Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-12-14
Warszawa: Dostawa wyrobów cukierniczych dla Kasyna Wojskowego Nr 20 przy Jednostce Wojskowej 2414 (2 części). Nr postępowania 05/2009/PN
Numer ogłoszenia: 427650 - 2009; data zamieszczenia: 14.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Kasyno Wojskowe Nr 20 przy Jednostce Wojskowej 2414 , ul. Żwirki i Wigury 9/13, 00-909 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 0-22 6 847 259, 6 847 452, faks 0-22 846 81 89.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo Pomocnicze.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wyrobów cukierniczych dla Kasyna Wojskowego Nr 20 przy Jednostce Wojskowej 2414 (2 części). Nr postępowania 05/2009/PN.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wyroby cukiernicze - ciastkarskie: 1. PĄCZKI (60g) - 5 000 szt. 2. DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM (100g) - 1000 szt 3. DROŻDŻÓWKA Z MARMOLADĄ (100g) - 1000 szt. 4. DROŻDŻÓWKA Z SEREM (100g) - 2000 szt. 5. BABECZKI BUDYNIOWE Z OWOCAMI (100g) - 2 000 szt. 6. TORT STEFANKA (80g) - 1 500 szt. 7. W-Z (80g) - 1 200 szt. 8. KREMÓWKA (80g) - 1 200 szt. 9. TORCIK JOGURTOWY (80g) - 1 000 szt. 10. TORCIK OWOCOWY Z GALARETKĄ (100g) - 500 szt. Wyroby cukiernicze - ciasto: 1. GROSZEK PTYSIOWY- 30 kg 2. SERNIK Z RODZYNKAMI - 200 kg 3. MAKOWIEC - 100 kg 4. SERNIK WIEDEŃSKI - 150 kg 5. BABKA DROŻDŻOWA - 100 kg 6. CIASTO KRUCHE Z OWOCAMI - 150 kg 7. TORT OKOLICZNOŚCIOWY - 150 kg 8. TORT WESELNY ŚMIETANOWY- 170 kg 9. COMBER - 50 kg 10. PIERNIK Z BAKALIAMI - 50 kg 11. MAZUREK - 30 kg 12. HERBATNIKI DESEROWE KRUCHE - 300 kg 13. SZARLOTKA - 150 kg 14. KRAJANKA KOKTAILOWA - 200 kg 15. BITKI BISZKOPTOWE Z CUKREM - 230 kg 16. BITKI BISZKOPTOWE Z MAKIEM - 200 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. [Warunki udziału w postępowaniu] O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy i nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy, a w szczególności: a) są uprawnieni do występowania w obrocie gospodarczym, b) posiadają uprawnienia i zezwolenia do wykonywania określonej działalności, c) dysponują potencjałem technicznym tj.; dysponują 1 środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne określonych ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej zapewniającej wykonanie zamówienia, tj. są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą na kwotę nie mniejszą niż 80 000,00 zł. całość zamówienia (I część - 35 000,00 zł., II część - 45 000,00 zł.). 2. [Sposób oceny spełniania warunków] Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli będzie to wynikało z oświadczeń i dokumentów..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają złożyć Wykonawcy wraz z ofertą: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 3 do siwz. UWAGA: W przypadku Wykonawców występujących wspólnie na podstawie art. 23 ust. 1 Ustawy mogą oni wspólnie spełniać warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1, 2 i 3 Ustawy. Warunek, o którym mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 Ustawy każdy z Wykonawców musi spełniać samodzielnie. W przypadku Wykonawców występujących wspólnie oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1, 2 i 3 Ustawy (według wzoru określonego w załączniku nr 3a do SIWZ) podpisuje pełnomocnik, o którym mowa w art. 23 ust. 2 Ustawy, a oświadczenie o spełnianiu warunku, o którym mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 Ustawy - podpisuje odrębnie każdy uczestnik Konsorcjum (według wzoru określonego w załączniku nr 3b do SIWZ). 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów sanitarnych zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 4 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. 4) potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej artykułów rolno - spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.); 5) jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów wymienionych wyżej składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę, lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednie, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty; b) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentu, zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Forma składanych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów: 1) Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy muszą być złożone w oryginale. 2) Pełnomocnictwo musi być złożone w oryginale albo w kopii poświadczonej notarialnie. 3) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu złożone w innym języku niż język polski wymagają tłumaczenia potwierdzonego przez wykonawcę. Pozostałe dokumenty złożone w innym języku niż język polski wymagają złożenia tłumaczenia. 4) Wszystkie pozostałe dokumenty, o których mowa w niniejszym Rozdziale, muszą być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej na każdej stronie za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę albo osobę(y) upoważnioną(e) do reprezentowania Wykonawcę..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jw2414.wp.mil.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W siedzibie zamawiającego - ul. Żwirki i Wigury 9/13, Warszawa, budynek administracyjno - biurowy.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.12.2009 godzina 12:00, miejsce: W siedzibie zamawiającego - ul. Żwirki i Wigury 9/13, Warszawa, budynek administracyjno - biurowy.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa wyrobów cukierniczych - ciastkarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wyroby cukiernicze - ciastkarskie 1. PĄCZKI (60g) - 5 000 szt. 2. DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM (100g) - 1000 szt 3. DROŻDŻÓWKA Z MARMOLADĄ (100g) - 1000 szt. 4. DROŻDŻÓWKA Z SEREM (100g) - 2000 szt. 5. BABECZKI BUDYNIOWE Z OWOCAMI (100g) - 2 000 szt. 6. TORT STEFANKA (80g) - 1 500 szt. 7. W-Z (80g) - 1 200 szt. 8. KREMÓWKA (80g) - 1 200 szt. 9. TORCIK JOGURTOWY (80g) - 1 000 szt. 10. TORCIK OWOCOWY Z GALARETKĄ (100g) - 500 szt..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wyrobów cukierniczych - ciast.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. GROSZEK PTYSIOWY- 30 kg 2. SERNIK Z RODZYNKAMI - 200 kg 3. MAKOWIEC - 100 kg 4. SERNIK WIEDEŃSKI - 150 kg 5. BABKA DROŻDŻOWA - 100 kg 6. CIASTO KRUCHE Z OWOCAMI - 150 kg 7. TORT OKOLICZNOŚCIOWY - 150 kg 8. TORT WESELNY ŚMIETANOWY- 170 kg 9. COMBER - 50 kg 10. PIERNIK Z BAKALIAMI - 50 kg 11. MAZUREK - 30 kg 12. HERBATNIKI DESEROWE KRUCHE - 300 kg 13. SZARLOTKA - 150 kg 14. KRAJANKA KOKTAILOWA - 200 kg 15. BITKI BISZKOPTOWE Z CUKREM - 230 kg 16. BITKI BISZKOPTOWE Z MAKIEM - 200 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Modernizacja suwnicy o udźwigu Q=4,5 T
- Prowadzenie ochrony mostu na rz. Wisła w m. Warszawa w ciągu drogi ekspresowej S2
- "Rozbudowa DW 805 polegająca na rozbiórce istniejącego przepustu w miejscowości Pogorzel w km 8+641 i budowie nowego obiektu przepustu wraz z dojazdami w niezbędnym zakresie" - nr postępowania 279/24
- Wykonanie robót drogowych w zakresie remontów uszkodzonych nawierzchni wewnętrznych ciągów komunikacyjnych i ich oznakowania oraz wykonanie nowych obiektów drogowych i utwardzeń (...)
- Usługa prania bielizny pościelowej, ręczników, ścierek, obrusów, narzut, koców, kołder, poduszek, dywaników, pokrowców w Domu Studenta Nr 7 Uniwersytetu Warszawskiego przy ul. Sulimy 4 w Warszawie
- Usługa dzierżawy dystrybutorów wody dla Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie przez okres 24-ch miesięcy.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Miejskiego Przedszkola Nr 3 w Głownie na 2025 rok"
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Macieja Rataja w Mieczysławowie"
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Tursku - pieczywo i wyroby cukiernicze
- Dostawa artykułów spożywczych do przedszkola "Miś" w Pniewach od 2 stycznia 2025 r. do 29 sierpnia 2025 r.
więcej: Wyroby ciastkarskie i ciasta »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.