To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-12-30
Zduńska Wola: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie jednodaniowych gorących posiłków oraz wydawanie ich osobom uprawnionym z terenu miasta Zduńska Wola
Numer ogłoszenia: 444870 - 2011; data zamieszczenia: 30.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 430286 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej Centrum Opieki Socjalnej, ul. Getta Żydowskiego 21 B, 98-220 Zduńska Wola, woj. łódzkie, tel. 0-43 823 67 79, 823 53 20, faks 0-43 823 66 37.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie jednodaniowych gorących posiłków oraz wydawanie ich osobom uprawnionym z terenu miasta Zduńska Wola.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 4. Organizacja usługi (przedmiotu zamówienia). 4.1 Usługa obejmować będzie przygotowywanie oraz wydawanie gorących posiłków osobom uprawnionym, które własnym staraniem nie mogą go sobie zapewnić, wskazanym przez Zamawiającego, posiadającym abonament na bezpłatne posiłki. Abonament obejmuje okres jednego miesiąca i zawiera: numer seryjny, imię i nazwisko, adres zamieszkania posiłkobiorcy, okres świadczenia oraz pieczęć Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Centrum Opieki Socjalnej w Zduńskiej Woli. 4.2 Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienie w oparciu o zasady GMP (dobra praktyka produkcyjna) i GHP (dobra praktyka higieniczna) oraz system HACCP (bezpieczeństwo żywności i zdrowia konsumenta) zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006r. (Dz.U z 2010r. Nr 136, poz.914). 4.3 Pracownicy Wykonawcy realizujący zamówienie muszą posiadać odpowiednie zaświadczenie dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowy 4.4 Lokal Wykonawcy wraz z zapleczem musi posiadać aktualną decyzję Powiatowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej stwierdzającej spełnienie przez obiekt ustawowych wymagań. 4.5 Posiłki powinny być urozmaicone, świeże i przygotowywane w dniu ich wydania. 4.6 Posiłki będą wydawane w lokalu Wykonawcy przez pracowników Wykonawcy. 4.7 Osoby uprawnione powinny otrzymać gorący posiłek (może być spożyty na miejscu bądź pobrany na wynos). 4.8 Gorący posiłek jednodaniowy składa się z: 1) zupy: - pojemność nie mniejsza niż 500 ml (500 g), - kaloryczność posiłku nie mniejsza niż 700 kcal, - temperatura 850C, 2) wkładki mięsnej (mięso lub kiełbasa) 70g, (podane gramatury surowców są już po obróbce termicznej) 3) porcji pieczywa (2 kromki chleba). 4.9 Posiłki winny być przygotowywane według przedstawionego Zamawiającemu jednomiesięcznego jadłospisu. Wykonawca najpóźniej na 4 dni przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usługi ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycję jadłospisu na okres miesiąca, podobnie na następne okresy świadczenia. 4.10 Posiłki powinny być wydawane przez 7 dni w tygodniu w godzinach 12:00 - 14:00. 4.11 Wykonawca zapewni możliwość spożycia posiłku na miejscu. 4.12 W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca zobowiązany jest zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł. 4.13 Przewidywana liczba posiłków w okresie trwania umowy wynosi 37.604 porcji. Liczba wydawanych posiłków dziennie w poszczególnych miesiącach wynosić będzie: - w miesiącu styczniu, lutym, listopadzie - po 116 porcji posiłków - w miesiącu marcu, kwietniu, maju, czerwcu, lipcu, sierpniu, wrześniu, październiku- po 106 porcji posiłków - w miesiącu grudniu- 115 porcji posiłków. 4.14 Ostateczna liczba posiłków może ulec zmniejszeniu w zależności od faktycznej liczby potrzebujących oraz ewentualnego zmniejszenia środków finansowych przeznaczonych w budżecie Miasta Zduńska Wola na 2012 rok. Z tytułu ewentualnego zmniejszenia wielkości zamówienia Zamawiający nie ponosi żadnych konsekwencji. 4.15 Do wykonawcy będzie należało prowadzenie ewidencji wydawanych posiłków oraz comiesięczne zestawienie ilości wydawanych posiłków. Wykonawca sporządza protokół z powyższej czynności. 4.16 Wykonawca ponosi odpowiedzialność (w tym finansową) za wszelkie stwierdzone nieprawidłowości usług żywieniowych ujawnione przez uprawnione organy kontrolne. 4.17 Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i wydawaniem gorących posiłków. 4.18 Wykonawca nie może wydawać osobie przedstawiającej abonament suchego prowiantu, półproduktów ani równowartości posiłku w gotówce. 4.19 Abonament nie może być realizowany z wyprzedzeniem ani po upływie okresu, na który został przyznany..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.12.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
RESTAURACJA "MIRAŻ" TADEUSZ WRĄBEL
jakie przetargi wygrała firma
RESTAURACJA "MIRAŻ" TADEUSZ WRĄBEL
- Restauracja Miraż, ul. Łaska 2, 98-220 Zduńska Wola, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 118382,96 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 118382,96
Oferta z najniższą ceną: 118382,96 / Oferta z najwyższą ceną: 118382,96
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Zatrudnienie specjalistów do prowadzenia zajęć aktywizujących ruchowo dla seniorów warsztatów plastycznych, florystycznych i kulinarnych oraz usługa organizacji turnusów rehabilitacyjnych.
- wynajęcie sali wykładowej oraz świadczenie usługi cateringowej realizowanej w takcie warsztatów w dwóch terminach, współfinansowanej ze środków Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkolenia
- Usługi przygotowywania posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola Nr 2 w Ząbkach wraz z wynajmem pomieszczeń przeznaczonych na prowadzenie kuchni związanej z działalnością gastronomiczną
- przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla wychowanków placówek opiekuńczo wychowawczych w Poznaniu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.