eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŁagówDostawa żywności na potrzeby Stołówki Szkolnej GZS w Łagowie

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-01-08

Łagów: Dostawa żywności na potrzeby Stołówki Szkolnej GZS w Łagowie
Numer ogłoszenia: 4646 - 2015; data zamieszczenia: 08.01.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 404224 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Zespół Szkół w Łagowie, Ul. Zapłotnia 1, 26-025 Łagów, woj. świętokrzyskie, tel. 41 307 47 30, faks 41 307 47 30.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gminny Zespół Szkół w Łagowie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności na potrzeby Stołówki Szkolnej GZS w Łagowie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do Gminnego Zespołu Szkół w Łagowie, w szczególności: mięso i produkty mięsne, różne artykuły żywnościowe, produkty mleczarskie, warzywa i owoce świeże, pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie, mrożone warzywa, owoce, potrawy, ryby, jaja. Zamawiający podzielił zamówienie na osiem części. Opis każdej części oraz szczegółowe warunki dostaw dla każdej części przedstawiono poniżej natomiast wymagania ilościowe poszczególnych produktów przedstawiono w załącznikach 1A-H. CZĘŚĆ I - MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE 1.Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie, nie później niż do godziny 7.30 rano. 2.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalone będą na podstawie jadłospisów dekadowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3.Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, szczelnie zamkniętych. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 4.Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 5.Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 6.Do każdego pojemnika powinna być dostarczona etykieta zawierająca, co najmniej następujące dane: - nazwę produktu - termin przydatności do spożycia - nazwę dostawcy - producenta, adres - warunki przechowywania - oznaczenia partii produkcyjnej - oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. CZĘŚĆ II - RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE 1.Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie nie później niż do godziny 8.00 rano. 2.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów dekadowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3.Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ? terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. UWAGA! Podana przez Zamawiającego ilość odnosi się do wymienionego w opisie produktu netto i nie uwzględnia wagi opakowania, zalewy, przypraw, itp. CZĘŚĆ III - PRODUKTY MLECZARSKIE 1.Przewidywana częstotliwość dostaw: trzy razy w tygodniu do godziny 7.30 rano. 2.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów dekadowych, tworzonych na bieżąco według potrzeb Zamawiającego. 3.Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300. CZĘŚĆ IV- WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE 1.Przewidywana częstotliwość dostaw: 2-3 razy w tygodniu. 2.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów dekadowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3.Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z polskimi normami. CZĘŚĆ V- PIECZYWO, WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE 1.Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku (najpóźniej do godz. 7:30 rano). 2.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów dekadowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. CZĘŚĆ VI- MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY 1.Przewidywana częstotliwość dostaw 2-3 razy w tygodniu (w zależności od potrzeb Zamawiającego). 2.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów dekadowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3.Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ? terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. CZĘŚĆ VII- RYBY 1.Przewidywana częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu lub raz na 2 tygodnie (w zależności od potrzeb Zamawiającego). 2.Szczegóły, dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będąca na podstawie jadłospisów dekadowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3.Produkty powinny być zgodne z polskimi normami. 4.Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. CZĘŚĆ VIII - JAJA 1.Przewidywana częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu. 2.Szczegóły dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów dekadowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3.Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. Wykonawca do każdej dostawy zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokument WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości. 2. Warunki dodatkowe dotyczące dostaw żywności: 1.Zamawiający podaje ceny jednostkowe, wartość netto i brutto w formularzu cenowym - stanowiącym załączniki nr 1A÷H (każdy załącznik dotyczy innej części - zgodnie z powyższym opisem). Wykonawca szacuje koszty dostawy na ilości maksymalne podane w formularzach cenowych. 2.Podane ilości artykułów żywnościowych (w załącznikach 1A÷H) są wartościami szacunkowymi w celu określenia wartości zamówienia, co nie odzwierciedla realnego bądź deklarowanego wykorzystania ich w czasie trwania umowy i w żadnym razie nie może być podstawą jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo, możliwość nie wykorzystania zamówienia /całej ilości żywności określonej w ofercie. 3.Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami. 4.Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. 5.Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczanie zamawianych artykułów do siedziby zamawiającego na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności, jak również do rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 6.Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawców wybrane artykuły żywnościowe w dni powszechne z wyłączeniem ferii świątecznych, wakacji letnich i zimowych oraz innych dni, w których Stołówka Szkolna nie podaje obiadów. 7.Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy na następną dostawę. 8.Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 9.Kwoty określone w poszczególnych załącznikach cenowych nie mogą ulec zmianie przez cały okres obowiązywania umowy. 10.Zamawiający nie przewiduje prowadzenia rozliczeń w walutach obcych. 11.Nie przewiduję się waloryzacji ceny. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do Siwz - Część I-VIII. Uwaga: Jeśli w jakimkolwiek punkcie załącznika nr 1 lub 1A:H do Siwz użyto nazwy towarowej - Wykonawca może złożyć ofertę na towar równoważny do towaru, który wymieniono przy użyciu nazwy towarowej. W tym wypadku wszelkie ryzyko (w tym koszty ewentualnych ekspertyz) związane z udowodnieniem tzw. równoważności artykułów żywnościowych wskazanych w formularzu ofertowym, spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest w takim przypadku wykazać, że dostarczone przez niego artykuły spełniają takie same wymagania jak produkty określone przez Zamawiającego dotyczące składu produktu, jego jakości, trwałości itp. parametrów..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.20.00 - Drób 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.81.10.00 - Pieczywo 15.22.10.00 - Ryby mrożone 03.14.25.00 - Jaja 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 5   

Nazwa: Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarstkie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Produkcji Artykułów Spożywczych MISTER Karol Binkowski, Ryszard Binkowski Sp. Jawna, Zakład Pracy Chronionej, Jeziorko 99c, 26-006 Nowa Słupia, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 14400,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 11287,00

  • Oferta z najniższą ceną: 11287,00 / Oferta z najwyższą ceną: 13518,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.