Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-11-14
Katowice: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ W DNIACH 18 ORAZ 19 GRUDNIA 2012 R.
Numer ogłoszenia: 450690 - 2012; data zamieszczenia: 14.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Urząd Pracy , ul. Kościuszki 30, 40-048 Katowice, woj. śląskie, tel. 0 32 757 33 61.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ W DNIACH 18 ORAZ 19 GRUDNIA 2012 R..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I Przedmiotem zamówienia w części I jest świadczenie usługi cateringowej dla 200 osób podczas konferencji tematycznej poświęconej outplacementowi w działaniach publicznych służb zatrudnienia oraz innych podmiotów w zakresie łagodzenia skutków zwolnień, która odbędzie się w dniu 18 grudnia 2012 r. w auli Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach przy ul. Jordana 18. Usługa cateringowa powinna obejmować: 1) Napoje: a) wysokogatunkowa gorąca kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, b) dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, c) woda mineralna - 1 butelka na osobę: woda mineralna gazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), woda mineralna niegazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), d) soki (3 rodzaje - pomarańczowy, porzeczkowy, grejpfrutowy, podane w szklanych dzbankach) - 200 ml na osobę, 2) Wyroby cukiernicze różnorodne: a) mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 30 g na osobę z każdego rodzaju, b) ciasta domowego wypieku - 2 sztuki na osobę: - co najmniej 3 rodzaje ciast: szarlotka, sernik, makowiec (200 sztuk), - Babeczki owocowe (100 sztuk), - Rogaliki drożdżowe z nadzieniem (100 sztuk). 3) Kanapki bankietowe na jasnym i ciemnym pieczywie - 2 sztuki na osobę: - z szynką, pomidorem, serem mozzarella i bazylią (60 szt. x 40 g), - z łososiem, cytrynką i koperkiem (60 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (60 szt. x 40 g), - z salami, czerwoną papryką i czarnymi oliwkami (60 szt. x 40 g), - z żółtym serem i oliwkami (60 szt. x 40 g); 4) Świeże owoce podawane na paterach: - jabłka - 2 kg, - banany - 1,5 kg, - winogrona (zielone, czarne) - 3 kg, - pomarańcze - 1,5 kg, - mandarynki - 2 kg, 5) Przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (60 szt.) - babeczki z łososia wędzonego (60 szt.) - ruloniki ze schabu z musem chrzanowym (60 szt.), - jajka faszerowane z pieczarką (60 szt.) - koreczki mini caprese (mozarella i pomidorki - 30 szt.) - koreczki z serem żółtym i kabanosem (30 szt.) Catering powinien zostać dostarczony do miejsca odbywania konferencji - Wydział Teologiczny Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach przy ulicy Jordana 18. Konferencja planowana jest w godzinach 10.00 - 13.00 w auli głównej, dlatego zamówiony asortyment (poz. 1 - 5) powinien zostać dostarczony na godzinę 12.00. Nie przewiduje się obsługi kelnerskiej, zamówiony asortyment spożywczy powinien zostać rozłożony na przygotowanych uprzednio stołach. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również: - zastawę białą porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości, - dekorację stołu - obrusy materiałowe i dopasowane serwetki papierowe (jednorazowe), - transport, CZĘŚĆ II Przedmiotem zamówienia w części II jest świadczenie usługi cateringowej dla 20 osób podczas spotkania panelu eksperckiego na potrzeby projektu Śląskie wyzwania w ramach Poddziałania 7.2.1 PO KL, które odbędzie się w dniu 19 grudnia 2012 r. w siedzibie WUP w Katowicach. Na usługę składać się będą: 1. Napoje: - gorąca wysokogatunkowa kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, - dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, - woda mineralna niegazowana (20 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy i jabłkowy lub z czarnej porzeczki (po 2 litry z każdego rodzaju); podawane w szklanych dzbankach. 2. Kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie (łącznie 100 sztuk): - z szynką i pomidorem (25 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (25 szt. x 40 g), - z pastą z tuńczyka, ogórkiem konserwowym (25 szt. x 40 g), - z rostbefem pieczonym i sosem tatarskim (25 szt. x 40 g). 3. Wyroby cukiernicze: - mini ciastka francuskie z jabłkiem, brzoskwinią (25 porcji x 65 g), - babeczki wypełnione kremem waniliowym lub budyniem, przybrane owocami (25 porcji x 65 g). 4. Przekąski słone: - mix przekąsek: paluszki, krakersy, precelki - 75 g różnych przekąsek na osobę. 5. Zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości (nie dopuszcza się stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztućców itp.) 6. Dekoracja stołów (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe) 7. Transport Spotkanie planowane jest w godzinach 12.00 - 15.00 w siedzibie WUP Katowice, II piętro, sala 221, dlatego zamówiony catering powinien zostać dostarczony na godzinę 11.00. Nie przewiduje się obsługi kelnerskiej, zamówiony asortyment spożywczy powinien zostać rozłożony na przygotowanych uprzednio stołach..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJĄCY NIE PRZEWIDUJE WNIESIENIA WADIUM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Pełnomocnictwo, w sytuacjach, w których uprawnienie do występowania w imieniu Wykonawcy nie wynika z przedłożonego dokumentu wyszczególnionego w punkcie III.4.2) pkt 2. W przypadku złożenia kserokopii pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach,
ul. Kościuszki 30 , pok. 305, III piętro..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach, ul. Kościuszki 30 , pok. 210- Kancelaria Urzędu, II piętro..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Usługa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ W DNIACH 18 ORAZ 19 GRUDNIA 2012 R..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I Przedmiotem zamówienia w części I jest świadczenie usługi cateringowej dla 200 osób podczas konferencji tematycznej poświęconej outplacementowi w działaniach publicznych służb zatrudnienia oraz innych podmiotów w zakresie łagodzenia skutków zwolnień, która odbędzie się w dniu 18 grudnia 2012 r. w auli Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach przy ul. Jordana 18. Usługa cateringowa powinna obejmować: 1) Napoje: a) wysokogatunkowa gorąca kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, b) dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, c) woda mineralna - 1 butelka na osobę: woda mineralna gazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), woda mineralna niegazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), d) soki (3 rodzaje - pomarańczowy, porzeczkowy, grejpfrutowy, podane w szklanych dzbankach) - 200 ml na osobę, 2) Wyroby cukiernicze różnorodne: a) mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 30 g na osobę z każdego rodzaju, b) ciasta domowego wypieku - 2 sztuki na osobę: - co najmniej 3 rodzaje ciast: szarlotka, sernik, makowiec (200 sztuk), - Babeczki owocowe (100 sztuk), - Rogaliki drożdżowe z nadzieniem (100 sztuk). 3) Kanapki bankietowe na jasnym i ciemnym pieczywie - 2 sztuki na osobę: - z szynką, pomidorem, serem mozzarella i bazylią (60 szt. x 40 g), - z łososiem, cytrynką i koperkiem (60 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (60 szt. x 40 g), - z salami, czerwoną papryką i czarnymi oliwkami (60 szt. x 40 g), - z żółtym serem i oliwkami (60 szt. x 40 g); 4) Świeże owoce podawane na paterach: - jabłka - 2 kg, - banany - 1,5 kg, - winogrona (zielone, czarne) - 3 kg, - pomarańcze - 1,5 kg, - mandarynki - 2 kg, 5) Przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (60 szt.) - babeczki z łososia wędzonego (60 szt.) - ruloniki ze schabu z musem chrzanowym (60 szt.), - jajka faszerowane z pieczarką (60 szt.) - koreczki mini caprese (mozarella i pomidorki - 30 szt.) - koreczki z serem żółtym i kabanosem (30 szt.) Catering powinien zostać dostarczony do miejsca odbywania konferencji - Wydział Teologiczny Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach przy ulicy Jordana 18. Konferencja planowana jest w godzinach 10.00 - 13.00 w auli głównej, dlatego zamówiony asortyment (poz. 1 - 5) powinien zostać dostarczony na godzinę 12.00. Nie przewiduje się obsługi kelnerskiej, zamówiony asortyment spożywczy powinien zostać rozłożony na przygotowanych uprzednio stołach. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również: - zastawę białą porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości, - dekorację stołu - obrusy materiałowe i dopasowane serwetki papierowe (jednorazowe), - transport,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 18.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ W DNIACH 18 ORAZ 19 GRUDNIA 2012 R..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ II Przedmiotem zamówienia w części II jest świadczenie usługi cateringowej dla 20 osób podczas spotkania panelu eksperckiego na potrzeby projektu Śląskie wyzwania w ramach Poddziałania 7.2.1 PO KL, które odbędzie się w dniu 19 grudnia 2012 r. w siedzibie WUP w Katowicach. Na usługę składać się będą: 1. Napoje: - gorąca wysokogatunkowa kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, - dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, - woda mineralna niegazowana (20 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy i jabłkowy lub z czarnej porzeczki (po 2 litry z każdego rodzaju); podawane w szklanych dzbankach. 2. Kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie (łącznie 100 sztuk): - z szynką i pomidorem (25 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (25 szt. x 40 g), - z pastą z tuńczyka, ogórkiem konserwowym (25 szt. x 40 g), - z rostbefem pieczonym i sosem tatarskim (25 szt. x 40 g). 3. Wyroby cukiernicze: - mini ciastka francuskie z jabłkiem, brzoskwinią (25 porcji x 65 g), - babeczki wypełnione kremem waniliowym lub budyniem, przybrane owocami (25 porcji x 65 g). 4. Przekąski słone: - mix przekąsek: paluszki, krakersy, precelki - 75 g różnych przekąsek na osobę. 5. Zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości (nie dopuszcza się stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztućców itp.) 6. Dekoracja stołów (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe) 7. Transport Spotkanie planowane jest w godzinach 12.00 - 15.00 w siedzibie WUP Katowice, II piętro, sala 221, dlatego zamówiony catering powinien zostać dostarczony na godzinę 11.00. Nie przewiduje się obsługi kelnerskiej, zamówiony asortyment spożywczy powinien zostać rozłożony na przygotowanych uprzednio stołach..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 19.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KATOWIC
- DOSTAWA SPRZETU KOMPUTEROWEGO
- Konserwację urządzeń dźwigowych podlegających dopuszczeniom przez UDT oraz ich bieżące naprawy.
- Usługa monitorowania środowiska pracy Zintegrowanego Systemu Informatycznego (ZSI) InfoMedica/AMMS
- KOMPLEKSOWE UTRZYMANIE CZYSTOŚCI BASENÓW: BRYNÓW, BUROWIEC, ZADOLE W MIESIĄCU STYCZNIU 2025r.
- "ŚWIADCZENIE USŁUGI SPRZĄTANIA I UTRZYMANIA CZYSTOŚCI NA TERENIE NIERUCHOMOŚCI POŁOŻONEJ W KATOWICACH PRZY UL. DĄBROWSKIEGO
- Dostawa leków Zad. 1 - Tenekteplaza proszek i rozp. Ds. r-r d/wstrzyk.
więcej: przetargi w Katowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostawa ciepłego posiłku dla uczestników Gminnego Klubu Seniora w Trzcianie oraz dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Bratkowicach
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2025
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2025
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Ośrodka Wsparcia w Korniaktowie Południowym
- 2. Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostawie posiłku dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 1 w Krośniewicach
- Przygotowanie i dowóz posiłków do Szkoły Podstawowej im. Orła Białego w Kobylanach.
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.