Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-02-17
Mrągowo: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
Numer ogłoszenia: 45614 - 2010; data zamieszczenia: 17.02.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny Mrągowo , ul. Półwysep 4-Wiatrów 1, 11-700 Mrągowo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 7410101, 7410110, faks 0-89 7410125.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.woszkmragowo.aq.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Wojskowa Jednostka Budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I zamówienia: Sukcesywna dostawa mięsa (wieprzowego, wołowego) oraz wędlin (z wieprzowiny, wołowiny, drobiu) do WOSZK w Mrągowie. Lp. Nazwa produktu Jm Ilość w roku Wymagania jakościowe 1. mięso wołowe-udziec kg 600,00 PN-88/A-82003:1988 2. wieprzowina-schab b/k kg 800,00 PN-88/A-82002:1986 3. wieprzowina-karkówka b/k kg 1400,00 PN-88/A-82002:1986 4. wieprzowina-żeberka kg 380,00 PN-88/A-82002:1986 5. wieprzowina-golonka kg 420,00 PN-88/A-82002:1986 6. wieprzowina-boczek świeży kg 380,00 PN-88/A-82002:1986 7. podroby-wątroba kg 75,00 PN-86/A-82004:1986 8. podroby-ozory kg 111,00 PN-86/A-82004:1986 9. podroby-flaki kg 410,00 PN-86/A-82004:1986 10. wędliny-baleron kg 220,00 PN-A-82032:2005 11. krakowska sucha kg 105,00 PN-A-82025:2001 12. serdelki kg 180,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 13. polędwica sopocka kg 133,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 14. wędzonka myśliwska kg 122,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 15. wędzonka krotoszyńska kg 90,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 16. ogonówka wędzona kg 155,00 PN-A-82033:2005 17. kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 120,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 18. kiełbasa podlaska kg 400,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 19. kiełbasa żywiecka kg 120,00 PN-A-82028:2002 20. kiełbasa ukraińska kg 40,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 21. kiełbasa mazurska kg 85,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 22. kiełbasa myśliwska kg 85,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 23. kiełbasa toruńska kg 105,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 24. kiełbasa biała kg 150,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 25. kiełbasa szynkowa wołowa kg 70,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 26. blok łopatkowy kg 120,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 27. rolada schabowa kg 67,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 28. karkówka pieczona kg 105,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 29. boczek wędzony kg 50,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 30. rolada z boczku kg 95,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 31. pasztet pieczony kg 34,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 32. kaszanka kg 64,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 33. filet drobiowe wędzone kg 144,00 PN-A-86526:1995 34. polędwica drobiowa kg 100,00 PN-A-86526:1995 35. szynka drobiowa kg 40,00 PN-A-86526:1995 36. mozaika drobiowa kg 38,00 PN-A-86526:1995 37. kiełbasa z indyka kg 60,00 PN-A-86526:1995 38. szynka wędzona kg 220,00 PN-A-86526:1995 39. salami kg 24,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 40. szynka konserwowa kg 75,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 41. szynka prasowana kg 140,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 42. szynka chłopska kg 32,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 43. salceson ozorkowy kg 420,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 44. szynka mielona kg 80,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 45. łopatka pieczona kg 50,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 46. golonka prasowana kg 216,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia Część II zamówienia: Sukcesywna dostawa mięsa drobiowego do WOSZK w Mrągowie. Lp. Nazwa produktu Jm Ilość w roku Wymagania jakościowe 1. kawałki kurczaków-udka kg 1200,00 PN-88/A-82002 2. kawałki kurczaków-filety kg 1112,00 PN-88/A-82002 3. wątróbki drobiowe kg 105,00 PN-A-86523:1995 4. żołądki drobiowe kg 250,00 PN-A-86523:1995.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Decyzja SANEPID zezwalająca na handel
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.woszkmragowo.aq.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: WOSzK Mrągowo ul. Półwysep Czterech Wiatrów 11-700 Mrągowo.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.02.2010 godzina 11:00, miejsce: WOSZK Mrągowo Półwysep Czterech Wiatrów 11-700 Mrągowo Kancelaria Jawna.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Sukcesywna dostawa mięsa (wieprzowego, wołowego) oraz wędlin (z wieprzowiny, wołowiny, drobiu) do WOSZK w Mrągowie..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm Ilość w roku Wymagania jakościowe 1. mięso wołowe-udziec kg 600,00 PN-88/A-82003:1988 2. wieprzowina-schab b/k kg 800,00 PN-88/A-82002:1986 3. wieprzowina-karkówka b/k kg 1400,00 PN-88/A-82002:1986 4. wieprzowina-żeberka kg 380,00 PN-88/A-82002:1986 5. wieprzowina-golonka kg 420,00 PN-88/A-82002:1986 6. wieprzowina-boczek świeży kg 380,00 PN-88/A-82002:1986 7. podroby-wątroba kg 75,00 PN-86/A-82004:1986 8. podroby-ozory kg 111,00 PN-86/A-82004:1986 9. podroby-flaki kg 410,00 PN-86/A-82004:1986 10. wędliny-baleron kg 220,00 PN-A-82032:2005 11. krakowska sucha kg 105,00 PN-A-82025:2001 12. serdelki kg 180,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 13. polędwica sopocka kg 133,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 14. wędzonka myśliwska kg 122,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 15. wędzonka krotoszyńska kg 90,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 16. ogonówka wędzona kg 155,00 PN-A-82033:2005 17. kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 120,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 18. kiełbasa podlaska kg 400,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 19. kiełbasa żywiecka kg 120,00 PN-A-82028:2002 20. kiełbasa ukraińska kg 40,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 21. kiełbasa mazurska kg 85,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 22. kiełbasa myśliwska kg 85,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 23. kiełbasa toruńska kg 105,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 24. kiełbasa biała kg 150,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 25. kiełbasa szynkowa wołowa kg 70,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 26. blok łopatkowy kg 120,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 27. rolada schabowa kg 67,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 28. karkówka pieczona kg 105,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 29. boczek wędzony kg 50,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 30. rolada z boczku kg 95,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 31. pasztet pieczony kg 34,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 32. kaszanka kg 64,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 33. filet drobiowe wędzone kg 144,00 PN-A-86526:1995 34. polędwica drobiowa kg 100,00 PN-A-86526:1995 35. szynka drobiowa kg 40,00 PN-A-86526:1995 36. mozaika drobiowa kg 38,00 PN-A-86526:1995 37. kiełbasa z indyka kg 60,00 PN-A-86526:1995 38. szynka wędzona kg 220,00 PN-A-86526:1995 39. salami kg 24,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 40. szynka konserwowa kg 75,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 41. szynka prasowana kg 140,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 42. szynka chłopska kg 32,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 43. salceson ozorkowy kg 420,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 44. szynka mielona kg 80,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 45. łopatka pieczona kg 50,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia 46. golonka prasowana kg 216,00 Zgodny z opisem przedmiotu zamówienia.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sukcesywna dostawa mięsa drobiowego do WOSZK w Mrągowie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm Ilość w roku Wymagania jakościowe 1. kawałki kurczaków-udka kg 1200,00 PN-88/A-82002 2. kawałki kurczaków-filety kg 1112,00 PN-88/A-82002 3. wątróbki drobiowe kg 105,00 PN-A-86523:1995 4. żołądki drobiowe kg 250,00 PN-A-86523:1995.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z MRĄGOWA
więcej: przetargi w Mrągowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Dostawa artykułów spożywczych różnych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Częstochowie ul. Kontkiewicza 2 na rok 2025
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 5 w Pułtusku w podziale na 8 części
- Sukcesywna dostawa art. spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.