¶æ sk³adników lub kategorii sk³adników, zawarto¶æ netto w opakowaniu, datê minimalnej trwa³o¶ci lub terminu przydatno¶ci do spo¿ycia, warunki przechowywania, firmê i adres producenta. d)Przez ca³y okres realizacji umowy Wykonawca musi posiadaæ decyzjê w³a¶ciwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej dotycz±c± mo¿liwo¶ci produkcji lub obrotu danego produktu bêd±cego przedmiotem zamówienia. Osoby wykonuj±ce dostawê musz± legitymowaæ siê aktualnym za¶wiadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które oka¿± na ka¿de ¿±danie zamawiaj±cego. e)Wymagania jakie powinien spe³niæ Wykonawca w zakresie opakowañ: pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny byæ przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny byæ u³o¿one w opakowaniu w sposób niepowoduj±cy deformacji i zapewniaj±cy estetyczny wygl±d gotowego wyrobu. Produkty oznakowane maj± byæ zgodne z wymaganiami rozporz±dzenia w sprawie oznakowania ¶rodków spo¿ywczych ( Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz.966 ). Przy ka¿dej dostawie wêdlin i miêsa Zamawiaj±cy wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacji HDI zgodnie z ustaw± o produktach pochodzenia zwierzêcego ( Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz.127 ) oraz rozporz±dzenie WE 856/2004 PEiR z 29.04.2004 r. ustanawiaj±cego szczególne przepisy dotycz±ce higieny w odniesieniu do ¿ywno¶ci pochodzenia zwierzêcego ( Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r. z pó¼. zm.) f)Przy ka¿dej dostawie Wykonawca przedstawi Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustaw± z 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz.U. z 2006r. nr 17, poz. 127 z pó¼n. zm.). Wymogi dodatkowe: - dowóz na koszt i ryzyko transportem dostawcy do magazynu zamawiaj±cego - forma p³atno¶ci - przelew Ilo¶ci podane w za³±cznikach 1, 2, 3, 4, 5, 6 s± szacunkowe i mog± ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiêkszenia ilo¶ci zamawianego towaru. Z tego tytu³u Wykonawcy nie bêd± przys³ugiwa³y ¿adne roszczenia wobec Zamawiaj±cego. Zamówienia odbywaæ siê bêd± sukcesywnie, dokonywane faxem lub telefonicznie w dni powszednie z wy³±czeniem okresu wakacji, ferii zimowych, przerw ¶wi±tecznych..

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze 15.60.00.00 - Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Czê¶æ NR: 1   

Nazwa: Zadanie nr 1 Ró¿ne produkty spo¿ywcze - chleb i pieczywo - CPV15800000-6 wg za³±cznika nr 1 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Piekarnia Prus Market Teresa Prus, ul. Jurowiecka 54, Bia³ystok, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 19000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 17692,50

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 17692,50 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 18533,96

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 2   

Nazwa: Zadanie nr 2 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze - wyroby ciastkarskie i piekarnicze -CPV -15800000-6 wg za³±cznika nr 2 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Powszechna Spó³dzielnia Spo¿ywców Spo³em w Bia³ymstoku, Rynek Ko¶ciuszki 15, Bia³ystok, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 13000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 13277,74

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 13277,74 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 13277,74

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 3   

Nazwa: Zadanie nr 3 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze - CPV - 15800000-6, 15600000 - 4 wg za³±cznika nr 3 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiêbiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Us³ugowe MILAND Sp. z o.o., Al. 1000-lecia P.P. 4, Bia³ystok, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 55000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 59655,45

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 59655,45 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 61130,45

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 4   

Nazwa: Zadanie nr 4 Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne - CPV - 15800000-9 wg za³±cznika nr 4 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zak³ad Miêsny BOST Jakim Bogdan, Jakim Stanis³aw Sp. J. 18-106 Turo¶ñ Ko¶cielna, ul. Lipowa 48, ul. Lipowa 48, Turo¶ñ Ko¶cielna, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 47500,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 43538,25

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 43538,25 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 49533,75

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 5   

Nazwa: Zadanie nr 5 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne - CPV- 15800000-9 wg za³±cznika nr 5 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiêbiorstwo Przetwórstwa Miêsnego KBS Sp. z o.o., Potoczyzna 33 a, Moñki, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 120000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 122403,75

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 122403,75 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 125307,00

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 6   

Nazwa: Zadanie nr 6 - Produkty mleczarskie - CPV-15500000-3 wg za³±cznika nr 6 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • HURT i DETAL Art. Spo¿ywczo - Rolne Anna Siekierko, 18-200 Wysokie Mazowieckie, ul. Szpitalna 24, ul. Szpitalna 24, Wysokie Mazowieckie, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 98000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 99945,98

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 99945,98 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 102014,03

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.