To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-12-20
Trzebnica: Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt
Numer ogłoszenia: 432636 - 2011; data zamieszczenia: 20.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 413692 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych, ul. Nowa 1, 55-100 Trzebnica, woj. dolnośląskie, tel. 71 3120740, faks 71 3120740.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna powiatu.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, gotowanie i podawanie posiłków uczniom powiatowego Zespołu Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych w Trzebnicy w dniach nauki szkolnej, w okresie od 01.01. 2012 r. do 31.12.2012 r. Przyjmujący zamówienie (Wykonawca) będzie przygotowywał w ciągu dnia 5 posiłków dla wychowanków Zespołu, tj. śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolację. Posiłki będą podawane w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym odpowiednio do organizacji pracy placówki na podstawie list podopiecznych Powiatowego Zespołu Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych, które Zamawiający dostarczy Wykonawcy. Wydawane posiłki muszą być przygotowane według zasad racjonalnego żywienia. Posiłki powinny być skomponowane w różnych proporcjach - np. minimum trzy razy w tygodniu obiady mięsne. Wartość kaloryczna posiłku powinna uwzględniać wiek ucznia. Posiłki muszą być estetycznie podane a jeden posiłek co najmniej gorący (obiad). Zamawiający będzie sprawdzać jakość posiłków . Zamawiający może żądać przedstawienia przykładowego jadłospisu na okres 5 dni kalendarzowych, zawierający m. in. dane o kaloryczności posiłku, składzie, gramaturze. Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 14 dniach z możliwością zamiany kolejności zestawów np. obiadowych. Przeciętna ilość osób korzystających z posiłków dziennie - 30 uczniów przebywających w internacie z wyłączeniem dni wolnych od nauki szkoły. Dzienny koszt surowca potrzebnego na przygotowanie posiłku wynosi 9,00 zł ( netto)w przeliczeniu na jedną osobę. Zamawiający będzie obciążony kosztami tylko za faktycznie wydane posiłki uczniom. Osoby zatrudnione przy przygotowywaniu i podawaniu posiłków muszą posiadać odpowiednie zaświadczenie dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowym. Zamawiający ma prawo żądać wykazu personelu, który będzie zatrudniony przy przygotowywaniu i podawaniu posiłków. Wykonawca będzie dbał o estetyczny wygląd zatrudnionego personelu i czystość urządzeń gastronomicznych. Dane ogólne o przedmiocie dzierżawy. a) Wykonawca dzierżawi od Zamawiającego kuchnię wraz zapleczem o powierzchni łącznej 102, 82 m2 wraz z wyposażeniem. Powierzchnia poszczególnych pomieszczeń kształtuje się następująco: - kuchnia - 44,62 m2, - pomieszczenia pomocnicze: magazyny, obieralnia, szatnia, natryski i wc dla personelu - 58.20 m2 b) Urządzenia i sprzęt znajdujący się w dzierżawionych pomieszczeniach: lodówka 4 szt. kuchnia gazowa 2 szt. taboret gazowy 2 szt. patelnia elektryczna 2 szt. maszyna do obierania ziemniaków 1 szt. krajalnica 1 szt. zamrażarka 1 szt. bemar podgrzewaczy 1 szt. c) Czynsz dzierżawy kuchni wraz z zapleczem wynosi 850, 00 zł miesięcznie d) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić realizowanie praktycznej nauki zawodu uczniom Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 2. e) Zamawiający wyraża zgodę na korzystanie przez Wykonawcę z dzierżawionych pomieszczeń na potrzeby własne w okresie dni wolnych od nauki szkolnej, tj. soboty, niedziele, dni świąteczne, ferie, wakacje. f) Media rozliczane będą w formie procentowego udziału użytkowników w kosztach utrzymania obiektu, natomiast w częściach posiadających podliczniki według ich wskazań..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowo-Produkcyjne 3xM Aleksandra i Marek Wojtaśkiewicz, ul.Żołnierzy Września 19, 55-100 Trzebnica, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 122839,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 122839,20
Oferta z najniższą ceną: 122839,20 / Oferta z najwyższą ceną: 122839,20
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z TRZEBNICY
- Dostawa paliw płynnych dla Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Trzebnicy
- Trzebnica, kompleks pensjonatowo - parkowy (XIX w.) przeprowadzenie prac budowlanych i restauratorskich: odbudowa Źródła Marii Karoliny
- Świadczenie usług nadzoru autorskiego modułów oprogramowania aplikacyjnego AMMS Plus oraz InfoMedica Plus
- Odnowa oznakowania poziomego na drogach gminnych
- Modernizacja oświetlenia ulicznego na terenie miasta i gminy Trzebnica (polegająca na wymianie opraw na ledowe)
więcej: przetargi w Trzebnicy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Usługa zapewnienia wyżywienia oraz sal szkoleniowych na potrzeby przeprowadzenia 29. jednodniowych szkoleń w ramach interwencji I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników w ramach PS WPR 2023-2027"
- Zapewnienie sali szkoleniowej i wyżywienia podczas 5 spotkań Interesariuszy programu RENEWAT
- Świadczenie usług organizacji konferencji, usług hotelowych, gastronomicznych i cateringowych, z podziałem na 6 części
więcej: Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.