Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-03-27
Gdańsk: III. Dostawy artykułów spożywczych 6/2013 BIGB O/POTULICE
Numer ogłoszenia: 45975 - 2013; data zamieszczenia: 27.03.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.igbbaltica.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: IGB.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: III. Dostawy artykułów spożywczych 6/2013 BIGB O/POTULICE.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Tabletki musujące, 20 tabletek w opakowaniu 80 g-90 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań, różne smaki, w tym: multi witaminy, magnez, wapno (calcium), witamina C. 1 tabletka na szklankę wody. CPV: 15894000-1. 2. Krem do smarowania z orzechami laskowymi Nutella w opakowaniu 220 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Skład m.in.: cukier, olej roślinny, orzechy laskowe-13%, odtłuszczone kakao-7,4%, odtłuszczone mleko w proszku-5%, serwatka w proszku. CPV: 15840000-8. 3. Miód pszczeli w opakowaniu (słoik) 200 g-250 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15831600-8. 4. Płatki owsiane zwykłe Halina w opakowaniu 400 g, ilość szacunkowa 30000 opakowań. Składniki odżywcze w 100 g: wartość energetyczna 366 kcal (1530kJ), białko 11,90 g, węglowodany przyswajalne 62,40 g, tłuszcz całkowity 7,20 g. Produkt zawiera gluten. CPV: 15613380-5. 5. Płatki kukurydziane Corn Flakes Nestle w opakowaniu 500g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. skład m.in.: kukurydza 98%, cukier, sól, glukoza, substancje wzbogacające w tym: niacyna, kwas pantotenowy, kwas foliowy, żelazo zredukowane, witamina C, B1, B2, B6, B12. CPV: 15613311-1. 6. Ziarna pszenicy w polewie miodowej 450 g-550 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15613319-7. 7. Zbożowe kuleczki o smaku czekoladowym Nesquik Nestle w opakowaniu 250 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. Skład m.in.: mąka pszenna pełnoziarnista 32,2%, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, cukier, kakao-5%, glukoza, olej palmowy, sól, kakao niskotłuszczowe 0,5%. CPV: 15613310-4. 8. Płatki kukurydziane o smaku czekoladowym w opakowaniu 450 g-550 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15613311-1. 9. Kuskus - uniwersalna kasza z pszenicy bez gotowania Halina, w opakowaniu 250 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Produkt zawiera gluten. Skład: semolina z pszenicy twardej. Przeciętna zawartość składników odżywczych w 100 g: wartość energetyczna 1557 kJ (336kcal), białko ogółem 12,76 g, węglowodany 77,43 g, tłuszcze 0,64 g. CPV: 15851250-5. 10. Kaszka mleczno-ryżowa na mleku modyfikowanym BoboVita o różnych smakach, w opakowaniu 230 g, ilość szacunkowa 400 opakowań. Produkt bezglutenowy. CPV: 15884000-8. 11. Śnieżka kremowa śmietanka błyskawiczna light Cykoria, przyrządzana na wodzie, w opakowaniu 60 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15894000-1. 12. Budyń różne smaki w opakowaniu 35 g-45 g, ilość szacunkowa 10000 opakowań. CPV: 15620000-0. 13. Słodka chwila Dr.Oetker, budyń o smaku waniliowym i czekoladowym, w opakowaniu 43 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15620000-0. 14. Słodka chwila Dr.Oetker, kisiel o smaku truskawkowym i wiśniowym z witaminą C, w opakowaniu 30 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15620000-0. 15. Kisiel - różne smaki, w tym: truskawkowy, wiśniowy, agrestowy, cytrynowy, pomarańczowy, w opakowaniu 35 g - 45 g, ilość szacunkowa 15000 opakowań. CPV: 15620000-0. 16. Galaretka spożywcza - różne smaki, w opakowaniu 70 g-100 g, ilość szacunkowa 12000 opakowań. CPV: 15332240-8. 17. Zabielacz do kawy i herbaty Cremona śmietankowa classic w opakowaniu 200 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. Skład m.in.: syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny 32,5%, białko mleka. CPV: 15894000-1. 18. Musli Tropikalne z chrupiącymi płatkami w opakowaniu 350 g-400 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15613313-5. 19. Wasa - pieczywo chrupkie długoterminowe, różne rodzaje, w opakowaniu 270 g-280 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15811000-6. 20. Wasa - pieczywo chrupkie długoterminowe, w opakowaniu od 130 g-150 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15811000-6. 21. Mleko w proszku pełne, w opakowaniu od 400 g - 500 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15511700-0. 22. Mleko granulowane w proszku odtłuszczone, w opakowaniu 250 g - 270 g, wartość energetyczna 100 g 1486kj/355 kcal, ilość szacunkowa 6000 opakowań, CPV: 15511300-6. 23. Krem czekoladowy - na kanapkę, do naleśników, w opakowaniu (kubek plastikowy) 150 g - 180 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. CPV: 15511700-0. 24. Kakao naturalne tradycyjne - kartonik 80 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15841000-5. 25. Makaron lasagnie, w opakowaniu 500 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV :15851100-9. 26. Makaron z maki pszennej, w opakowaniu 400 g - 500 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15851100-9. 27. Makaron z maki pszennej, w opakowaniu 5 kg, ilość szacunkowa 150 opakowań. CPV: 15851100-9. 28. Makaron Lubella, w opakowaniu 500 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15851100-9. 29. Mąka pszenna wrocławska, w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15612100-2. 30. Mąka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana), w opakowaniu 500 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15620000-0. 31. Ryż długoziarnisty, w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15614100-6. 32. Ryż długoziarnisty, w opakowaniu 400 g (4 saszetki po 100 g), ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15614100-6. 33. Kasza gryczana prażona w opakowaniu 400 g (4 saszetki po 100 g), ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15613000-8. 34. Kasza jęczmienna w opakowaniu 400 g (4 saszetki po 100 g), ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15613000-8. 35. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 36. Oferowane artykuły mają być w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Opakowania muszą posiadać nadrukowany kod kreskowy oraz nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze lub ilości sztuk w opakowaniu. Dostarczane artykuły sypkie mają być niezbrylone. 37. Termin ważności dostarczanych artykułów - minimum 6 miesięcy, liczony od dnia dostawy. Dostawa artykułów z krótszym terminem ważności może zostać realizowana po uprzednim uzyskaniu zgody od Zamawiającego. 38. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, tzn. artykułów o innych nazwach handlowych niż określone w niniejszej siwz, pod warunkiem, że będą posiadały parametry, w szczególności dotyczące smaku i aromatu nie gorsze niż artykuły opisane i wymienione przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez zamawiającego. W przypadku oferowania artykułów równoważnych wykonawca do oferty załącza wypełniony załącznik nr 4 do siwz, tj. formularz dotyczący porównania parametrów artykułów..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.40.00-1, 15.84.00.00-8, 15.61.33.80-5, 15.61.33.11-1, 15.85.12.50-5, 15.89.40.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1 posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2. posiadania wiedzy i doświadczenia 3 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4 sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1 posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2. posiadania wiedzy i doświadczenia 3 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4 sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1 posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2. posiadania wiedzy i doświadczenia 3 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4 sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1 posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2. posiadania wiedzy i doświadczenia 3 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4 sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1 posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2. posiadania wiedzy i doświadczenia 3 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4 sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
nie dotyczy
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.). 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2; 2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; 3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy; 4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego; 5) zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 6) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3; 7) dopisania do § 5 pkt 1 ppkt 1 magazynu zlokalizowanego na terenie Aresztu Śledczego w Chełmnie, ul. 22 stycznia 3a.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbaltica.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: BIGB BALTICA ODDZIAŁ POTULICE
UL.ALEJA PARKOWA 1
89-120 POTULICE.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.04.2013 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA ODDZIAŁ POTULICE UL.ALEJA PARKOWA 1 89-120 POTULICE sekretariat ZK w Potulicach.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Wykonanie całodobowo badania lekarskiego osoby zatrzymanej oraz pobrania krwi osoby doprowadzonej do wytrzeźwienia przez funkcjonariuszy Policji na terenie działania KPP w Malborku.
- Zakup monitora poziomu bólu i pomp infuzyjnych w 4 pakietach
- Dostawa samochodu osobowo-ciężarowego z podwójną kabiną i zabudową typu skrzynia
- Wykonanie robót budowlanych polegających na przebudowie pomieszczenia laboratoryjnego nr B112 w budynku Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Gdańskiego w Gdańsku przy ul. Bażyńskiego 4.
- Dostawa spektrometru dla Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego w Gdańsku
- Wynajem urządzeń nagłośnieniowych i windy pod nagłośnienie wraz z ich montażem, obsługą i demontażem na potrzeby spektakli Międzynarodowego Festiwalu Teatrów Plenerowych i Ulicznych "Feta" w Gdańsku
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa żywności dla potrzeb Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 9 w Piekarach Śląskich
- "Sukcesywne dostawy pieczywa, bułki tartej oraz mąki pszennej do Zakładu Karnego w Siedlcach"
- Dostawa różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Trzebini.
- DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, SYPKICH I PAKOWANYCH DO STOŁÓWKI W DOBRZENIU WIELKIM PRZEZ OKRES 12 MIESIĘCY
- Dostawa artykułów spożywczych
- Dostawa pieczywa dla SPZOZ w Sanoku
więcej: Galaretki owocowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.