Ogłoszenie z dnia 2009-12-17
Tuchów: Dostawa żywności do stołówki Liceum Ogólnokształcącego im.M.Kopernika w Tuchowie
Numer ogłoszenia: 432304 - 2009; data zamieszczenia: 17.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Kopernika , ul. Jana Pawła II 10, 33-170 Tuchów, woj. małopolskie, tel. 014 6525414, faks 014 6523183.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.lo-tuchow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności do stołówki Liceum Ogólnokształcącego im.M.Kopernika w Tuchowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej podzielona na dziewięć zadań: 1.Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wyrobów wędliniarskich, smalcu i słoniny 2.Dostawa mięsa drobiowego 3.Dostawa artykułów spożywczych, przypraw, makaronów 4.Dostawa mrożonek i ryb 5.Dostawa warzyw, owoców, jaj 6.Dostawa mleka, masła, serów, śmietany 7.Dostawa pierogów i uszek 8.Dostawa pieczywa 9.Dostawa zup, sosów i przypraw Zadanie realizowane sukcesywnie w ilościach i terminie określonym przez zamawiającego w formie pisemnej lub poprzez telefoniczne zgłoszenie. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami i na koszt Wykonawcy. Rozliczenie dostaw będzie odbywać się jeden raz w tygodniu, w terminie ustalonym przez strony.Dostarczony towar winien odpowiadać Polskim Norma.Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis lub produkt równoważny..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.10.00.00 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa 15.11.00.00 - Mięso 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.53.00.00 - Masło 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.89.14.00 - Zupy 15.87.12.60 - Sosy .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Nie dotyczyIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy złożą ważną i odpowiednią ofertę oraz posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Wypełniony, podpisany formularz oferty według załącznika nr 1 2.Wypełniony, podpisany arkusz kalkulacyjny dla zadania według załącznika nr 2 3.Oświadczenie Wykonawcy według załącznika nr 3 4.Wzór umowy według załącznika nr 4 5.Aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji gospodarczej wystawionej nie wcześniej niż sześć miesięcy przed upływem składania ofert (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę). 6.Dokumenty muszą być złożone w formie oryginału, brak jakiegokolwiek dokumentu powoduje odrzucenie oferty..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lo-tuchow.pl oraz strona BIP www.powiat.tarnow.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: LO Tuchów ul. Jana Pawła II 10, 33-170 Tuchów.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat LO Tuchów.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
INNE PRZETARGI TUCHÓW
- "Przebudowa, rozbudowa i modernizacja istniejącego budynku OSP wraz z zagospodarowaniem działki 436/3 i 436/4 w Piotrkowicach"
- Roboty budowlano - instalacyjne w budynku Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Tuchowie
więcej: przetargi TUCHÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.