eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ElblągZAKUP I DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH W 2013 r

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-08

Elbląg: ZAKUP I DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH W 2013 r
Numer ogłoszenia: 439214 - 2012; data zamieszczenia: 08.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu , ul. Łęczycka 6, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 230 25 72, faks 55 230 33 04.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Wojskowy Oddział Gospodarczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH W 2013 r.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są zakup i dostarczenie produktów mleczarskich w 2013 r. z podziałem na cztery części: część nr I - Elbląg; część nr II - Braniewo; część nr III - Bartoszyce; część nr IV - Morąg; Informacje dotyczące ilości przedmiotu zamówienia dla każdej części są określone w załączniku I.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.51.11.00-4, 15.51.12.10-8, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6, 15.54.00.00-5, 15.53.00.00-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1)W celu wykazania, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego, tj. Wykonawca posiada wdrożony system HACCP lub wdrożone zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP- dokumenty GMP dotyczą producentów na etapie produkcji pierwotnej)- zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt. 1 lit. c) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z póżń. zm.) Wykonawca składa: a)dokument poświadczający wprowadzenie systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub b)dokument np.: zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożony dokument winien potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2) Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w Sekcji III 4.3.1) zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio dla miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument, o którym mowa zdaniu poprzedzającym powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiany postanowień umowy określono we wzorze umowy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.21wog.wp.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy ul. Łęczycka 6 82-300 Elbląg.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.11.2012 godzina 10:30, miejsce: kancelaria 21. Wojskowego Oddziału Gospodarczego, ul Łęczycka 6, 82-300 Elbląg, budynek nr 2, pokój nr 206.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Elbląg.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są zakup i dostarczenie produktów mleczarskich w 2013 r.w ilościach: 1) Mleko w proszku pełne w ilości 46 kg 2) Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. w ilości 456 l 3) Mleko spożywcze UHT 2% tł. w ilości 3994 l 4) Śmietana 18% tł. w ilości 1090 l 5) Śmietana kremowa 30% tł. w ilości 350 l 6) Jogurt naturalny w ilości 636 kg 7) Jogurt owocowy w ilości 1272 kg 8) Deser mleczny w ilości 1272 kg 9) Deser jogurtowy w ilości 455 kg 10) Serek homogenizowany naturalny w ilości 910 kg 11) Serek homogenizowany waniliowy w ilości 1090 kg 12) Serek homogenizowany owocowy w ilości 1090 kg 13) Serek twarogowy w ilości 455 kg 14) Serek naturalny do smarowania w ilości 110 kg 15) Kefir w ilości 1010 kg 16) Ser twarogowy półtłusty w ilości 309 kg 17) Ser twarogowy ziarnisty w ilości 273 kg 18) Ser typu fromage w ilości 202 kg 19) Ser edamski pełnotłusty w ilości 202 kg 20) Ser gouda pełnotłusty w ilości 202 kg 21) Ser salami pełnotłusty w ilości 202 kg 22) Ser camembert w ilości 46 kg 23) Ser topiony z szynką w ilości 46 kg 24) Ser topiony z papryką w ilości 46 kg 25) Ser topiony pełnotłusty w ilości 67 kg 26) Ser topiony tłusty plasterkowany w ilości 120 kg 27) Ser topiony kremowy wielosmakowy w ilości 110 kg 28) Masło ekstra jednoporcjowe w ilości 770 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.51.11.00-4, 15.51.12.10-8, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6, 15.54.00.00-5, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Braniewo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są zakup i dostarczenie produktów mleczarskich w 2013 r. w ilościach: 1) Mleko w proszku pełne w ilości 35 kg 2) Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. w ilości 1352 l 3) Mleko spozywcze UHT 2% tł. w ilości 3105 l 4) Śmietana 18% tł. w ilości 886 l 5) Śmietana kremowa 30% tł. w ilości 270 l 6) Jogurt naturalny w ilości 493 kg 7) Jogurt owocowy w ilości 1086 kg 8) Deser mleczny w ilości 1087 kg 9) Deser jogurtowy w ilości 352 kg 10) Serek homogenizowany naturalny w ilości 730 kg 11) Serek homogenizowany waniliowy w ilości 876 kg 12) Serek homogenizowany owocowy w ilości 871 kg 13) Serek twarogowy w ilości 372 kg 14) Serek naturalny do smarowania w ilości 85 kg 15) Kefir w ilości 844 kg 16) Ser twarogowy półtłusty w ilości 279 kg 17) Ser twarogowy ziarnisty w ilości 211 kg 18) Ser typu fromage w ilości 155 kg 19) Ser edamski pełnotłusty w ilości 160 kg 20) Ser gouda pełnotłusty w ilości 160 kg 21) Ser salami pełnotłusty w ilości 165 kg 22) Ser camembert w ilości 35 kg 23) Ser topiony z szynką w ilości 40 kg 24) Ser topiony z papryką w ilości 40 kg 25) Ser topiony pełnotłusty w ilości 55 kg 26) Ser topiony tłusty plasterkowany w ilości 96 kg 27) Ser topiony kremowy wielosmakowy w ilości 84 kg 28) Masło ekstra jednoporcjowe w ilości 665 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.51.11.00-4, 15.51.12.10-8, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6, 15.54.00.00-5, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Bartoszyce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są zakup i dostarczenie produktów mleczarskich w 2013 r. w ilościach: 1) Mleko w proszku pełne w ilości 30 kg 2) Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. w ilości 301 l 3) Mleko spozywcze UHT 2% tł. w ilości 2661 l 4) Śmietana 18% tł. w ilości 725 l 5) Śmietana kremowa 30% tł. w ilości 230 l 6) Jogurt naturalny w ilości 423 kg 7) Jogurt owocowy w ilości 846 kg 8) Deser mleczny w ilości 846 kg 9) Deser jogurtowy w ilości 301 kg 10) Serek homogenizowany naturalny w ilości 604 kg 11) Serek homogenizowany waniliowy w ilości 725 kg 12) Serek homogenizowany owocowy w ilości 725 kg 13) Serek twarogowy w ilości 301 kg 14) Serek naturalny do smarowania w ilości 73 kg 15) Kefir w ilości 725 kg 16) Ser twarogowy półtłusty w ilości 205 kg 17) Ser twarogowy ziarnisty w ilości 181 kg 18) Ser typu fromage w ilości 133 kg 19) Ser edamski pełnotłusty w ilości 133 kg 20) Ser gouda pełnotłusty w ilości 133 kg 21) Ser salami pełnotłusty w ilości 133 kg 22) Ser camembert w ilości 30 kg 23) Ser topiony z szynką w ilości 30 kg 24) Ser topiony z papryką w ilości 30 kg 25) Ser topiony pełnotłusty w ilości 43 kg 26) Ser topiony tłusty plasterkowany w ilości 78 kg 27) Ser topiony kremowy wielosmakowy w ilości 72 kg 28) Masło ekstra jednoporcjowe w ilości 510 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.51.11.00-4, 15.51.12.10-8, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6, 15.54.00.00-5, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Morąg.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są zakup i dostarczenie produktów mleczarskich w 2013 r. w ilościach: 1) Mleko w proszku pełne w ilości 14 kg 2) Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. w ilości 150 l 3) Mleko spozywcze UHT 2% tł. w ilości 1330 l 4) Śmietana 18% tł. w ilości 362 l 5) Śmietana kremowa 30% tł. w ilości 115 l 6) Jogurt naturalny w ilości 211 kg 7) Jogurt owocowy w ilości 423 kg 8) Deser mleczny w ilości 423 kg 9) Deser jogurtowy w ilości 150 kg 10) Serek homogenizowany naturalny w ilości 301 kg 11) Serek homogenizowany waniliowy w ilości 362 kg 12) Serek homogenizowany owocowy w ilości 362 kg 13) Serek twarogowy w ilości 150 kg 14) Serek naturalny do smarowania w ilości 36 kg 15) Kefir w ilości 362 kg 16) Ser twarogowy półtłusty w ilości 102 kg 17) Ser twarogowy ziarnisty w ilości 90 kg 18) Ser typu fromage w ilości 67 kg 19) Ser edamski pełnotłusty w ilości 67 kg 20) Ser gouda pełnotłusty w ilości 67 kg 21) Ser salami pełnotłusty w ilości 67 kg 22) Ser camembert w ilości 14 kg 23) Ser topiony z szynką w ilości 14 kg 24) Ser topiony z papryką w ilości 14 kg 25) Ser topiony pełnotłusty w ilości 21 kg 26) Ser topiony tłusty plasterkowany w ilości 38 kg 27) Ser topiony kremowy wielosmakowy w ilości 36 kg 28) Masło ekstra jednoporcjowe w ilości 255 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.51.11.00-4, 15.51.12.10-8, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6, 15.54.00.00-5, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.