eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Stargard Szczeciński › Przetarg nieograniczony na dostawy mięsa i tłuszczów zwierzęcych



Ogłoszenie z dnia 2009-03-02

Stargard Szczeciński: Przetarg nieograniczony na dostawy mięsa i tłuszczów zwierzęcych
Numer ogłoszenia: 44105 - 2009; data zamieszczenia: 02.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , Al. Żołnierza 42, 73-110 Stargard Szczeciński, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 5763160.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy mięsa i tłuszczów zwierzęcych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ćwiartki tylne z kurczaka PN-A86526:1995/Az2:2000; ćwiartki z kurczaka o wadze 1 sztuki do 300g - 400 kg 2. Karkówka wieprzowa bez kości, surowa PN-A-82002:1986, obrobiona - 100 kg 3. Łopatka wieprzowa bez kości, bez skóry, bez tłuszczu PN-A-82002:1986 - 300 kg 4. Korpusy drobiowe PN-A86526:1995/Az2:2000 - 2000 kg 5. Kości wędzone od schabu PN-A-82002:1986 - 1500 kg 6. Kurczak świeży PN-A86526:1995/Az2:2000 - 1800 kg 7. Mięso gulaszowe drobiowe luzem PN-A86526:1995/Az2:2000; chude mięso drobiowe w kawałkach - 900 kg 8. Mięso gulaszowe wieprzowe luzem PN-A-82002:1986; mięso wieprzowe z łopatki, karkówki lub szynki w kawałkach - 800 kg 9. Mięso mielone drobiowe luzem PN-A86526:1995/Az2:2000; mięso mielone z drobiu, z niewielką zawartością tłuszczu drobiowego - 2000 kg 10. Mięso mielone wieprzowe luzem PN-A-82023:2000; mięso mielone wieprzowe z łopatki, karkówki lub szynki, z niewielką zawartością tłuszczu - 1800 kg 11. Pierś z kurczaka surowa PN-A86526:1995/Az2:2000 - 200 kg 12. Serca wołowe PN-A-82000:1965 - 500 kg 13. Schab wieprzowy bez kości PN-A-82002:1986 - 200 kg 14. Szynka wieprzowa surowa bez kości, bez tłuszczu, bez skóry PN-A-82002:1986 - 50 kg 15. Mięso wołowe bez kości ekstra PN-A-82000:1965; chude mięso wołowe z udźca lub łopatki, w płatach - 100 kg 16. Smalec wieprzowy luzem PN-86901 - 600 kg 17. Słonina wieprzowa bez skóry PN-85/A-85800 - 200 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.22.10 - 15.11.22.10 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.11.40.00 - Podroby 15.11.11.00 - Wołowina 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 15.41.00.00 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkiem udziału w postępowaniu będzie złożenie w terminie, jednej właściwie wypełnionej oferty na formularzu ofertowym według wzoru załączonego do specyfikacji.O udział w postępowaniu o zamówienie mogą się ubiegać wykonawcy, którzy: a. spełniają warunki określone w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz.U. Nr 19, poz. 177 z późn. zm.), b. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 wyżej wymienionej ustawy, Ocenę spełnienia wyżej wymienionych warunków, dokona komisja przetargowa zamawiającego w dniu przetargu, na podstawie złożonych ofert i poświadczeń..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu spełnienia warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda dostarczenia oryginału lub kserokopii, poświadczonej przez wykonawcę za zgodność z oryginałem, aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, ul. Al. Żołnierza 42, 73-110 Stargard Szczeciński.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.03.2009 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny, ul. Al. Żołnierza 42, 73-110 Stargard Szczeciński.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.