Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-14
Herby: REALIZACJĘ DOSTAW ARTYKUŁÓW PRZYPRAWY W OKRESIE 12 MIESIĘCY
Numer ogłoszenia: 464372 - 2013; data zamieszczenia: 14.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Krótka 28, 42-284 Herby, woj. śląskie, tel. 0-34 3528115, 3528123, faks 0-34 3528134.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl, dla zamówień www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: REALIZACJĘ DOSTAW ARTYKUŁÓW PRZYPRAWY W OKRESIE 12 MIESIĘCY.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: REALIZACJA DOSTAW ARTYKUŁÓW PRZYPRAWY W OKRESIE 12 MIESIĘCY według ilości podanych poniżej: 1. Ketchup 15871230-5, Ketchup w opakowaniach do 5 kg w ilości 300kg; 2. Budyń czekoladowy 15620000-0, Budyń o smaku czekoladowym w opakowaniach do 2 kg w ilości 30kg; 3. Budyń śmietankowy 15620000-0, Budyń o smaku śmietankowym w opakowaniach do 2 kg w ilości 30kg; 4. Budyń waniliowy 15620000-0, Budyń o smaku waniliowym w opakowaniach do 2 kg w ilości 30kg; 5. Granulat sojowy 15893100-5, PN-ISO 5506; 2002, Granulat sojowy w opakowaniu do 10 kg w ilości 400kg; 6. Kostka sojowa 15893100-5, PN-ISO 5506; 2002, Kostka sojowa w opakowaniach do 10 kg w ilości 100kg; 7. Sól 15872400-5, PN-C-84081-Z, Sól jodowa w opakowaniach do 10 kg w ilości 1000kg; 8. Liść laurowy 15870000-7, PN-A-94052, Liść laurowy w opakowaniach do 5 kg w ilości 20kg; 9. Herbata granulowana 15863000-5, PN ISO3720, Herbata granulowana w opakowaniu do 10 kg w ilości 100kg; 10. Herbata expresowa 15864100-3, Herbata w saszetkach lub torebkach w opakowaniach po 100szt. w ilości 130 opakowań; 11. Kostka rosołowa 15890000-3, PN-A-94052, Kostka rosołowa wołowa, drobiowa, wieprzowa w opakowaniach do 0,5 kg w ilości 150kg; 12. Ziele angielskie 15870000-7, PN-A-94053, Ziele angielskie w opakowaniach do 1 kg w ilości 20kg; 13. Majeranek 15872000-1, PN-A-86958, Majeranek w opakowaniach do 5 kg w ilości 20kg; 14. Musztarda 15871250-1, PN-A-86964, Musztarda w opakowaniach do 5 kg w ilości 400kg; 15. Ocet 15871110-8, PN-A-79733, Ocet spirytusowy 10 % w opakowaniach butelki 0,5l lub 1 l w ilości 50 litrów; 16. Papryka 15870000-7, Papryka mielona w opakowaniach do 1 kg w ilości 15kg; 17. Pieprz 15872100-2, PN-A-86960 , Pieprz prawdziwy mielony w opakowaniach do 1 kg w ilości 40kg; 18. Przyprawa 15890000-3 Przyprawa sypka do zup i potraw w opakowaniach do 3 kg w ilości 150kg; 19. Przyprawa do zup 15890000-3, PN-A-94152, Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach do 5 l w ilości 360 litrów; 20. Sos grzybowy 15871200- 6, PN-A-94050, Sos grzybowy w opakowaniach do 10 kg w ilości 20kg; 21. Sos gulaszowy 15871200- 6, PN-A-94050, Sos gulaszowy w opakowaniach do 10 kg w ilości 40kg; 22. Sos pieczeniowy 15871200-6, PN-A-94056, Sos pieczeniowy w opakowaniach do 10 kg w ilości 40kg; 23. Sos pieczarkowy 15871200-6, PN-A-94051, Sos pieczarkowy w opakowaniach do 10 kg w ilości 20kg; 24. Zupa grzybowa 15891400-4, PN-A-94050, Zupa grzybowa w opakowaniach do 10 kg w ilości 50kg; 25. Zupa pieczarkowa ,15891400-4, PN-A-94050, Zupa pieczarkowa w opakowaniach do 10 kg w ilości 50kg; 26. Żurek 15891400-4, PN-A-94050, Żurek w opakowaniach do 10 kg w ilości 150kg. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień złożonych przez zamawiającego według jego potrzeb do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Herbach w dni powszednie do godziny 11:30 przez dostawcę, z którym zostanie zawarta umowa (załączona do niniejszej specyfikacji - załącznik nr 5). W zależności od potrzeb zamawiający zastrzega sobie zmianę ilości realizowanych dostaw z zachowaniem cen jednostkowych podanych w ofercie..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.31.00 - Mieszanki spożywcze 15.87.12.30 - Ketchup 15.62.00.00 - Skrobia i produkty skrobiowe 15.87.24.00 - Sól 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.86.30.00 - Herbata 15.86.41.00 - Herbata w torebkach 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.12.00 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych 15.89.14.00 - Zupy .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony lub potwierdzony jako aktualny nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem upływu składania ofert
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
wypełniony formularz ofertowy
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, ul. Krótka 28, 42 - 284 Herby.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2013 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Herbach, ul. Krótka 28, 42 - 284 Herby.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 14 im. ks. G. Piramowicza w Gdańsku na 2025r.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
- Dostawa żywności na potrzeby spółki Fabryka Wody Sp. z o.o. w Szczecinie
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych
- Dostawa pieczywa
więcej: Skrobia i produkty skrobiowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.