Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-04
Gliwice: Zadanie nr 1: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Gliwice.
Zadanie nr 2: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Bielsko-Biała
Numer ogłoszenia: 448708 - 2013; data zamieszczenia: 04.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 4217 , ul. Andersa 47, 44-121 Gliwice, woj. śląskie, tel. 0-32 46 14 371, faks 0-32 46 14 230, 46 14 231.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.4wog.mil.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zadanie nr 1: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Gliwice. Zadanie nr 2: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Bielsko-Biała.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiot i zakres zamówienia: Zadanie nr 1: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Gliwice, ul. Andersa 47. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, tj. rodzaj asortymentu, ilość, opis zamawianego asortymentu, zawierają załączniki: nr 2 formularz cenowy oraz nr 9 - opis przedmiotu zamówienia, do siwz stanowiące jej integralną część. Zadanie nr 2: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Bielsko-Biała, ul. Bardowskiego 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, tj. rodzaj asortymentu, ilość, opis zamawianego asortymentu, zawierają załączniki: nr 3 formularz cenowy oraz nr 9 - opis przedmiotu zamówienia, do siwz stanowiące jej integralną część..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, iż posiada aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu lub aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej - w zależności od rodzaju prowadzonej działalności
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zrealizował, co najmniej 2 dostawy mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy o wartości nie mniejszej niż: - 100 000,00 zł brutto każda - dla zadania nr 1, - 60 000,00 zł brutto każda - dla zadania nr 2. W przypadku składania oferty na zadanie 1 i 2 jednocześnie, spełnieniem warunku będzie wykazanie się przez wykonawcę zrealizowaniem 2 dostaw mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy o wartości min. 100 000,00 zł brutto każda
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
wykonawca obowiązany jest wykazać nalezycie wykonane co najmniej 2 dostawy mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy o wartości nie mniejszej niż: - 100 000,00 zł brutto każda - dla zadania nr 1, - 60 000,00 zł brutto każda - dla zadania nr 2.;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
a) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 do SIWZ; b) wypełniony formularz cenowy o treści załącznika nr 2 i/lub 3 do SIWZ (stosownie do zadania); c) pełnomocnictwo do podpisania oferty o ile uprawnienie osoby (osób) do składania oświadczeń woli i reprezentowania wykonawcy nie wynika z przepisów lub z innych dokumentów dołączonych do oferty
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający zastrzega sobie (dopuszcza) możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści umowy w stosunku do oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy jeżeli konieczność dokonania takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te sa korzystne dla Zamawiającego, w następujących przypadkach: a) Zmiany obowiązujących aktów prawnych w przedmiotowym zakresie: b) Zmiany wielkości opakowań jednostkowych; c) Wstrzymania dostaw towaru z powodu jego braku na rynku krajowym; d) Zmiany ustawowej stawki VAT w okresie obowiązywania umowy. W celu dokonania zmian zapisów umowy strona powinna wystąpić pisemnie z uzasadnieniem propozycji dokonania zmiany. Zmiany w umowie mogą być dokonywane wyłącznie za zgodą obu stron, w formie aneksu do umowy pod rygorem nieważności
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.4wog.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 4217 44 -121 Gliwice ul. Gen. Andersa 47..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.11.2013 godzina 09:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4217 44 -121 Gliwice ul. Gen. Andersa 47, kancelaria jawna.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Gliwice.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Gliwice, ul. Andersa 47. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, tj. rodzaj asortymentu, ilość, opis zamawianego asortymentu, zawierają załączniki: nr 2 formularz cenowy oraz nr 9 - opis przedmiotu zamówienia, do siwz stanowiące jej integralną część.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Bielsko-Biała.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych dla JW. 4217 do m. Bielsko-Biała, ul. Bardowskiego 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, tj. rodzaj asortymentu, ilość, opis zamawianego asortymentu, zawierają załączniki: nr 3 formularz cenowy oraz nr 9 - opis przedmiotu zamówienia, do siwz stanowiące jej integralną część.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GLIWIC
- 192-P-24 Serwis i przeglądy aparatury medycznej - diagnostyka obrazowa
- Usługi utrzymania czystości na terenie wybranych jednostek MZUK
- Wykonanie dokumentacji projektowej na remont mostu w Taciszowie nad Kanałem Gliwickim
- Dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 11 w Gliwicach.
- Sukcesywny odbiór, transport i zagospodarowanie odpadów o kodzie 191212 powstałych w procesie przetworzenia odpadów wielkogabarytowych, z instalacji odpadów w Gliwicach przy ul. Rybnickiej 199B
- Świadczenie usług ratownictwa wodnego
więcej: przetargi w Gliwicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produkty mięsne i woda) dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły podstawowej im. Stanisława Hadyny we Frydku na rok 2025
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 12 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Młodzieszynie przy ulicy Wyszogrodzkiej 101 - od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia 2025 roku
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Dolnośląskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 13 dla Uczniów Niewidomych i Słabowidzących oraz z innymi niepełnosprawnościami we Wrocławiu.
- Zakup oraz sukcesywna dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej w 2025 roku w podziale na części
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.