To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-11-14
Tuczno: Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków szkolnych dla uczniów i dzieci uczęszczających do szkół na terenie gminy Tuczno objętych wieloletnim programem pomoc państwa w zakresie dożywiania
Numer ogłoszenia: 448516 - 2012; data zamieszczenia: 14.11.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 408040 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Tuczno, ul. Wolności 6, 78-640 Tuczno, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-67 259 30 35, faks 0-67 259 30 89.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków szkolnych dla uczniów i dzieci uczęszczających do szkół na terenie gminy Tuczno objętych wieloletnim programem pomoc państwa w zakresie dożywiania.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: 1) codzienne przygotowanie 130 posiłków szkolnych po jednym posiłku dla uprawnionych uczniów lub dzieci uczęszczających do: Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Tucznie, Szkoły Podstawowej w Płocicznie, Szkoły Podstawowej w Marcinkowicach i Oddziale Przedszkolnym w Płocicznie, Oddziale Przedszkolnym w Marcinkowicach, objętych wieloletnim programem Pomoc państwa w zakresie dożywiania, 2) transport, dostawa i wydanie przygotowanych posiłków szkolnych dla 76 uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Tucznie, 3) transport, dostawa i wydanie przygotowanych posiłków szkolnych dla 22 uczniów Szkoły Podstawowej w Płocicznie, dla 15 uczniów Szkoły Podstawowej w Marcinkowicach, dla 12 dzieci uczęszczających do Oddziału Przedszkolnego w Płocicznie i 5 dzieci uczęszczających do Oddziału Przedszkolnego w Marcinkowicach, w dni objęte nauką szkolną od poniedziałku do piątku w czasie trwania roku szkolnego z uwzględnieniem przerw w nauce (od 28.01.2013 r. do 08.02.2013 r. - ferie zimowe, od 28.03.2013 r. do 02.04.2013 r. - wiosenna przerwa świąteczna, od 29.06.2013 r. do 31.08.2013 r. - wakacje letnie). 4) usługa będzie polegała na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków szkolnych w następującej formie: dwa razy w tygodniu posiłek gorący jednodaniowy typu pierwsze danie, składający się z- zupa z wkładką + pieczywo (1 bułka lub 2 kromki chleba); trzy razy w tygodniu posiłek gorący jednodaniowy typu drugie danie, składający się z - mięso lub jego porcja+ ziemniaki lub kasza lub ryż + surówka + napój lub kompot. Co najmniej raz na dwa tygodnie danie mięsne z ryb (filet rybny), jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, krokiety lub danie z makaronem + napój lub kompot. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu dwóch tygodni wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Podana liczba posiłków szkolnych jest wielkością szacunkową i w trakcie realizacji przedmiotowej umowy może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w zależności od liczby dzieci objętych dożywianiem. Wydawanie posiłków szkolnych odbywać się będzie pomiędzy godziną 10.30 a 14.00. Dokładny czas wydawania posiłków Wykonawca uzgodni z Dyrektorem Zespołu Szkół w Tucznie, Dyrektorem Szkoły Podstawowej w Płocicznie i Dyrektorem Szkoły Podstawowej w Marcinkowicach. Sposób przygotowania posiłków szkolnych, ich dostawa i wydawanie powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225, z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży w sprawie norm i żywienia jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: 1) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń); 2) personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie); 3) cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno - higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, składowania i magazynowania produktów, transportu posiłków); 4) w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając różnorodność posiłków z uwzględnieniem specyfiki żywienia dzieci i młodzieży). Temperatura posiłków szkolnych winna wynosić: 1) pierwsze danie: co najmniej + 750 C, 2) drugie danie: co najmniej + 630 C, 3) potrawy podawane na zimno: + 40 C. Posiłki szkolne muszą być, transportowane w higienicznych warunkach, pojemniki muszą być szczelnie zamknięte i muszą utrzymywać stałą temperaturę. Posiłki szkolne winny być podawane z zastosowaniem naczyń przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.). Zamawiający wymaga, aby codzienne posiłki szkolne były wydane w punkcie wydawania posiłków zlokalizowanych w Gimnazjum w Tucznie, Szkole Podstawowej w Płocicznie i Szkole Podstawowej w Marcinkowicach..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.11.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZOFIA ORAWIEC USŁUGI GASTRONOMICZNO-HANDLOWE.
jakie przetargi wygrała firma
ZOFIA ORAWIEC USŁUGI GASTRONOMICZNO-HANDLOWE.
- Zofia Orawiec Usługi Gastronomiczno-Handlowe, ul. Wolności 21, 78-650 Mirosławiec, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 144444,45 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 95316,00
Oferta z najniższą ceną: 95316,00 / Oferta z najwyższą ceną: 131731,60
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI TUCZNO
więcej: przetargi TUCZNO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa: Przygotowanie, dostawa gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej nr 10 im. Kornela Makuszyńskiego w Olkuszu w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Gołkowicach w okresie od stycznia do czerwca 2025 r.
- Przygotowanie, dostawa gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej Nr 8 im. "Dar Górników" w Krośnie w okresie od stycznia do czerwca i od września do grudnia 2025 r.
- Świadczenie w roku 2025 usług żywienia dzieci i młodzieży uczącej się w Szkole Podstawowej nr 16 w Kaliszu przy ul. Fabrycznej 13-15, w podziale na dwa etapy.
- Świadczenie w roku 2025 usług żywienia dzieci i młodzieży uczącej się w Szkole Podstawowej nr 16 w Kaliszu przy ul. Fabrycznej 13-15, w podziale na dwa etapy.
- Usługa cateringowa dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Samorządowego w Miechowie-Charsznicy w 2025 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.